دانشجوی کشمیری در ایران از بحران در وطنش میگوید/ بحران بی پایان در سرزمین فراموش شده
در ایران نیز از ابتدای کشتار مسلمانان، ابراز همدردی و واکنشها آغاز و شخصیتهای مختلف انزجار خود را از کشتار مردم بیگناه کشمیر ابراز کردهاند.
بهشت فراموش شده همچنان درگیرخونریزی مردمانی بیگناه است. ناآرامیها در کشمیر هندوستان یک هفته است که منجر به کشتار مسلمانان هندوستان و محدودیتهای سخت در این منطقه شده است. بر اساس اخبار غیر رسمی دستکم 44 تن کشته و حدود 3500 نفر در حوادث کشمیر زخمی شدهاند.
بر اساس گزارش منابع محلی، بالغ بر 200 نفر از معترضان مسلمان بر اثر گلولههای ساچمهای ارتشیان هند بینایی خود را از دست داده و بستری شدهاند و سههزار نفر دیگر مجروح شدهاند.
در ایران نیز از ابتدای کشتار مسلمانان، ابراز همدردی و واکنشها آغاز و شخصیتهای مختلف انزجار خود را از کشتار مردم بیگناه کشمیر ابراز کردهاند.
سید علی گیلانی رهبر آزادیخواه و با نفوذ جامو و کشمیر برای نخستینبار با نوشتن نامهای به ایران و چین خواستار حمایت و مداخله فوری این کشورها برای حل مساله به سرعت رو به انحطاط کشمیر شد. در نامه گیلانی با درخواست برای آزادی زندانیان سیاسی و ایجاد فضا برای فعالیتهای سیاسی آمده است: این کشورها مسوولیت ویژهای برای مداخله به منظور متوقف ساختن حکومت هند در جامو و کشمیر و ایجاد یک شرایط مساعد برای حل مناقشه جامو و کشمیر مطابق حق تعیین سرنوشت دارند.
جمعی از طلاب کشمیری در قم در واکنش به خشونتها در این منطقه با صدور بیانیهای اعلام کردند که مردم اهل تشیع و تسنن در کنار یکدیگر در برابر ظلم ایستادهاند و دستگاه دیپلماسی ایران نیز به حمایت خود از مردم کشمیر ادامه دهد.
در این بیانیه تاکید شده است: آنچه در کشمیر در جریان است نه دعوای مذهبی و نه اختلافات قومی، قبلیهای است. مردم کشمیر برای حقی میجنگند که هم تاریخ بر آن گواه است و هم قطعنامههای سازمان ملل بر آن صحه میگذارد و هم مقامات هندی وقت به آن اعتراف کردهاند: اعطای حق تعیین سرنوشت و توقف پایمال شدن حقوق اولیه بشری! همین و بس. بحران 10 روز اخیر کشمیر که دهها کشته و هزاران مجروح را برجای گذاشته است نیز همان آتش زیر خاکستری است که یکبار دیگر شعلهور شده و اگر چه شاید تا چند روز آتی به ظاهر فروکش کند لکن گرمای آتش خود را از دست نخواهد داد. همچنین سرلشگر محسن رضایی در واکنش به بحران کشمیر در توئیتر خود نوشت: دولت هند جلوی نسلکشی شهروندان مسلمان خود را بگیرد.
ابراز تأسف وزارت خارجه از کشتار مردم کشمیر
مطالبه درباره موضعگیری علنی وزارت امور خارجه در نهایت منجر به این شد تا آقای بهرام قاسمی رییس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانهای وزارت امور خارجه درباره تحولات اخیر منطقه کشمیر با ابراز تأسف از کشته شدن تعدادی از مردم این منطقه اعلام کند: اختلافات و تنشها در کشمیر تنها از راههای مسالمتآمیز و گفتوگو قابل حل است. او طرفین را به حداکثر خویشتنداری دعوت کرد.
اجازه خروج از خانه را نداریم
آقای سید محمد برهان رضوی، دانشجوی خبرنگاری دانشگاه کشمیر در گفتوگو با «صبح نو» درباره آخرین وضعیت مردم کشمیر میگوید: تا زمانی که دولت هندوستان کشتار مردم کشمیر را متوقف نکند، بحران ادامه خواهد داشت.
او با بیان اینکه ناآرامیهای کشمیر در پی کشته شدن «برهان وانی» از فرماندهان جوان کشمیر رخ داد، اظهار داشت: ممنوعیت آمد و شد هر روز تمدید میشود و اجازه خروج از خانه را هم نداریم.
وی با بیان اینکه وضعیت بسیار بدی در کشمیر حاکم است، اظهار داشت: اینترنت و شبکههای تلفن همراه قطع است، برنامههای تلویزیونی را هم قطع کردهاند و دولت میترسد با انتشار اخباری از مرگ معترضان اعتراضات افزایش یابد.
این دانشجوی دانشگاه کشمیر به حمایت مردم ایران از کشمیر اشاره کرده و میگوید: این برای نخستینبار است که رسانههای ایرانی به طور گسترده به مساله کشمیر میپردازند و در گذشته اینطور نبود. رضوی خاطرنشان کرد: کشمیر در طول تاریخ متعلق به هندوستان و پاکستان نبوده و بعد از آنکه این دو کشور از استعمار بیرون آمدند، هندوستان نصف کشمیر و پاکستان بخش مسلماننشین را گرفت. مردم کشمیر دوست ندارند جزء هندوستان باشند و برای همین میجنگند.
کشتار مردم بیگناه کشمیر در روزهای گذشته، واکنش فراوانی در فضای مجازی داشته و باعث ایجاد کمپینهای زیادی از سوی ایرانیان شده است. با توجه به واکنش رسمی وزارت امور خارجه، امید مذاکرات دیپلماتیک ایران و هندوستان برای توقف کشتار مردم همچنان وجود دارد .
ارسال نظر