کسی که نظام را قبول ندارد نمیتواند برای حفظ ارکان نظام سوگند یاد کرده و تصمیمگیری کند
سخنگوی سابق شورای نگهبان گفت: کسی که نظام سیاسی کشور را قبول نداشته باشد طبیعا نمیتواند سوگند وفاداری به نظام یاد کند و در ارکان تصمیمگیری حضور یابد اما مشارکت برای تعیین سرنوشت یک امری است که صلاحیت خاصی را نمیطلبد.
به گزارش پارس به نقل از رادیو گفتگو، عباسعلی کدخدایی با اشاره به وظایف شورای نگهبان در امر انتخابات گفت: شورای نگهبان با توجه به تصویب قانون انتخابات در مجلس شورای اسلامی و بر حسب اصول قانون اساسی وظیفهی بررسی صلاحیتها و احراز صلاحیتهای کاندیداهای انتخابات را بر عهده دارد و این موضوع در قوانین مختلف کشور مورد تاکید قرار گرفته است چنانچه که در قانون انتخابات در مادههای ۲۸ و ۲۹ و ۳۰ تاکید بر روی این موضوع را مشاهده می شود.
این حقوقدان درمورد روند بررسی صلاحیتها در انتخابات مجلس شورای اسلامی اخیر خاطر نشان کرد : من در این دوره در شورای نگهبان مسئولیتی ندارم و باید دوستانی که در شورا هستند دراین ارتباط اظهار نظر کنند.
عضو سابق شورای نگهبان در همین راستا ادامه داد: بعد از این که هیاتهای اجرایی که متشکل از معتمدین محلی هستند نظرخود را در مورد کاندیداها اعلام کردند، هیات نظارت نیز به استناد به قانون و بررسی هایی که انجام میدهد نظر خود را در مورد کاندیداها و صلاحیت آنها اعلام میکند و در ادامه هیات مرکزی این مسئله را بررسی می کند.
وی با بیان اینکه در دو نوبت فرصت اعتراض و شکایت از سوی کاندیداها وجود دارد و این اعتراضات در شورای نگهبان مورد بررسی قرار می دهد سپس در مورد آ ها اظهار نظر می کند.
کدخدایی با بیان اینکه طبیعتا کسانی که قرار است در مناسب سیاسی و تصمیمگیری کشور حضور داشته باشند باید از شرایط قانونی لازم برخوردار باشند خاطر نشان کرد: انتظار مردم نیز این است که افراد شایسته و دلسوز که دارای تخصص و تجربه هستند وارد این عرصه شوند که این انتظار معقولی است.
وی با بیان این که کسانی که به مجلس شورای اسلامی راه پیدا میکنند باید در جهت پاسداری از قانون اساسی، نظام و حقوق مردم سوگند یاد کنند، ادامه داد: کسی که نظام سیاسی کشور را قبول نداشته باشد طبیعا نمی تواند چنین سوگندی را یاد کند و در ارکان تصمیم گیری نظام حضور پیدا کند، اما مشارکت برای تعیین سرنوشت یک امری است که صلاحیت خاصی را نمیطلبد و حق همه مردم است که پای صندوقهای رای حاضر شوند و از بین کاندیداهای موجود ،کسانی که به عقاید و سلایق شان نزدیکتر هستند را انتخاب کنند.
این حقوقدان با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در این ارتباط افزود: صحبتهای ایشان بر اساس قوانین موجود در کشور و رویه عقلایی است که در تمام نظامهای سیاسی موجود در دنیا روال است و سخنی کاملا دقیق است.
کدخدایی با بیان اینکه اگر کسی میخواهد فعالیت سیاسی کند باید درچارچوب نظام سیاسی موجود و باپذیرش آن این اقدام را انجام دهد، تصریح کرد: اگر کسانی که صلاحیت نداشته باشند بخواهند درارکان تصمیم گیری حضور داشته باشند این موضوع مورد اعتراض مردم قرار خواهد گرفت چرا که مردم انتظار دارند که افرادی در این مناسب قرار بگیرند که از حداقلهای قانونی برخوردار باشند.
سخنگوی پیشین شورای نگهبان در بخش پایانی صحبتهای خود با بیان اینکه مردم ما همیشه با حضورگسترده خود در پای صندوقهای رای پاسخ جوسازیها و تبلیغات دروغین دشمنان را دادهاند ادامه داد: مسئولان باید مراقب توطئههای دشمنان در جهت دلسرد کردن مردم از انتخابات و نفوذ در ارکان تصمیم گیری نظام باشند و این وظیفهی سنگینی است. آنها باید از نفوذ دشمن جلوگیری کنند و در عین حال زمینه را برای مشارکت گسترده مردم فراهم کنند و به نحوی رفتار کنند که به اعتماد مردم به نظام جمهوری اسلامی ایران خدشهای وارد نشود.
ارسال نظر