تاکید معاون وزیرارشاد بردسترسی مردم به اطلاعات
معاون حقوقی امور مجلس و استان های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: طبق قانون حق دسترسی آزاد به اطلاعات، همه دستگاههای موظف شده اند اطلاعات سازمانهای خود را از طریق ممکن در اختیار مردم قرار دهند.
به گزارش پارس به نقل از خبرگزاری صدا وسیماحسین نوش آبادی امروز در جمع خبرنگاران در تبریزگفت: قانون حق دسترسی آزاد به اطلاعات از جمله حقوق شهروندی است که مغفول مانده بود و این دولت آن را اجرا می کند تا مردم بتوانند آزادانه به اطلاعات درست و صحیح دسترسی پیدا کند.
وی ادامه داد: طبق این قانون، به جز اسناد طبقه بندی شده و سری که نباید در اختیار مردم قرار گیرد؛ هیچ کس اجازه ندارد مانع از اطلاع رسانی درست به مردم شود.
وی از اجرای این قانون بعنوان گام بلندی برای تحقق حقوق شهروندی یاد کرد و گفت: اگر تخلفی صورت گیرد و ادارت مانع از دسترسی مردم به اطلاعات شوند، دستگاهها مجرم شناخته می شوند و در ستاد و کمیته ای که در وزارت فرهنگ به ریاست وزیر ارشاد تاسیس شده است، به تخلفات رسیدگی خواهد شد.
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: براساس گزارش این ستاد و معرفی دستگاههای خاطی به رئیس جمهوری، طبق ساز و کارهای تعیین شده، رئیس جمهور با دستگاه خاطی برخورد خواهد کرد.
وی از رسانه ها به عنوان رکن اصلی پیشرفت، توسعه و شکوفایی کشور یاد کرد اما در عین حال گفت رسانه ها باید دلسوزانه و با قصد اصلاح و نه تخریب، انتقاد کنند.
معاون وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: به هر میزان که رسانه ها بتوانند برنامه های نظام را تشریح کنند، موفقیت برنامه ها نیز بالا خواهد بود چرا که هم اکنون امپراتوری رسانه ای در جهان مطرح است.
نوش آبادی با بیان اینکه ایران در مقابل نظام سلطه ای قرار داردکه بزرگترین ابزارش رسانه است و با امپراتوری رسانه بر جهان حکومت می کند گفت: خبرنگاران می توانند در تحقق اهداف برنامه های ششم توسعه نقش روشنگری و بسترسازی ایفا کنند.
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: مطبوعات نقش اول را در توسعه مادی و معنوی جامعه ایفا می کنند و در این میان خبرنگاران سفیر روشنگری آگاهی بخشی و اطلاع رسانی جامعه هستند.
وی از مطبوعات و رسانه ها به عنوان رکن چهارم قدرت در نظام مردم سالاری دینی نام برد و گفت: جمهوری اسلامی ایران با شعارهای متعدد و ارزش های والای خود نظیر کرامت بخشی به انسان، عدالت، دفاع حقیقی از بشر باید با استفاده از ابزار رسانه ای، شعارها و ارزش های خود را به گوش جهانیان برساند.
وی با بیان اینکه همواره به دنبال عیب و ایراد گشتن حسن نیست و نقاط قوت و پیشرفت نیز باید بیان شود گفت: دولت در عرصه های داخلی و بین المللی و پیشرفتهای همه جانبه داشته است اما به میزان پیشرفتها و موفقیتها، کار رسانه ای و تبلیغی صورت نگرفته است.
معاون حقوقی امور مجلس و استان های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه مطالعه کتاب باید به فرهنگ و موضوع ارزشی در جامعه تبدیل شود گفت باید امکان مطالعه را در جامعه مهیا کنیم تا مطالعه، جزئی از فعالیتهای روزانه مردم شود.
وی گفت: مطالعه باید به عنوان بخشی از کالای فرهنگی، در سبد خانوار قرار گیرد.
نوش آبادی با یادآوری اینکه مطالعه در فضاهای مجازی، جای مطالعه کتاب را نمی گیرد گفت: مطالعه کتاب می تواند سطح فکری جامعه را افزایش دهد، اما فضای مجازی راه پیشرفت نیست، بلکه اتلاف وقت است.
سخنگوی وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی خاطرنشان کرد: رشد و اعتلای فرهنگی و ارائه سبک زندگی اسلامی در سایه مطالعه هدفمند جامعه اماکن پذیر است.
وی از برنامه ریزی وزارت فرهنگ و ارشاد برای رسانه های دیجیتال نیز خبر داد و گفت: برای استفاده از ظرفیت رسانه های دیجیتال، کانون ها و موسسات فرهنگی، شبکه ملی فرهنگ تاسیس شده است.
وی یادآور شد: این شبکه تمام موسسات دیجیتالی را به یکدیگر پیوند می دهد تا برای ارتقای سطح فعالیتهای دیجیتالی در بخش های فرهنگی هنری و اجتماعی اکثر استانها، هم افزایی به وجود آید.
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین گفت: این وزارتخانه به نسبت رسالت سنگین خود، بودجه و اعتبارات محدودی دارد اما در برابر همه تحولات و مشکلات فرهنگی جامعه باید پاسخگو باشیم.
وی تاکید کرد: باید وظایف و رسالت فرهنگی سازمانها، تفکیک و میزان پاسخگویی آنها نیز به مسائل فرهنگی مشخص شود.
وی گفت: اعتبارات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای اجرای برنامه های مختلف و ماموریتهای این وزارت خانه کافی نیست خصوصا که سیاست این وزارتخانه، توسعه عدالت فرهنگی است و جمیع استانها باید نسبت به شرایط خود، از این بودجه بهره مند شوند.
ارسال نظر