یادداشت اختصاصی از دبیرکل پیشین موسسه امت واحده؛
سکوت دستگاه دیپلماسی در قبال کشتار مسلمانان کشمیر/ غفلت از عمق استراتژیک جمهوری اسلامی در شبهقاره هند
چندین نفر از مردم بینایی خود را بهصورت کامل ازدستدادهاند. دولت ایالتی برای جلوگیری از اخبار و هماهنگی مردم برای حضور در عرصه تظاهرات میدانی اقدام به قطع شبکه اینترنت کرده است و خطوط تلفنی نیز به شکل درستی کار نمی کند.
پایگاه خبری تحلیلی «پارس» - «سرباز روح الله رضوی» دبیرکل پیشین موسسه امت واحده، جوان انقلابی کشمیری است که پدرش به عشق امام و انقلاب چنین نامی را برای او انتخاب کرده است. وی در یادداشتی اختصاصی برای «پارس» در واکاوی انتفاضه 2016 مسلمانان عاشق انقلاب اسلامی کشمیر و اعتراضات ایشان به دولت هند نوشت:
اتفاقات کشمیر از یک هفته گذشته آغازشده است؛ ارتش هند طی عملیات خویش از محل اختفای یکی از مبارزان معروف کشمیر به نام «برهان مظفر وانی» مطلع شد و ایشان را به همراه چند تن از همرزمهایش به شهادت رساند. نکته قابلتوجه در این مسئله عبارت است از اینکه مبارزان کشمیری زیادی در این مبارزات به شهادت رسیده اند؛ لکن شهید برهان وانی به تعبیر برخی از رسانه ها مبارز نسل جدید بود. وی حضور جدی در شبکه های اجتماعی داشت و به همین دلیل بین نسل جوان کشمیر بهشدت محبوبیت داشت. این نکته از تأثیر رسانه های جدید در دنیا حکایت دارد. یک روز بعد از به شهادت رسیدن برهان وانی حکومتنظامی اعلام شد؛ چراکه دولت ایالتی جامو و کشمیر مطلع بود که شرایط پیچیده ای رخ خواهد داد. بااینوجود روز دوم شهادت وانی و در تشییعجنازه وی ده ها هزار نفر از مردم کشمیر حضور یافتند و به صحنه اعتراضات گسترده مردمی علیه دولت ایالتی جامو و کشمیر تبدیل شد. این تظاهرات نیز با سرکوب وحشیانه نیروهای پلیس، ارتش و نیروهای امنیتی هند همراه شد. درنتیجه آن قریب به ده نفر از مردم کشمیر به شهادت رسیدند. سلسله اعتراضات تداوم یافت تا اینکه باگذشت یک هفته از این اعتراضات حدود سیوپنج نفر از مسلمانان کشمیر به شهادت رسیده اند. حدود 1400 نفر از مردم نیز در این درگیری ها زخمی شده اند. تعداد بالایی از زخمی شدگان با اصابت گلوله به ناحیه سر و چشم دچار آسیب دیدگی جدی شده اند؛ بهگونهای که چندین نفر از مردم بینایی خود را بهصورت کامل ازدستدادهاند. دولت ایالتی برای جلوگیری از اخبار و هماهنگی مردم برای حضور در عرصه تظاهرات میدانی اقدام به قطع شبکه اینترنت کرده است و خطوط تلفنی نیز به شکل درستی کار نمی کند.
جریانات مردمی کشمیر از سال 1948 تلاش می کردند تا با مبارزات سیاسی خود استقلال یا الحاق به پاکستان را به دست بیاورند؛ اما مبارزات نتیجه ای در برنداشته است. سازمان ملل دراینباره مداخله کرده و قطعنامه هایی را مبنی بر اعطای حق همه پرسی و حق تعیین سرنوشت صادر کرده است؛ اما این حق تعیین سرنوشت هیچگاه از طرف دولت هند به رسمیت شناخته نمی شود و اوضاع تا سال 1988 بر همین منوال باقی ماند تا اینکه جریانات سیاسی به این نتیجه رسیدند که با مبارزات صرف سیاسی نمی توانند به خواسته های خویش برسند؛ لذا از همان سال جریانات نظامی شکل گرفتند که از حمایت پاکستان برخوردار بودند. این موضوع، کشمیر را تماماً تبدیل به یک پادگان نظامی کرده است؛ بهطوریکه بیش از پانصد هزار نیروی هندی در منطقه ای به وسعت دویست و بیستودو هزار کیلومترمربع حضور دارند. آمارهای رسمی که دولت هند اعلام کرده، حاکی از این است که بالغبر شصت هزار نفر انسان از 1988 تا 2003 در منطقه کشمیر کشتهشدهاند. ده ها هزار نفر بی خانمان و هزاران نفر بیوه زن و یتیم شده اند. متأسفانه به نوامیس مسلمین تجاوز و مدارس به آتش کشیده می شوند.
برهان وانی در سن بیستودوسالگی به شهادت رسید. قبل از این برادرش نیز توسط نیروهای هندی کشتهشده بود. هرازچندگاه مبارزانی در کشمیر به شهادت می رسند. هشتادوپنج درصد از جمعیت هشتمیلیوننفری کشمیر را مسلمانان تشکیل می دهند. اکثریت مسلمانان را اهل سنت حنفی مذهب شکل می دهند. هشتصد هزار الی یکمیلیون نفر از جمعیت کشمیر نیز شیعهمذهب هستند. میان اهل سنت و شیعیان کشمیر در مواجهه با سلطه و ظلمی که حکومت هند به انجام می رساند، تفاوتی وجود ندارد. برخی از فارغ التحصیلان کشمیری حوزه علمیه قم و جامعه المصطفی العالمیه رهبران جریان های سیاسی کشمیر و قیادت آن را تشکیل می دهند. مسلمانان شیعی و اهل سنت کشمیر از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی ایران به آن علاقه داشتند و انقلاب ایران را امیدی برای خویش می دانستند. این حب و علاقه به انقلاب اسلامی میان شیعیان بهشدت بالا است. تصاویر رهبر معظم انقلاب بسیار بیشتر از خیابان های قم، تهران و لبنان در سطح خیابان های کشمیر دیده می شود.
گفتنی است که ایالاتمتحده آمریکا در واکنش به کشتار مسلمانان کشمیر اعلام کرد که از وضعیت انسانی حاکم بر کشمیر نگران است؛ اما کشمیر را یک مسئله داخلی هند دانست. این موضع گیری آمریکا بهشدت منفی است؛ چراکه مسئله کشمیر بههیچوجه مسئله داخلی نیست. متأسفانه دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران نیز نسبت به کشتار مسلمانان کشمیر سکوت کرد. بنده بهعنوان یک کشمیری مقیم ایران ضمن حفظ احترام به خواست و انتخاب مردم ایران و احترام به همه مسئولین جمهوری اسلامی ایران، بایستی عرض کنم که این سکوت قابل توجیه نیست. کشمیر عمق استراتژیک جمهوری اسلامی ایران محسوب می شود. مردم کشمیر هیچ چشم داشتی نسبت به جمهوری اسلامی ایران ندارند و در همه برهه ها در دفاع از آرمان های اصیل انقلاب اسلامی ایران که آرمان های انسانی و بین المللی است، پیشقدم بوده اند و همواره آن را نشان داده اند.
توقع یک اظهارنظر، ابراز همدردی و همراهی از سمت مردم و مسئولین در قبال کشتار مسلمانان کشمیر امر خلاف واقع نیست. ما قائل نیستیم که روابط طرفین قطع شود، بلکه در همان چارچوبی که عرف دیپلماتیک می پذیرد و منطقی است، اظهارنظر درباره این ظلم به مردم مسلمان کشمیر امکان پذیر است. صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران نیز غیر از پوشش پرس تی وی، عملاً پوششی از این کشتار نداشت. نهادهای حزب اللهی و انقلابی نیز واکنشی دراینباره از خویش نشان ندادند.
ارسال نظر