روحانی: فساد با موعظه و شلاق حل نمیشود
رئیس جمهور گفت: شوراها در همه جوامع جهان به عنوان یک نهاد برآمده از آراء مردم جایگاه خاص، ویژه و مردمی دارند.
حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رییس جمهور صبح امروز چهارشنبه (30 تیرماه) در نخستین اجلاس جهانی شوراها و شهرداران 2016 که در سالن همایشهای بینالمللی برج میلاد برگزار شد، گفت: بیتردید ارتباط شهرهای جهان با یکدیگر عواملی خواهد بود تا پیوندهای عاطفی، فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و علمی و مدیریتی بین کشورهای مختلف جهان بیشتر شود و این عاملی است برای نزدیکتر شدن پیوند اجتماعات، ملتها، مناطق و در نهایت کشورهای جهان نسبت به یکدیگر.
روحانی با بیان اینکه همواره در طول تاریخ شهرها، شهرهای بزرگ آینه تمدن یک ملت را به نمایش میگذاشتند اظهار داشت: نحوه چیدمان مناطق مسکونی، تجاری، اقتصادی، عبادتگاهها و مناطق علمی نشانگر شیوه نگرش عالمان، اندیشمندان و متفکران آن جامعه بوده است.
رئیس جمهور کشورمان در ادامه یادآور شد: همواره در سایه شیوه اداره شهرها به نحوه بنای شهرها به زوایای تمدنی آن کشور آشنا میشویم البته در طول سالهای اخیر به دو دلیل ارتباط شهرها به یکدیگر نزدیکتر شده است از یکسو وسایل ارتباطی شرایط گردشگری را برای جهان آسانتر کرده و از طرف دیگر شبکههای فضای مجازی ارتباط نظرات و افکار را نزدیکتر کردند و البته این تقارب انسانها و افکار پایهای برای تعامل فرهنگها در جوامع انسانی شده است.
وی با اشاره به اینکه اگر بخواهیم در جهان به ثبات و آرامش قابل قبولی دست پیدا کنیم باید صبر و بردباری را افزایش دهیم متذکر شد: قبول تمایز فرهنگهای مختلف را بپذیریم، قابل تفاهم بودن افکار و فرهنگهای گوناگون را قبول کنیم.
رئیس قوه مجریه تأکید کرد: اگر میخواهیم از خشونت، افراطیگری، تروریسم دور باشیم و به صلح جهانی برسیم باید بردباری و احترام به فرهنگ یکدیگر را بالا ببریم.
روحانی با اشاره به اینکه امروز در شرایطی بعد از برجام و توافق هستهای قرار داریم گفت: ارتباط ایران و کشورهای دیگر از لحاظ اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و علمی نزدیکتر شده و باید از این فضا استفاده کرد و از تجربه یکدیگر نیز به خوبی بهرهمند شد.
رئیس جمهور کشورمان با تأکید بر اینکه شوراها در همه جوامع به عنوان نهاد برآمده از نهاد مردم و انتخابات جایگاه مردمی دارند متذکر شد: در جامعهای مثل ایران این مسئله حکمفرماست و شوراها ریشه این تفکر را از اعتقادات بومی، اسلامی، قرآنی و سیره پیامبر و معصومین دارد.
وی بیان داشت: با نگاهی به تاریخ اسلامی و زندگی پیامبر قبل از آغاز حکومت میتوان دریافت که آغاز حکومت به ایشان از پیمان عقبه شروع شد. پیامبر با مردم مدینه پیمان بست و حکومت اسلامی پیامبر از پیمان با طوایف آغاز شد و با بیعت، این حکومت استحکام یافت.
رئیس قوه مجریه در ادامه افزود: اساس حکومت اسلامی برپایه آرای مردم به یک معنا و بالاتر براساس بیعت مردم با فرد صالحی که در چارچوب احکام اسلامی با آنچه خداوند تبیین کرده مسئولیت جامعه را بر دوش میکشد.
روحانی با بیان اینکه قانون اساسی برگرفته از تفکر بومی و اسلامی است خاطر نشان کرد: ما در کشوری که دارای اقوام و سلایق مختلف و ویژگیهای اقلیمی مختلف و همسایگان با شرایط مختلف هستیم در چنین کشوری برای اداره بخشی از جامعه، شهر یا یک محله خود هر مقدار بتوانیم از نظر و افکار مردم بیشتر استفاده کنیم مسلما بهتر میتوانیم نظرات مردم و سلایق آنها را بر کرسی بنشانیم.
رئیس جمهور کشورمان تأکید کرد: بحث شوراها به لحاظ ویژگیهای کشوری هم از لحاظ تمدن دنیای امروز که نظام مردم سالاری پذیرفته شده و مایه توسعه است و هم از لحاظ ویژگیهای اقلیمی همواره میتواند مسیر بهتری را برای اداره و توسعه کشور باشد.
وی تصریح کرد: امروز 117 هزار نفر مسئولیت در شورای مختلف در 1240 شهر و 35 هزار روستا در طول 17 سال گذشته برعهده گرفتند، قدمهای بسیاری برای عمران کشور برداشتند و مردم را نسبت به اجرای برنامهها طبق آرایی که به نمایندگان خود میدهند با نظرات آنها نزدیک کرده یک قدم مهم و بزرگ در مردم سالاری دینی و اسلامی ما است.
رئیس قوه مجریه با تأکید بر اینکه برای اداره شهرها و حرکت شوراها اقدامات خوبی تا امروز صورت گرفته متذکر شد: در این زمینه باید اقدامات دیگری به کمک این مسیر بیاید. ما امروز نیازمند مدیریت یکپارچه هستیم که بتواند همافزا باشد در این زمینه اگر نیاز به مقررات و قوانینی داریم باید در این زمینه کمبودها را برطرف کنیم.
روحانی بیان داشت: لایحه نظام مدیریت شهری و درآمد پایدار برای شهرداریهای سراسر کشور به عنوان دو لایحه مهمی است که مراحل آن در دولت طی خواهد شد و این لوایح تقدیم مجلس خواهد شد و با قوانین جدید راه برای حرکت دقیقتر و سریعتر برای شوراها و شهرداران آماده خواهد شد.
رئیس جمهور کشورمان خاطر نشان کرد: احساس میکنم نداشتن درآمد پایدار برای شهرداریها در مجموع مشکلات فراوانی را برای شهرها و کلان شهرها همچنین روستاها به وجود خواهد آورد.
رئیس قوه مجریه در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه فساد با موعظه، شعار، دادگاه و شلاق حل نمیشود، گفت: این موضوع را باید از راه علمی حل و ریشهیابی کرد تا این موضوع برطرف شود.
ارسال نظر