پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- «دکتر محمود صادقی» نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در دهمین دوره مجلس شورای اسلامی و دانشیار رشته علم حقوق در دانشگاه تربیت مدرس در در مصاحبه با نشریه کارگزارانی «صدا» اظهار داشت که «شواهدی را از تلاش برای مهندسی کمیسیون‌ها به‌وضوح دیده‌ایم. برخی از افراد که ما با آن‌ها در ارتباط بودیم می‌گفتند از نهادهای امنیتی با آن‌ها تماس گرفته شده است که به فردی خاص رأی بدهند. من در هنگام رأی گیری با چشمان خودم دیدم که برخی از اشخاص که به رئیس کمیسیون رأی می‌دادند بلافاصله رأی خود را به فردی که کنار آن‌ها بود نشان می‌دادند و آن فرد رأی را کنترل می‌کرد. این کنترل‌ها انکارناپذیر بوده و در مجلس وجود دارد.»

برای پیگیری بیشتر«پارس» این موضوع را از وی جویا شد که این نیروهای امنیتی چه کسانی بودند؟ که با پاسخ جالبی از نماینده مردم تهران مواجه شدیم.

دکتر محمود صادقی:

بنده اشاره ای به نیروهای امنیتی نداشته ام. تعابیر بنده دقیق منتشر نشده است؛ لذا بایستی این نشریه را ببینم. با این نشریه مصاحبه داشتم؛ اما الان حضور ذهن ندارم. در مجموع عوامل عدیده ای در چینش هیئت رئیسه کمیسیون-ها دخالت داشته؛ اولا در تعیین اعضای کمیسیون ها یک مقداری ناهماهنگی های داخلی در مجلس وجود داشت.

به نظر می رسد که انتخاب و کنار زده شدن برخی از افراد در بعضی از کمیسیون ها حالت عادی نداشت. حالا ممکن است که این اقدام به صورت عمدی یا به خاطر خالی نماندن بعضی از کمیسیون -ها بوده باشد؛ اما با این جابجایی هایی که صورت می پذیرفت، توازن به هم خورد. به هر صورت شواهد نشان می دهد که امور چندان به صورت عادی پیش نرفت. نکته خیلی مهم و قابل بحث از بعد حقوقی عبارت است از این که مطابق آئین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی رفتار نشد. به عبارت دیگر انتظار می رفت که کمیسیون ها بر اساس تخصص و تجربه کاری انتخاب شوند و نمایندگان بایستی به نوعی بر اساس یک سری از شاخص هایی سنجش و درجه-بندی می شدند؛ اما اعضای کمیسیون ها عمدتا بر اساس گرایشات سیاسی انتخاب می شدند و گرایشات سیاسی غلبه بیشتری بر گرایشات تخصصی داشت. مشهود است که تلاش هایی بیرون از مجلس اعم از تلاش برخی دستگاه ها برای تاثیرگذاری در اعضای کمیسیون ها وجود داشته است.

در فرایند انتخاب اعضای هیئت رئیسه کمیسیون ها مرسوم است و اشکالی هم ندارد که کاندیداهای هر طیفی از قبل مشخص می شود و افراد برای رای آوری آن ها لابی می کنند. این موضوع یک امر پذیرفته  شده ای است و مشکلی هم ندارد؛ اما شنیده شده است که امور غیر متعارفی در تعدیل برخی از کمیسیون ها اتفاق افتاده است. به عنوان نمونه فردی که در ابتدا از یک کمیسیون حذف شده و دوباره بنا شده که به آن کمیسیون برگردد،  برای برگشتن وی شرط تعیین می شده که این امر منوط به رای دادن او به یک فرد خاص است. شنیده شده که این موضوع در برخی از کمیسیون ها اتفاق افتاده است. برخی از نمایندگان ممکن است که چنین امری را بپذیرند و به جهت تاثیرگذاری و حل مشکلات منطقه خویش، اگر در چنین محذوریتی قرار گیرند، پذیرای آن باشند و به نوعی دست به یک تعامل یا معامله زنند.