یادداشت اختصاصی از کوثری عضو کمیسیون:
کمیسیون برجام در انتظار گزارش لاریجانی/ کمیسیون ویژه احیاءکننده جایگاه محوری مجلس
در عین حال که نقاط مثبت و منفی این متنِ تعهدآور پیش روی افکار عمومی قرار گرفت. همچنین توجه داشته باشید که حضور آقای جلیلی موجب شد تا سوالات دقیقتری از تیم هسته ای کشورمان پرسیده شود.
پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- «اسماعیل کوثری» نماینده مردم تهران و عضو کمیسیون ویژه برجام در یادداشتی اختصاصی برای «پارس» در رابطه با حواشی به وجود آمده پیرامون این کمیسیون نوشت:
از آغاز فعالیت کمیسیون ویژه برجام در مجلس شورای اسلامی، برخی از جریان های رسانه ای سعی داشتند تا حواشی را متوجه فعالیت های این کمیسیون کنند و علی رغم تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر جلوگیریاز دوقطبی شدن جامعه(در موضوع هسته ای)، شاهد آن هستیم که عده ای در حال دو قطبی کردن جامعه و فضای رسانه ای هستند.
طی چند هفته اخیر، دو حاشیه مهم متوجه این کمیسیون شده است که یکی از آنها حضور آقای دکتر سعید جلیلی و تیم مذاکره کننده ایشان در کمیسیون برجام و دیگری عدم حضور آقای دکتر زاکانی در برنامه تلویزیونی با حضور آقای بعیدی نژاد(از اعضای تیم مذاکره کننده فعلی) بوده است.
در رابطه با حضور دکتر جلیلی باید توجه داشت دعوت از تیمی که پیش از این سابقه مذاکره در مسائل هسته ای را داشته است، بدین منظور صورت گرفت که سابقه مذاکرات هر چه بهتر برای اعضای کمیسیون برجام مشخص شود و سوابق به صورت دقیق برای نمایندگان مردم بازگو شود.
به هر صورت آقای جلیلی و همکاران ایشان سابقه قابل توجهی در مذاکرات دارند و ما به عنوان اعضای کمیسیون ویژه برجام ناگزیریم تا به نقطه نظرات کارشناسی ایشان(به عنوان مسئول سابق همین پرونده) توجه داشته باشیم تا نکات مهم از نظر نمایندگان مجلس پنهان نماند و این کمیسیون سعی دارد نظرات همه افراد دخیل در پرونده هسته ای(بدون در نظر گرفتن گرایش سیاسی آنها) را بشنود تا از منافع ملی به بهترین صورت صیانت شود.
از آن طرف هم که وقتی حمله اصلاح طلبان به دعوت از آقای جلیلی را می بینیم، نمی توانیم مانع آنها شویم اما آنها نشان دادند که طاقت شنیدن واقعیت های تاریخی را ندارند و همواره ادای دموکراسی را در می آوردند و در عمل چیز دیگری را از آنها می بینیم و اگر قائل به آزادی بیان هستیم باید اجازه سخن گفتن به همه افراد و جریان ها را بدهیم تا تک صدایی ایجاد نشده و اعضای کمیسیون ویژه بتوانند با اطلاعات بهتری تصمیم گیری کنند.
اینکه آقای روحانی و تیم مذاکره کننده پیش از تصویب برجام همه را برای برگزاری جشن در خیابان ها دعوت کنند، چه پاسخی در قبال تاریخ دارند و چگونه بدون بررسی مجلس دست به این قبیل اقدامات می زنند؟!
باید متن برجام به صورت دقیق و با حضور همه افرادی که به نوعی در این کار دخیل بودند بررسی شود و در همین راستا حتی قرار بود که آقای دکتر علی لاریجانی(به عنوان مسئول تیم مذاکره کننده در سال های پیشین) به کمیسیون دعوت شود اما به دلیل مسافرت ایشان به نیویورک این کار عملی نشد و قطعا پس از بازگشت، ایشان هم به کمیسیون گزارش می دهند.
مسئله دومی که این روزها مورد توجه برخی از رسانه ها قرار گرفته است، به عدم حضور رییس کمیسیون ویژه برجام در برنامه تلوزیونی مربوط می شود که این رسانه ها فراموش کرده اند که دست اندر کاران رسانه ملی از ایشان خواستند که برای توضیح اقدامات کمیسیون ویژه برجام(نه برای مناظره) به صدا و سیما برود و ناگهان در مسیر صدا و سیما به ایشان اطلاع دادند که آقای بعیدی نژاد هم در برنامه حضور دارد که ایشان گفتند حضور یک نفر کفایت می کند و ما بنای مناظره نداریم که یک نفر از مجلس و یک نفر از تیم مذاکره کننده در برنامه حاضر شود.
قرار بود تا گزارش فعالیت های کمیسیون در آن برنامه ارائه شود و آقای زاکانی مناظره در مقطع کنونی را به صلاح نمی دانستند و بر همین اساس بود که از حضور در برنامه منصرف شدند.
جالب است که در ابتدا هم آقای بعیدی نژاد جهت شرکت در برنامه دعوت شدند که آقای عراقچی گفتند که ایشان ایران نیستند و ناگهان برنامه تغییر کرد و مسائل بعدی به وجود آمد.
در مجموع نباید از جوسازی های رسانه ای هراسان بود و می بایست بر اساس تکلیف خود عمل کنیم و در نظر داشته باشیم که همه افراد دست اندر کار در پرونده هسته ای می بایست به تاریخ و آیندگان پاسخگو باشند و کاری نکنیم که در برابر آنها پاسخ قانع کننده ای نداشته باشیم.
اکنون که کمیسیون از تمامی منتقدین و موافقین برجام و کارشناسان این حوزه بهره مند شده است اکنون شاهد آن هستیم که کمیسیون برجام نقش محوری خود را ایفا کرده و مجددا موجب احیای جایگاه اصلی مجلس در تحولات کشور را نشان داد. در عین حال که نقاط مثبت و منفی این متنِ تعهدآور پیش روی افکار عمومی قرار گرفت. همچنین توجه داشته باشید که حضور آقای جلیلی موجب شد تا سوالات دقیقتری از تیم هسته ای کشورمان پرسیده شود.
ارسال نظر