مناظره زیباکلام، سلیمینمین و داوری
نشست انتخاباتی صادق زیباکلام، عباس سلیمینمین و عبدالرضا داوری در موضوع انتخابات ریاست جمهور ی یازدهم در دانشکده مدیریت دانشگاه تهران برگزار شد.
به گزارش پارس به نقل از ایسنا، صادق زیباکلام در این نشست انتخاباتی گفت: انتخابات ۹۲ از یک جهت از انتخابات گذشته پیچیده تر است، دلیل این پیچیدگی است شکاف عمیقی است که به وجود آمده، در حالی که چنین شکافی در سال ۷۶،۸۴ و ۸۸ وجود نداشت.
وی افزود: این شکاف موجب دو قطبی شدن جریان اصولگرا متشکل از اصولگرایان سنتی و دولت شده است و هر قدر به انتخابات نزدیک تر می شویم شکاف بین این دو جریان عمیق تر می شود.
این استاد دانشگاه افزود: در این انتخابات محل منازعه بین اصلاح طلبان یا هاشمی نیست، بلکه رقابت اصلی در جریان اصولگرا است. شواهد نشان می دهد این رویارویی بین دولت و اصولگرایان جدی است به همین دلیل انتخابات ۹۲ از پیچیدگی خاصی برخوردار شده است.
زیباکلام تصریح کرد: دولت برای دریافت تاییدیه مشایی برنامه ریزی کرده است، اگر موفق شود پای اصلاحات و آقای هاشمی به میدان انتخابات باز خواهد شد، ولی اگر اصولگرایان در برابر دولتی ها بایستند و اجازه ندهند نماینده آنها به انتخابات وارد شوند، جریان دولت عملا از گردونه رقابت های انتخاباتی حذف می شود و اصولگرایان به سردمداری ولایتی میدان دار می شوند، اما اگر دولت موفق به وارد کردن نماینده خود به جریان انتخابات شود، انتخابات بسیار پیچیده خواهد شد.
در ادامه عبدالرضا داوری به نمایندگی از جریان دولت، گفت: انتخابات بهار سیاست است و امیدوارم انتخابات ۹۲ بهار دیگری را رقم بزند.
وی افزود: این انتخابات مهم ترین منبع برای دستیابی توده مردم به منابع قدرت، ثروت و منزلت است و گروه ها و سازمان هایی که بتوانند تصویر روشنی از توزیع عادلانه منابع، قدرت، ثروت و منزلت به جامعه نشان دهند، طبیعتا سهم بیشتری از آرای عمومی را به خود اختصاص خواهند داد.
این استاد دانشگاه افزود: آنچه در انتخابات ۹۲ در حال وقوع است، ادامه زنجیره تحولات صد سال گذشته است، به عبارت دیگر بازتولید جریان ها و انتخابات گذشته در انتخابات پیش رو انجام خواهد شد، انتخابات ۹۲ را جدای از مشروطه، انقلاب اسلامی و انتخابات سال های ۷۶،۸۴ و ۸۸ نمی دانم.
داوری با بیان این که اراده مردم در دوره هایی به نتیجه نرسیده است، تصریح کرد: تحریم های وحشیانه غرب علیه جمهوری اسلامی ایران که از سال ۱۹۲۰ آغاز شده است و در سال ۱۳۹۱ بی سابقه ترین نوع تحریم ها را شاهد بودیم، شرایطی را به وجود آورده است که این انتخابات را از حساسیت زیادی برخوردار کرده است.
داوری خاطرنشان کرد: بن بست فعلی در حوزه سیاست خارجی زمانی شکسته خواهد شد که مشارکت کم نظیر مردم و انتخابات رییس جمهوری با رای کم نظیرتر رقم بخورد. به عبارت دیگر اگر پنجاه میلیون نفر به صحنه انتخابات بیایند و ۳۵ میلیون نفر به یک کاندیدا رای دهند، یقینا بن بست تحریم ها شکسته خواهد شد، البته رفتار غرب در مذاکرات آلماتی ۲ این موضوع را به روشنی نشان می دهد. از این منظر انتخابات ۹۲ می تواند تهدیدها و فرصت هایی را به وجود آورد.
درا دامه عباس سلیمی نمین، گفت: بنده هیچگاه نماینده اصولگرا نبوده ام و به صورت رسمی از سوی اصولگرایان به نمایندگی برگزیده نشده ام.
وی با انتقاد از دو قطبی شدن نشست انتخاباتی، گفت: ترکیب دعوت شدگان به این میزگرد به شکلی است که در نهایت انتخابات دو قطبی می شود، در حالی که بنده با دو قطبی شدن فضای انتخابات مخالفم؛ چرا که این پدیده را، پدیده نامبارکی می دانم و اصلا در چنین فضایی عقلانیت جایی ندارد، بلکه صف بندی ها در برابر قدرت هدف قرار می گیرد.
سلیمی نمین تصریح کرد: دو قطبی شدن فضای انتخابات مانع از رشد فکری جامعه می شود. مردم فکر می کنند، انتخابات قطبی دوره قبل زمینه ای بود، برای پافشاری یک طرف بر ضعف های طرف مقابل و در نتیجه پیروزی در انتخابات.
وی انتخابات ۹۲ را انتخابات هاشمی احمدی نژاد دانست و افزود: هاشمی و احمدی نژاد نمی توانند فضای دو قطبی در انتخابات ۹۲ به وجود آورند. اگر این انتخابات به دور دوم کشیده شود فضای دو قطبی کنار خواهد رفت.
سلیمی نمین اصولگرایان را متشکل از دولت، جبهه پایداری و دو جریان دیگر دانست و افزود: اصلاح طلبان نیز چند بخش هستند.
وی افزود: تلاش احمدی نژاد برای منصرف کردن محمدرضا عارف برای شرکت در انتخابات جواب نداد. جهانگیری نیز در دور اول انتخابات شرکت می کند، البته این تکثر خیلی تعیین کننده نیست.
در ادامه زیباکلام در بخش دوم سخنانش با تشریح چگونگی مشارکت اصلاح طلبان در انتخابات ۹۲، گفت: آمدن یا نیامدن آقای هاشمی یا آقای خاتمی منوط به این است که احمدی نژاد و حامیانش بتوانند برای حضور رحیم مشایی در انتخابات تاییدیه بگیرند و اگر احمدی نژاد موفق نشود، این تاییدیه را بگیرد، نه آقای هاشمی و نه آقای خاتمی و اساسا جریان اصلاح طلب در انتخابات ۹۲ شرکت نخواهند کرد؛ چرا که نه اصولگرایان تمایلی به حضور اصلاح طلبان دارند و نه خود این آقایان تمایلی به شرکت در انتخابات دارند.
وی افزود: شاید اصولگرایان بگویند آقایان مصطفی کواکبیان، حسن روحانی و محمدرضا عارف به نمایندگی از جریان اصلاح طلب در انتخابات حضور دارند. آنان تلاش خواهند کرد حضور تیپ درجه ۲ و درجه ۳ اصلاح طلبان در انتخابات را طوری وانمود کنند که گویا انتخابات کاملا باز برگزار می شود، اما همه می دانیم که این آقایان نماینده اصلاح طلبان نیستند.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: غیر از آقایان هاشمی و خاتمی، اگر قرار بر نامزدی فردی از جریان اصلاح طلب در انتخابات ۹۲ باشد، باید علنا و صراحتا این مساله از سوی رهبری اصلاحات به جامعه اعلام شود.
وی با طرح این پرسش که چرا اصولگرایان نمی خواهند آقایان هاشمی یا خاتمی در انتخابات شرکت کنند؟ پاسخ داد: واقعیت این است که اگر آقایان خاتمی یا هاشمی در انتخابات ۹۲ شرکت کنند؛ قطعا با رای بالایی پیروز خواهند شد، بنابراین اصولگرایان نمی خواهند روزهای تلخ پس از دوم خرداد ۷۶ را مجددا تجربه کنند.
وی یادآور شد: فقط یک احتمال دارد که اصولگرایان با حضور آقایان هاشمی یا خاتمی موافقت کنند، آن هم پس از موفقیت رحیم مشایی برای شرکت در انتخابات است. در این صورت اصولگرایان باید از این آقایان دعوت کنند.
این استاد دانشگاه افزود: بر اساس نظرسنجی های انجام شده، اصولگرایان حداکثر پنج، شش میلیون رای دارند، ولی رای رحیم مشایی نسبت به بالاترین نامزد اصولگرایان بین دو تا سه برابر است.
در ادامه عبدالرضا داوری با انتقاد از سخنان زیباکلام و سلیمی نمین، گفت: این آقایان در سخنانشان تصوری از جریان اصولگرا را ارائه دادند که گویا احمدی نژاد و حامیانش در این جریان قرار دارند، در حالی که طی سال های اخیر مرزبندی گفتمانی جریان احمدی نژاد و اصولگرایان به حدی شفاف شده که این جدایی را اثبات می کند.
وی افزود: گفتمان احمدی نژاد نشان می دهد که پیوندهای سیاسی جریان اصولگرا با جریان احمدی نژاد چندان جدی نبوده است و بنده جریان احمدی نژاد را به هیچ وجه در اردوگاه اصولگرایان نمی دانم.
داوری تصریح کرد: پیش فرض آقای زیباکلام این بود که جریان احمدی نژاد حتما در انتخابات شرکت خواهد کرد، ولی این مساله فقط یک گمانه زنی سیاسی و رسانه ای است یا شاید تحلیلی از برخی رفتارها در دولت است، ولی این تحلیل ها متکی از اسناد و مدارک نیست.
وی با اشاره به بخش هایی از سخنان احمدی نژاد در سفر استانی به سمنان، گفت: احمدی نژاد در سمنان گفت" ما نیازمند اصلاحات تند و بزرگ هستیم" بخشی از دوستان در دولت از جمله آقای طاهرزاده تحلیل دادند که ظرفیت گفتمان احمدی نژاد از ظرفیت های امروز ایران بیشتر است، بنابراین اول باید ظرفیت سازی شود تا بعد در دولت به اجرا در آید.
وی افزود: افرادی که به این موضوع اعتقاد دارند بر این باورند که انتخابات ۹۲ زمان خوبی برای حضور حامیان دولت در انتخابات نیست هر چند هستند افرادی در این بین که برعکس این تحلیل اعتقاد دارند.
وی افزود: برخلاف آنچه که در سطح سیاسیون و رسانه ها گفته می شود، جریان حامیان دولت جمع بندی و نقشه راهی برای حضور در انتخابات ندارند و این جریان هنوز برای شیوه حضور در انتخابات جمع بندی نداشته است.
در ادامه عباس سلیمی نمین با بیان این که بنده در فکر القا کردن مطلبی به افکار عمومی نیستم، گفت: بنده نظرسنج نیستم که بخواهم بر رای افراد تاثیرگذار باشم، اما اینکه اعلام شد رحیم مشایی رای بسیار بالایی دارد، خود نوعی القا است.
وی افزود: این که گفته می شود رهبری اصلاحات و یا رهبری جریان هاشمی، منظور چیست؟ وقتی صحبت از حزب می شود اعضای حزب باید تابع رهبرشان باشند، ولی آیا اصلاح طلبان یک حزب هستند یا یک طیف؟ البته این مساله درباره اصولگرایان نیز صادق است و اصلا رهبری جریان اصولگرا و یا اصلاح طلب با کدام معیار مشخص می شود.
وی متذکر شد: به اعتقاد بنده این مساله نوعی استبداد رای و محروم کردن توده های مردم از انتخابی آزاد است.
وی افزود: اگر گفته شود که محمدرضا عارف نماینده اصلاح طلبان نیست و رهبری اصلاحات باید وی را تایید کند، القای نوعی استبداد است. خاتمی چطور خاتمی شد؟ مگر غیر از قرار گرفتن در قاعده رای مردم به این جایگاه رسید؟ آیا می توان این قاعده را از سایر کاندیداهای جریان اصلاح طلب گرفت؟
این نماینده جریان اصولگرا رقابت بین جریان هاشمی و احمدی نژاد را نوعی دعوای کاذب دانست و افزود: حضور هاشمی در صورت حضور مشایی یعنی دعوای کاذب و ظاهری؛ چرا که در پشت صحنه جریان هاشمی و احمدی نژاد ارتباطات بسیار گسترده ای دارند تا جامعه را قطبی کنند.
وی افزود: این که گفته می شود اصولگرایان مجبور خواهند شد به دلیل حضور رحیم مشایی به سمت جریان اصلاحات یا هاشمی بروند، باید پاسخ داد که اصولگرایان اصلا وارد چنین بازی سیاسی نخواهند شد.
وی متذکر شد: اصولگرایان معتقدند نباید وارد بازی سیاسی هاشمی احمدی نژاد شد.
ارسال نظر