مهمترین آسیب صندوقهای بازنشستگی از نظر ربیعی
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: امروز مهمترین آسیب صندوقهای بازنشستگی عدم استقلال صندوقها است.
علی ربیعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی امروز (سهشنبه 9 شهریورماه 95) با حضور در صحن علنی مجلس و در پاسخ به سوال قاضیپور نماینده مردم ارومیه مبنی بر عدم سوددهی شرکتهای سرمایهگذاری صندوقهای بازنشستگی، اظهار داشت: در این باره لازم است بگویم قضاوت در مورد عملکرد شرکتهای سرمایهگذاری باید براساس تعدادی شاخص صورت گیرد و شاخصهایی که توضیح دهند آیا ما در این امر موفق بودیم یا خیر.
وی یکی از مهمترین شاخصهای شرکتهای سرمایهگذاری صندوقهای بازنشستگی را حفظ استقلال صندوقها عنوان کرد و افزود: شاخص دوم در مورد فرآیند و جریان سالم اراده برای کار سالم و غیرفسادآمیز و مبارزه با فساد است لذا به اعتقاد من شاخص بعدی مدیریت به کار گرفته شده و کارآمدی صندوقها است و سپس بهرهوری و استفاده مناسب از سرمایههای موجود است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین تصریح کرد: من معتقدم که حتی در مورد شاخص چهارم که مورد سوال آقای قاضیپور قرار گرفته ما در اینجا هم باید صنعت را در نظر بگیریم که یکی از آنها مقایسه این صندوقها با سایر صندوقهای دیگر است. اگر میخواهید بپرسید این صندوقها سودآوری داشته یا خیر باید این صندوقها را را با سایر صندوقهای دیگر مقایسه کنیم. حتی با بخش خصوصی مشابه نیز این صندوقها مقایسه شود. به عنوان مثال صنعت سیمان را با بخش خصوصی مشابه خود باید مقایسه و سپس قضاوت کرد که آیا موفق بوده یا خیر.
ربیعی بر همین اساس اضافه کرد: مسئله مهمتر این است که زمانی که میخواهیم در مورد موفقیت یا عدم موفقیت اقتصادی این شرکتها میخواهیم صحبت کنیم باید حتما زمینه و شرایط اقتصادی کشور باید در نظر گرفته شود. اینکه ما در چه دورهای از زمینههای اقتصادی بودیم. کدام بستر اقتصادی و کدام شاکله بزرگ اقتصادی کشور آمادگی رونق در سالهای گذشته را داشته که در دل صندوقها آمده و قضاوت کنیم و بگوییم که عقب ماندهاند.
وی ادامه داد: در شاخصهای ابتدایی مذکور آقای قاضیپور و همراهان بدانند امروز مهمترین آسیب صندوقهای بازنشستگی عدم استقلال صندوقها است. امروز همه وزرا میدانند که حفظ استقلال صندوقها کار بسیار دشواری بوده است.
ارسال نظر