در دیدار لاریجانی با منتخبان مجلس دهم چه گذشت؟
همایش دو روزه منتخبین دوره دهم مجلس شورای اسلامی با عنوان «فرآیند و قانونگذاری؛ الزامات و راهکارها» صبح امروز با حضور مسئولان دولت، شورای نگهبان و برخی دیگر از نهادها در محل مجلس قدیم آغاز به کار کرد.
همایش دو روزه منتخبین دوره دهم مجلس شورای اسلامی با عنوان «فرآیند و قانونگذاری؛ الزامات و راهکارها» صبح امروز با حضور مسئولان دولت، شورای نگهبان و برخی دیگر از نهادها در محل مجلس قدیم آغاز به کار کرد.
منتخبان جدید برای رونق منطقه خود به امید دولت نباشند
علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی در همایش فرآیند قانونگذاری- الزامات و راهکارها با حضور منتخبین مجلس دهم، ضمن خیرمقدم به آیت الله استادی، اسحاق جهانگیری و منتخبین ملت در دور دهم مجلس شورای اسلامی گفت: ایجاد فهم مشترک از مسائل کشور وجهه غالب این همایش است.
لاریجانی خطاب به منتخبان مجلس دهم گفت: ما در واپسین روزهای ماه مبارک رجب قرار داریم از این رو امیدوارم خداوند بهترین ها را نصیب شما کند از طرفی دیگر از اینکه دعوت بنده را پذیرفتید و نشست امروز را به قدمهایتان آراسته کردید تشکر می کنم همچنین از حضور آیت الله استادی و اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور در نشست امروز سپاسگزارم.
وی با تبریک به مناسبت راهیابی منتخبان جدید مردم به مجلس دهم افزود: من آینده خوبی را برای مجلس در دوره دهم پیش بینی می کنم همچنین در اینجا باید از بخش های مختلف پارلمان از جمله معاونت های اجرایی، قوانین، نظارت، مرکز پژوهش ها، دیوان محاسبات و سایر بخش ها که برای بهبود کیفیت اجلاس امروز تلاش کردند تشکر می کنم.
رئیس مجلس شورای اسلامی در تشریح ابعاد و محورهای همایش فرایند قانونگذاری گفت: یکی از دلایل برگزاری این اجلاس آشنایی بیشتر همکاران با یکدیگر است زیرا همانطور که می دانید حدود 75 درصد از نمایندگان برای مجلس دهم تغییر کرده اند و هر چه سریعتر منتخبان باید با یکدیگر آشنایی نزدیکی پیدا کنند همچنین آشنا شدن با ساز و کار اجرایی مجلس، برنامه های روز نخست و افتتاحیه و برخی نکات آیین نامه ای، سیاست های ابلاغی کلان نظام از سوی رهبر معظم انقلاب و اصول قانون اساسی بخشی دیگر از اهداف این اجلاس است که این موضوعات از طریق معاونت های ذیربط از جمله دیوان محاسبات و شورای نگهبان توضیح داده می شود.
لاریجانی ادامه داد: ایجاد فهم مشترک از شرایط کشور به ویژه مسائل اقتصادی، امنیتی و موضوعات منطقه ای و بین المللی بخشی دیگر از اهداف اجلاس دو روزه فرایند قانونگذاری است.
رئیس مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: از حدود یک ماه دیگر مجلس جدید در مورد مسائل مهم کشور تصمیم گیری می کند. اینکه دریافت یکسانی از اولویت های کشور داشته باشیم در انتخاب استراتژی برای آینده مجلس موثر است.
لاریجانی گفت: اکثر مسئولان اقتصادی و امنیتی کشور امروز و فردا توضیحاتی را به نمایندگان منتخب ارائه می دهند.
رئیس نهاد قانونگذاری کشور گفت: آقای جهانگیری ستاد اقتصادی کشور، وزارت اقتصاد، بهداشت، کشاورزی و نفت به جهت تبیین شرایط آینده کشور به این جلسه دعوت شده اند.
وی افزود: وزیر امور خارجه، وزیر اطلاعات، دبیر شورای عالی امنیت ملی و فرمانده قدس نیز دعوت شده اند تا در مورد شرایط بین الملل و منطقه نمایندگان منتخب را در جریان مسائل قرار دهند.
رئیس قوه مقننه ادامه داد: با توجه به شرایطی که پیش آمد امروز تا ظهر به شرایط اقتصادی و بین المللی توجه می کنیم و بقیه مسائل پیرامون مجلس را فردا صبح و عصر با حضور وزرای مربوطه و فرمانده نیروی قدس پیگیری می کنیم.
لاریجانی متذکر شد: نمایندگان منتخب از تخصص های خوبی برخوردار هستند. نمایندگان منتخب باید از کلام مولا مدد بگیرند که عنوان می کنند کسی که میان خود و خدا را اصلاح کند خداوند میان خود و مردم را اصلاح می کند و کسی که امور آخرت خود را اصلاح کند خداوند امور دنیای او را اصلاح می کند. کسی که درون خود واعظی دارد خداوند او را حافظی است.
لاریجانی گفت:مجلس براساس نظریه امام زمانی می تواند در راس امور باشد که خود را با این زینت ها بیاراید.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با اشاره به فرمایش امام علی(ع) گفت: ایشان فرمودند تدبیر نیکو، سرمایه اندک را بالندگی می بخشد و مدیریت نادرست سرمایه هنگفت را برباد می دهد لذا فهم و قضاوت درست درباره کشور و آینده منطقه و یافتن اولویت ها با تدبیر نیکو صورت بگیرد.
وی افزود: دنیا به سمت اقدامی پایدارتر پیش می رود و در این مسیر آسیا به دنبال شکوفایی اقتصاد و ظهور مجدد خود است چنانچه سهم آن نسبت به آمریکای شمالی و اروپا دو برابر جی.دی.پی جهانی خواهد شد و سهم این دو قاره از 40 به 20 درصد کاهش می یابد همچنین ظرف 4 دهه آینده جمعیت جهان به مرز 9 میلیارد نفر می رسد که در این میان تعداد افراد بالای 60 سال بیش از 2 میلیارد نفر خواهد بود لذا چالش آینده جهان عدم توانایی اجرای تعهدات درباره شهروندان سالمند، بازنشستگی و خدمات درمانی آنها است که ایران نیز جزء آن محسوب می شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه از ارزش استراتژیک نفت در دنیای آینده کاسته خواهد شد و ظهور فناوری های نو و گازبیشتر می شود بیان داشت: در آینده علوم زیستی جلودار حرکت علمی است و علم زیست در تعامل با نانو میدان گسترش علم را در دست می گیرد.
لاریجانی ادامه داد: جنگ منطقه ای با بعد زرادخانه کوچک اتمی آشفتگی آینده است و شرایط زیستی را تحت تأثیر قرار می دهد؛ ایران در این فضا که نوبت توسعه اقتصادی آسیا است موقعیت خوبی با رهبری رهبر پارسا و ملت جوان تحصیلکرده داشته و به لحاظ انرژی و ژئوپلتیک جایگاه خوبی دارد لذا زمینه پرش باید فراهم شود که شرط آن استراتژی روشن در توسعه اقتصادی بوده و دوری از حواشی را می طلبد.
رئیس قوه مقننه در ادامه با بیان اینکه رهبری اولویت کشور را اقتصاد و رونق تولید می دانند عنوان کرد: ایشان سیاست های اقتصاد مقاومتی و پیشرفت علمی را پیگیر است که قدم های خوب و راهکارهای مناسبی در رابطه با تولید باید برداشته شود از طرف دیگر آسیب های اجتماعی باید به صورت همه جانبه بررسی شود که البته بهبود شرایط اقتصادی در آن تأثیر دارد.
وی بالا بردن بهره وری اقتصادی را از اولویت های مهم کشور دانست و افزود: در برنامه پنجم 30 درصد رشد اقتصادی از طریق افزایش بهره وری داشتیم و از سال 82 تا 89 رشد اقتصادی 5 درصد داشتیم و در حالی که قرار بود از 75 درصد خروجی نهادهای تولیدی سود بالایی نصیب ما شود تنها 25 درصد آن حاصل شد لذا در زمینه رقابتی کردن اقتصاد و اجرای سیاست های اصل 44 قانون اساسی توفیق حاصل نشد و رتبه 4.14 درصد در سال 89 به 3.8 درصد در سال 93 تنزل پیدا کرد و رتبه ایران در بین 139 کشور از رتبه 69 در سال 89 به رتبه 96 در سال 93 رسید که این مطلوب نیست و باید بار دیگر اصل 44 قانون اساسی اجرا شود.
لاریجانی در ادامه با اشاره به نظر شهید مطهری در خصوص آینده انقلاب تصریح کرد: ایشان تأکید داشتند انقلاب زمانی در راه آرمان ها پویا خواهد بود که با توجه به تحولات آینده کشور از نیروی درون زا برخوردار باشد و اقتصاد آن ثروت زا باشد همچنین در محیط رقابتی و مردمی است که مفهوم عدالت که رعایت علی السویه قانون است مفهوم پیدا می کند.
رئیس نهاد قانون گذاری کشورمان در ادامه عنوان کرد: امیدوارم این همایش در جهت توسعه ملی کارساز باشد و پیشرفت در تحقق توسعه اقتصادی و آبادانی کشور داشته باشیم چرا که رونق تولید در هر جای ایران مسئله اصلی کشور است که جز با حضور بخش خصوصی فراهم نمی شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: منتخبان جدید دقت داشته باشند که برای رونق منطقه خود در زمینه زیرساخت ها اقدام کنند و برنامه داشته باشند و به امید دولت نباشند؛ رسول خدا(ص) بهبود زندگانی، توشه آخرت و عیش حلال را از ضروریات خردمندان دانستند لذا شما نیز در زمینه های مدنظر خود اقدامات سازنده داشته باشید.
رهبرانقلاب اولویت اول کشور را اقتصاد می دانند
اسحاق جهانگیری امروز (شنبه، 18 اردیبهشت ماه) در همایش فرآیند قانونگذاری- الزامات و راهکارها با تبریک اعیاد ماه رجب و پیروزی منتخبین دهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: از آقای دکتر لاریجانی تشکر می کنم که برای برگزاری این همایش بانی خیر شدند و به من هم این فرصت را دادند تا از منظر دولت توضیحاتی را به نمایندگان منتخب ارائه دهم.
معاون اول رئیس جمهور بیان کرد: دولت این توفیق را یافت که با برگزاری انتخاباتی سالم خواست مردم تحقق یابد و باید از مردم تشکر کنیم که درخواست مقام معظم رهبری را پاسخ دادند و با مشارکت خوب دو دوره انتخابات را به خوبی انجام دادند که این اقدام مردم شتاب خوبی به فرآیند مردم سالاری داد.
جهانگیری ادامه داد: انتخابات نشان داد که مردم بر سرنوشت خود حاکم هستند و دولت نیز زمینه حضور مردم را فراهم کرد و با حفظ رأی مردم از آن به خوبی امانت داری کرد.
وی افزود: از این پس دولت و مجلس به عنوان دو قوه مستقل با هم نظری برآمده از رأی 24 خرداد و 7 اسفند وظیفه سنگین تری بر دوش دارد. به نظر ما پیام انتخابات اعتدال، عقلانیت، پیشرفت، بازگشت به قانون و ارتقاء سطح زندگی مردمی است.
معاون اول رئیس جمهور گفت: دولت در شرایط دشواری کار خود را آغاز کرد و نهایتا موفق شد با وجود همه محدودیت ها در عرصه بین المللی و داخلی نتایج خوبی را حاصل کند.
وی افزود: دولت در عرصه بین الملل با انتخاب تیمی شایسته مذاکرات هسته ای را آغاز و با کمک رهبری معظم انقلاب و قوای دیگر و به خصوص تلاش دکتر لاریجانی که شجاعانه و مدبرانه در مقطعی خاص حمایت خود را از اجرای برجام عملی کردند و در نهایت یکی از بزرگترین مذاکرات جهان به نتیجه رسید.
جهانگیری ادامه داد: در این مذاکرات حقوق هسته ای ایران به رسمیت شناخته شد و تحریم های ظالمانه نیز مرتفع گردید.
وی با بیان اینکه اینک در شرایط پساتحریم و اجرای برجام هستیم، گفت: اهمیت این دوره از مجلس اگر بیشتر از دور قبل نباشد کمتر نیست و از این به بعد دولت و مجلس نیازمند همکاری هستند تا نیازهای توسعه ای، داخلی و بین المللی محقق شود.
معاون اول رئیس جمهور گفت: در جهان برای اجرای برجام با موضوعات مهمی روبه رو هستیم و در منطقه نیز شرایط ویژه ای داریم، موضوعات پیچیده ای نیز در داخل کشور وجود دارد که باید همه این اولویت ها همسو با خواست رهبری معظم انقلاب شناسایی و مجلس نیز در این مسیر با برنامه ورود کند.
جهانگیری اظهار داشت: در جلسات خصوصی مقام معظم رهبری به موضوع اقتصاد پرداخته می شود و براساس فرمایش ایشان پایه مسائل امنیتی نیز موضوعات اقتصادی است و رهبری معظم انقلاب اولویت اول کشور را اقتصاد می داند.
وی با بیان اینکه بازگرداندن ثبات از بزرگترین دستاوردهای اقتصادی دولت است، گفت: پیش از دولت یازدهم تورم بیش از 40 درصد بود ولی در این مدت دولت یازدهم تورم را به 11 درصد رسانده و تورم نقطه ای نیز 8.9 درصد است. پیش بینی می کنیم که در 6 ماهه اول سال 95 یک رقمی شود.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه تا حدود زیادی از رکود خارج شده ایم، گفت: ولی با این وجود باز هم به دنبال رونق اقتصادی هستیم و به طور جدی برای برداشته شدن بار از روی دوش مردم به دنبال اجرای طرح سلامت هستیم.
جهانگیری اظهار داشت: انتظار مردم و رهبری در زمینه اقتصاد بیش از گذشته است.
وی با بیان اینکه برخی اظهارنظرها هیچ ربطی به سیاست های اقتصاد مقاومتی ندارند، گفت: همه صاحبنظران بر سیاست های اقتصاد مقاومتی تاکید دارند و قوای سه گانه نیز با توجه به تاکیدات مقام معظم رهبری بر روی اجرای این سیاست ها توافق دارند. شرایط پیش آمده در خصوص اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی بی سابقه است و برای اولین بار در کشور این شرایط به وجود آمده است.
معاون اول رئیس جمهور با بیان اینکه اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی با دولت است، بیان کرد: براساس کلام مقام معظم رهبری فرمانده اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی معاون اول رئیس جمهور است که ایشان بر داشتن نفوذ کلام معاون اول رئیس جمهور در این زمینه تاکید دارند.
وی افزود: مهم ترین موضوع دستورکار اقتصادی دولت به حرکت در آوردن اقتصاد داخلی است و اگر رشد اقتصادی بالای 5 درصد باشد می توانیم به تکرار آن امیدوار باشیم و در همه بخش ها آن را ببینیم. با وجود رفع تحریم ها انتظار داریم که میزان تولید نفت افزایش یابد.
جهانگیری در ادامه با بیان اینکه با اجازه رهبری 800 میلیون دلار برای موضوع نفت در نظر گرفته ایم گفت: علی رغم گذشت 3 ماه از توافق توانستیم میزان تولید نفت را به 4 میلیون بشکه برسانیم که در توسعه اقتصادی سال 95 بسیار تأثیر داشته است.
معاون اول رئیس جمهور در ادامه به برخی محدودیت های پیش رو برای توسعه کشور اشاره و اظها رکرد: اولین مشکل منابع مالی است که در این خصوص باید بخش خصوصی را باور کرد که تا کنون شعارهای زیادی در این خصوص داده شده است اما متأسفانه به دلیل برخی اقدامات، اعتماد بخش خصوصی کاهش یافته چنانچه نیروگاهی را در قبال دریافت مبلغی به آنها واگذار کردیم اما بعد از فروش نفت پول آن را نپرداختیم که در زمینه آب شیرین کن هم همین اتفاق افتاد و بخش خصوصی طلبکار دولت شد.
وی در ادامه به گزارش وزیر اقتصاد در صحن علنی مجلس اشاره و بیان کرد: حدود 380 هزار میلیارد تومان بدهی دولت به بخش خصوصی است در حالی که در تمام دنیا برای پرداخت بدهی دولت اوراق بدهی منتشر می کنند برای مثال ژاپن دو برابر تولید ناخالص داخلی خود اوراق بدهی می دهد تا سامان بگیرد که ما نیز در تبصره ای در بودجه 95 این را آوردیم اما مجلس آن را حذف کرد و حالا باید راهکار دیگری اندیشید.
جهانگیری در ادامه به اشکالات نظام بانکی کشور اشاره کرد و یادآور شد: نظام بانکی کشور که تأمین منابع مالی اقتصادی را دارد دچار چالش شده و بانک های ما استانداردهای بین المللی را ندارند همچنین سپرده های بانک ها به صورت معوقه بانکی درآمده که به حدود 90 هزار میلیارد تومان می رسد.
معاون اول رئیس جمهور ادامه داد: بانک ها از این سپرده ها می خواهند وام بدهند و سود سپرده گذاری را تأمین کنند که از این رو جنگ در افزایش پول سود سپرده گذاری ایجاد می شود چون سپرده گذار نباید ضرر کند و در حالی که امروز تورم به 11 درصد رسیده همچنان سود بانکی بالاست و پایین نمی آید لذا طرح اصلاح نظام بانکی را در تبصره ای در بودجه 95 آوردیم که آن هم از سوی مجلس حذف شد.
وی افزود: اکنون دولت درآمدهای حاصل را صرفا می تواند صرف هزینه های جاری کند از این رو راهی جز کوچک سازی دولت نداریم چنانچه بودجه های عمرانی به حداقل ممکن کاهش پیدا کرده در حالی که باید طرح های نیمه تمام را به اتمام برسانیم پس برای حل این مشکل لازم است طرح های قابل واگذاری به قیمت صفر به بخش خصوصی واگذار شود.
جهانگیری در ادامه با بیان اینکه قطری ها در سال 92، 1.5 برابر ایران از پارس جنوبی برداشت کرده اند گفت: لازم است ما هم میزان بالایی مصرف از میادین مشترک داشته باشیم البته در این زمینه باید به منتقدان نیز توجه شود ولی برای بخش نفت و گاز باید تصمیم گیری جدی صورت گیرد و مجلس و دولت باید از تصمیمات دفاع کنند.
معاون اول رئیس جمهور در ادامه حمایت از سازمان کالا و خدمات را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: باید توجه داشت که بازارهای صادراتی ما اروپا و آمریکا نیست بلکه کشورهای منطقه است.
وی ادامه داد: یکسان سازی نرخ ارز تصمیم مهم استراتژیکی است که باید گرفته شود چرا که با ارز دو نرخی فساد ایجاد می شود البته در ابتدای دولت ارز سه نرخی با عناوین مرجع، مبادله ای و آزاد داشتیم که تعیین تکلیف شد و ارز مرجع حذف شد همچنین در همه دولت ها تا سال 89 ارز تک نرخی بود که بنا به مسائلی از آن سال به بعد چند نرخی شد.
جهانگیری در ادامه با بیان اینکه بانک ملی باید بر منابع ارزی تسلط داشته باشد گفت: برخی رسانه ها ذخایر ارزی را چیزی حدود 100 هزار میلیارد دلار برآورد می کنند که در این زمینه باید شفاف سازی صورت گیرد.
معاون اول رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه رسیدگی سریع به برنامه ششم توسعه کشور در مجلس نهم مطلوب دولت نیست گفت: ما با برخی مصوبات موافق نیستیم و بهتر برنامه ششم در مجلس دهم پیگیری شود.
معاون اول رئیس جمهور در پایان با بیان اینکه بیش از 40 میلیون نفر در کشور سهام عدالت از 60 شرکت مهم کشور دارند عنوان کرد: این شرک ها مشکل تقسیم سود دارند لذا باید مردم را از نگرانی درآورد و به این شرکت ها کمک کرد که براین اساس لایحه اصلاح سهام عدالت را در آینده به مجلس دهم ارائه می کنیم و امیدواریم مسائل اقتصادی که چالش اساسی امسال است با همکاری خوب مجلس دهم حل شود.
قدردانی ظریف از نقش لاریجانی در پیش برد اهداف سیاست خارجی کشور
محمدجواد ظریف امروز (شنبه، 18 اردیبهشت ماه) در همایش فرآیند قانونگذاری- الزامات و راهکارها، گفت: خوشبختانه با رویکرد مجلس نهم، زمینه و امکان برای سربلندی و حضور قدرتمند کشور در عرصه دیپلماسی فراهم شد، در اینجا باید از رئیس مجلس و برگزار کنندگان این مراسم تقدیر و تشکر کنم.
وزیر امور خارجه کشورمان با بیان اینکه بر اساس قانون اساسی، مسئله سیاست خارجی یک موضوع ملی و فراجناحی است، افزود: دید ما به سیاست خارجی و ضرورت تعامل سازنده مقتدرانه و عزتمند با جهان براساس این اصل بوده و تمام اقدامات باید برای تأمین منافع ملی صورت گیرد.
وی ادامه داد: از طرف دیگر ترسیم کننده خطوط کلی حوزه سیاست خارجی جمهوری اسلامی شخص رهبر معظم انقلاب بوده و نقش برجسته ایشان از نظر قانون و عمل مشهود است و ما هم ملتزم به اجرای دستورات ایشان هستیم و قطعا در زمان باقی مانده مسئولیت من، مهم ترین اصل اجرای منویات رهبری در حوزه سیاست خارجی خواهد بود.
ظریف با بیان اینکه برای پیشبرد اهداف سیاست خارجی کشور، نیازمند زبان همدلی و همکاری میان قوا هستیم، تصریح کرد: در این جا ضروری است که از نقش برجسته مجلس نهم و دکتر لاریجانی ریاست مجلس شورای اسلامی در پیش برد اهداف سیاست خارجی سپاسگزاری کنم زیرا مجلس در کنار دولت امکانی را فراهم کرد که سیاست خارجی به ویژه در برجام به خوبی پیش برود.
وی ادامه داد: اکنون هم از شما منتخبان مجلس دهم تقاضا داریم که یار و یاور اجرای اهداف سیاست خارجی کشور باشید و من اطمینان می دهم که در تمام محورهای این حوزه با مردم و نمایندگان محترم مجلس مشورت و مشارکت داشته باشیم. از طرفی دیگر قدرت به اشکال مختلف قابل استفاده است و در اینجا نقش دیپلماسی عمومی در صحنه بین المللی از اهمیت بالایی برخوردار است.
وزیر امور خارجه تصریح کرد: همانطور که حضور مردم در عرصه های مختلف از جمله انتخابات برای ما قدرت آفریده می توانیم از طریق نمایندگان مجلس و دیپلماسی عمومی در صحنه بین المللی این قدرت و مسئله را نشان دهیم از این رو یکی از اولویت های اصلی در مجلس دهم قطعا موضوع دیپلماسی پارلمانی، گروه های دوستی و حضور فعال نمایندگان مجلس در صحنه های مختلف از جمله نشست های بین المجالس آسیایی و جهانی خواهد بود و در این مسیر نمایندگان می توانند از کارشناسان و متخصصان وزارت خارجه به خوبی بهره ببرند.
وی ادامه داد: به طور حتم بحث همفکری و استفاده از نظرات نمایندگان در پیش برد سیاست خارجی کشور از اصول اساسی وزارت خارجه است و در این مسیر باید به چند نکته مهم توجه کرد تا این همفکری و تعامل برای ایجاد یک جبهه واحد و مستحکم و منسجم استفاده شود.
ظریف تصریح کرد: مسئله سیاست خارجی گرچه محل اختلاف و تفاوت دیدگاه است اما وقتی که ما در مقابل خارجی ها قرار داریم باید یک دل و همزبان بوده و در مقابل سیاست های زورمدارانه کشورهای غربی و برخی کشورهای منطقه ای بایستیم. از طرفی دیگر زمانی که ما در صحنه های بین المللی حاضر می شویم باید بتوانیم از حمایت های یکپارچه اقشار ملت از حوزه سیاست خارجی استفاده کنیم.
عضو کابینه دولت یازدهم ادامه داد: این موضوع باید مورد توجه قرار بگیرد که زمانی که در صحنه بین المللی نکاتی را مطرح می کنیم نباید این نکات مورد اختلاف در داخل کشور قرار گیرد بلکه باید با نگرش بین المللی و رویکرد سیاست خارجی آن را مورد توجه قرار داد.
ظریف تصریح کرد: در شرایط کنونی یکی از اولویت های جدی و مهم ما توجه به تضمین اجرای صحیح برجام از سوی کشورهای غربی است، همچنین بحث امنیت در منطقه و تضمین مقابله هماهنگ با افراطی گری و تروریسم بخشی از اولویت های بزرگ ما محسوب می شود. البته در رابطه با بحران منطقه و مسئله تروریسم خبرهای نگران کننده ای به گوش می رسد که اگر حکام منطقه به آن توجه کنند می فهمند که در معرض خطر افراط قرار دارند.
وزیر امور خارجه با بیان اینکه در موضوع برجام برای اینکه واقعیات را بهتر درک کنیم باید به شرایط ویژه کشور در آن زمان توجه کنیم اظهار داشت: مذاکرات هسته ای با نظر مقام معظم رهبری پیگیری شد و نتایج این مذاکرات در مقابل 6 قدرت جهانی به گونه ای است که امروزه هیچکسی در جهان نمی تواند ادعا کند که ایران در موضوع برجام ضرر کرده است.
ظریف با بیان اینکه پیش از برجام شرایط ویژه ای در کشور وجود داشت و هر چند ماه یکبار فروش نفت 20 درصد کاهش می یافت و شرایط به گونه ای پیش می رفت که امکان به صفر رسیدن آن هم وجود داشت بیان کرد: سرمایه گذاری و امکان دریافت دارایی های کشور وجود نداشت.
وی ادامه داد: بعد از توافق ژنو ماهانه مقداری پول وارد کشور می شد که این مبلغ تنها پول نقدی بود که وارد خزانه می شد این موضوع قابل فراموشی نیست ولی در حال حاضر کشورها برای سرمایه گذاری در ایران صف کشیدند.
ظریف گفت: امروز بدون هیچگونه سپرده ای از سوی جمهوری اسلامی ایران سایر کشورها فاینانس را انجام می دهند که این موضوع باید در شرایط پیش از برجام بررسی شود.
وی با بیان اینکه همه ما باید طرف مقابل را برای اجرای برجام و انجام تعهداتشان تحت فشار قرار دهیم گفت: وظیفه من و رئیس بانک مرکزی ایجاد فشار بر طرف مقابل به منظور اجرای تعهدات آنها است نکته مهم برای ایجاد فضای مناسب سرمایه گذاری در ایران این است که دشمنان به دنبال القای فضای ناامن در ایران هستند.
ظریف اظهار داشت: همه باید یک صدا این واقعیت را عنوان کنیم که ایران امن ترین کشور برای سرمایه گذاری سایر کشورها است که با انجام این سرمایه گذاری ها اقتصاد مقاومتی نیز اجرایی می شود.
وزیر امور خارجه با بیان اینکه مقام معظم رهبری در مراسم عید مبعث فرمودند که ایران به دنبال جنگ با هیچ کشوری نبوده و نیست گفت: با همه این شرایط دفاع ما و توانمندی دفاعی کشور هیچ ارتباطی به سایر کشورها ندارد.
ظریف با بیان اینکه علی رغم وجود همه تفاوت در دیدگاه هاما باید در نشان دادن واقعیات کشور یک دل و یک زبان باشیم گفت: اولویت اول ما در برجام اجرای تعهدات طرف مقابل و همچنین اینکه عنوان کنیم ایران امن ترین کشور برای سرمایه گذاری است.
وزیر امور خارجه با بیان اینکه موضوع دوم که برای ما بسیار اهمیت دارد امنیت منطقه و نگرانی های پیرامون آن است گفت: ایران امروز که از تحریم ها رها شده سبب نگرانی برخی کشورها شده است چون برخی از گروه ها و کشورها عادت کرده بودند که با طرح ایران هراسی سیاست های خود را ادامه دهند و امروزه نیز به دنبال این هستند که ایران را خطری برای منطقه معرفی کنند.
وی افزود: شرایط امروز جهان عرب و خطر افراط در منطقه دولت های جهان عرب را تهدید کرده ولی برخی از کشورها به جای رفع این خطر از کشورشان آگاهانه می خواهند آن را تبدیل به تقابل شیعه و سنی و درگیری ایران با سایر کشورها کنند.
ظریف اظهار داشت: وظیفه ما به عنوان جمهوری اسلامی ایران این است که مانع شکل گیری تئوری روش جدید ایران هراسی و شیعه هراسی شویم.
وی افزود: حضور قدرتمند ما در منطقه پیش نیاز انجام دیپلماسی منطقه ای است که این موضوع از اهمیت بالایی برخوردار است و به امنیت ملی کشور مربوط است.
وزیر امور خارجه گفت: امیدوارم مجلس آینده با همکاری برای پیشبرد اهداف نظام نقش موثری را ایفا کند.
272 منتخب ملت در همایش فرایند قانونگذاری و راهکارها حضور یافتهاند
مهدی کیایی مدیرکل فرهنگی و روابط عمومی مجلس شورای اسلامی امروز شنبه 18 اردیبهشت در حاشیه برگزاری همایش فرایند قانونگذاری؛ الزامات و راهکارها در جمع خبرنگاران با اشاره به اینکه این همایش به دعوت علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی صورت گرفته است، گفت: در این جلسه 272 نفر از منتخبان ملت در مجلس دهم حضور یافتند.
وی با اشاره به اینکه اینگونه جلسات مسبوق به سابقه بوده و با هدف اشنایی نمایندگان با فرایند قانونگذاری در فضایی صمیمی صورت گرفته است، بیان داشت: فردا نیز از ساعت 8 و 30 دقیقه بامداد تا 19 این جلسه برگزار میشود و وزرای اقتصادی، وزیر اطلاعات، محمدباقر نوبخت، معاونت قوانین، معاون اجرایی مجلس شورای اسلامی و نیز رئیس دیوان محاسبات، رئیس مرکز پژوهشهای مجلس، قاسم سلیمانی فرمانده سپاه قدس و علی شمخانی دبیر شورای جمعیت ملی حضور خواهند داشت.
ارسال نظر