به گزارش پارس به نقل از تسنیم، رسانه رژیم سلطنتی انگلیس (بی‌بی‌سی) در مقاله‌ای که امروز روی خروجی خود قرار داده، مجدداً مسئله تبلیغ برای عدم رأی‌آوری آیات جنتی، مصباح و یزدی را پیش کشیده است.

بی‌بی‌سی که هفته گذشته در مقاله‌ دیگری خواستار عدم رأی به سه فقیه مذکور و به‌جای آن رأی به یکی از فهرست‌های انتخاباتی خبرگان شده بود، در مقاله امروز خود به بررسی احتمال رخداد  چنین اتفاقی در انتخابات ایران پرداخته است.

نویسنده این مقاله که به نظر می‌رسد در انتقاد به نابلدی سیاسی نویسنده مقاله پیشین بی‌بی‌سی دست به قلم برده است، ضمن بررسی احتمالات موجود بر مبنای شیوه رأی‌دهی مردم تهران در انتخابات‌های پیشین، رسماً ابراز نگرانی کرده است که دمیدن به چنین مسئله‌ای در تهران ممکن است آرای آیت‌الله هاشمی رفسنجانی را کاهش داده و حتی وی را تا رتبه‌های هشتم و نهم راه‌یافتگان به مجلس خبرگان از تهران نیز تنزل دهد.

این نویسنده بی‌بی‌سی در این باره می‌نویسد: اگر هاشمی رفسنجانی و روحانی نتوانند آرای قابل توجهی از پایگاه رأی محافظه‌کاران به‌دست آورند و تنها حداکثر آرای پایگاه رأی اصلاح‌طلبان را کسب کنند (یعنی 30 درصد)، این احتمال وجود دارد که هاشمی رفسنجانی و روحانی در رتبه‌ای پایین‌تر از 8 نفر مشترک دو لیست قرار گیرند.

بی‌بی‌سی سپس اظهار نگرانی می‌کند: اول نشدن هاشمی رفسنجانی در انتخابات خبرگان با توجه به سابقه رأی اول بودن وی در تمامی دوران پیشین مجلس خبرگان، می‌تواند ضربه‌ای به اعتبار و جایگاه او در مجلس خبرگان باشد و رتبه پایین او عامل سرکوفت سیاسی و اهرم فشار از طرف مخالفانش در جناح مقابل شود و قدرت مانور و تأثیر گذاری او را در مجلس خبرگان آینده کاهش دهد؛ یعنی تلاش برای حذف سه چهره نمادین جناح مقابل، می‌تواند به‌قیمت تضعیف رتبه و موقعیت هاشمی رفسنجانی و روحانی در مجلس خبرگان آینده تمام شود.

علی‌رغم حمایت‌های رسانه انگلیسی از شخص و فهرست آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در انتخابات مجلس خبرگان، وی تا این لحظه چنین حمایت‌هایی را طرد نکرده است.

فائزه هاشمی رفسنجانی دختر آیت‌الله هاشمی روز گذشته به خبرنگار سیاسی خبرگزاری تسنیم گفت که هیچ دلیلی برای اعلام برائت از حمایت رسانه‌های انگلیسی از برخی فهرست‌های انتخاباتی نمی‌بیند.

حمایت‌های رسانه انگلیسی از شخص و برخی فهرست‌های انتخاباتی در کشور، با انتقادات گسترده شخصیت‌های سیاسی و افکار عمومی روبه‌رو شده است. پیرو این رویکرد انتخاباتی انگلیس، دانشجویان ایرانی کمپین «نه به فهرست انگلیسی» تشکیل داده‌اند.