به گزارش پارس به نقل از ایسنا، به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، جان‌باختگان تراژدی ۲۴ سپتامبر در منای عربستان همچنان رو به افزایش است و آمار جدید این خبرگزاری آمریکایی نشان می‌دهد که دست‌کم ۲۱۷۷ تن کشته‌ شده‌اند. کشورهای خارجی هنوز در حال شناسایی هویت زائران جان‌باخته هستند و کار برای یافتن نشانی از صدها زائر مفقود شده ادامه دارد.

آمار رسمی عربستان از تاریخ ۲۶ سپتامبر که ۷۶۹ کشته و ۹۳۴ زخمی بود، هنوز تغییر نکرده است و مقام‌ها هنوز به این اختلاف آماری پاسخی نداده‌اند. محمد بن نایف بن عبدالعزیز، ولیعهد عربستان که وزیر کشور عربستان نیز هست، یکشنبه شب ریاست نشستی را با موضوع فاجعه منا بر عهده داشت. در گزارش خبرگزاری رسمی عربستان به هیچگونه واکنش رسمی درباره افزایش آمار جان‌باختگان اشاره‌ای نشده است. در این گزارش آمده است: به ولیعهد عربستان درباره پیشرفت تحقیقات اطمینان خاطر داده شده است. وی از اعضای این کمیته خواست تا به تلاش‌هایشان برای یافتن علل بروز این حادثه ادامه دهند و "از خداوند متعال خواستند این شهیدان را بپذیرد" و برای مجروحان آرزوی بهبود سریع کردند.

سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان دستور تحقیقات درباره مرگبارترین واقعه در تاریخ حج را صادر کرده است. این رویداد پس از سقوط جرثقیل در مکه در اوایل همان ماه رخ داد که جان ۱۱۱ زائر را گرفت. این دو فاجعه در اولین سالی رخ می‌دهد که حج زیر نظر ملک سلمان انجام شد.

آمار خبرگزاری آسوشیتدپرس از تلفات فاجعه منا براساس گزارش رسانه‌های دولتی و اظهارات رسمی مقام‌های ۳۰ کشور از مجموع بیش از ۱۸۰ کشوری است که شهروندان خود را برای انجام مناسک حج اعزام کردند. ‌

ایران بیش از سایر کشورها تحت تاثیر این فاجعه قرار گرفت و می‌گوید که ۴۶۵ زائر جان خود را از دست دادند. بیشتر کشته‌شدگان از آفریقا بودند. مالی ۲۴۵ کشته، نیجریه ۱۹۹ کشته، کامرون ۷۶ کشته، نیجر ۷۲ کشته، سنگال ۶۱ کشته، ساحل عاج و بنین هر کدام ۵۲ کشته داشتند.

علاوه بر این، مصر ۱۸۲ کشته، بنگلادش ۱۳۷ کشته، اندونزی ۱۲۶ کشته، هند ۱۱۶ کشته، پاکستان ۱۰۲ کشته، اتیوپی ۴۷ کشته، چاد ۴۳ کشته، مراکش ۳۶ کشته، الجزایر ۳۳ کشته، سودان ۳۰ کشته، بورکینافاسو ۲۲ کشته، تانزانیا ۲۰ کشته، سومالی ۱۰ کشته، کنیا ۸ کشته، غنا و ترکیه هر کدام ۷ کشته، میانمار و لیبی هر کدام ۶ کشته، چین ۴ کشته، افغانستان ۲ کشته و اردن و مالزی هر کدام یک کشته داشته‌اند.

خونبارترین حادثه پیش از این، واقعه ۱۹۹۰ بود که جان ۱۴۲۶ زائر خانه خدا را در جایی که عربستان می‌گوید "خادم الحرمین" است، گرفت. این در حالی است که بر خلاف این آمار رسمی که از سوی کشورهای خارجی که اتباعشان در مناسک حج حضور داشته‌اند،‌ منتشر شده، برخی آمارها از منابع غیر رسمی نیز وجود دارند که تعداد جان باختگان را بیش از ۷۰۰۰ تن اعلام کرده‌اند.

سایت شبکه البروج به نقل از منابعی که آنها را "منابع رسمی عربستان" خوانده عنوان داشته که ۷۴۷۷ نفر در این حادثه جان باخته‌اند.