پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- برخی اخبار تایید نشده حکایت از آن دارد که ظریف و کری در مورد سوریه مذاکراتی داشته اند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «پارس»، جان کری وزیر خارجه آمریکا و محمد جواد ظریف وزیران امور خارجه ایران، بعدازظهر سه‌ شنبه به وقت محلی در نیویورک با یکدیگر به گفت‌وگو نشستند. مذاکراتی که پشت درهای بسته انجام می‌شود و تاکنون، از محتوا و نتایج آن خبری منتشر نشده است.

این دیدار حدود ۲ ساعت و ۴۰ دقیقه طول کشید.

خبرنگاران غربی که از منابع محلی اخباری کسب کرده اند به پارس گفته اند: محور اصلی مذاکراتِ محمد جواد ظریف و همتای آمریکایی‌اش، اجرای کامل برجام و همچنین مساله جنگ داخلی سوریه است، که بر پایه این گزارش ایران می‌تواند با استفاده از نفوذ خود در سوریه برای پایان دادن به جنگ استفاده کند.

این در حالی است که دستگاه دیپلماسی کشور تاکنون صرفا در حوزه مسایل هسته ای با طرف آمریکایی اجازه مذاکره داشته اند و هیچ مجوز رسمی تاکنون درخصوص «مذاکره دوطرفه» در مسایل دیگر مخصوصا مسایل منطقه و سوریه، صادر نشده است.

در عین حال رسانه های غربی خبر داده اند: کری هنگام خروج از محل دیدار به خبرنگاران گفت که پیشرفت هایی در این گفت‌وگو به دست آمده و افزود:‌ ما توافق کردیم که برای اطمینان از این مساله تلاش کنیم که توافق هسته ای دقیقا به همان شکلی که قرار بوده اجرا شود، و همه طرف های موافقتنامه از فوایدی که باید دریافت کنند بهرمند شوند.

ظریف هم گفت که دو طرف به این موضوع پرداخته اند که از فوایدی که ایران در پی اجرای توافق هسته ای مستحق آن است بهره مند می شویم. توافق کردیم که به کار در این زمینه ادامه دهیم و روز جمعه بار دیگر دیدار کنیم تا ببینیم بهترین راه اعمال تدابیر لازم چیست تا اطمینان حاصل کنیم مردم ایران از فواید این توافق بهره مند خواهند شد.

لازم به ذکر است ظریف روز دوشنبه به همراه عباس عراقچی و مجید تخت روانچی، معاونان وزارت امور خارجه، وارد نیویورک شد تا در مراسم امضای "موافقتنامه تغییرات اقلیمی" که پاییز سال گذشته در پاریس به دست آمد، شرکت کند.

ایران در هفته‌های اخیر به آنچه "کارشکنی" آمریکا در روند اجرای برجام می خواند، انتقاد کرده و آقای ظریف پیش از سفر نیویورک در نخستین گزارش روند اجرای توافق هسته ای به مجلس، نوشت که "بهانه‌تراشی، کارشکنی و تعلل طرف آمریکایی به خصوص وزارت خزانه‌داری آمریکا" بر سر راه اجرای برجام مشکل اساسی ایجاد کرده است.

او روز شنبه گفت که از آمریکا خواهد خواست محدودیت های موجود در سر راه بانک های غیرآمریکایی برای انجام معامله با ایران را تسهیل کند. آمریکا "موظف است تعهدات خود در زمینه همکاری بانکی را اجرا کند."

آمریکا امکان دادن دسترسی ایران به سیستم مالی آمریکا یا دسترسی مستقیم به دلار آمریکا را رد کرده است.

ولی الله سیف رئیس بانک مرکزی ایران هم هفته قبل در سفری به واشنگتن برای شرکت در نشست صندوق بین المللی پول در این زمینه با جک لو وزیر خزانه داری آمریکا دیدار کرد.

او بعدا در نطقی در شورای روابط خارجی آمریکا در واشنگتن گفت: "ما در مجموع نتوانسته‌ایم به دارایی‌های مسدودشده خود در خارج دسترسی پیدا کنیم".

رسانه های ایران گزارش داده بودند که یکی از مهمترین محورهای مذاکرات وزاری امور خارجه ایران و آمریکا، "موانع ایجاد شده به ویژه در تعامل بانکی ایران با کشورهای مختلف از جمله کشورهای اروپایی است".