به گزارش پارس به نقل از فارس، محمدرضا پورابراهیمی عصر امروز در دومین نشست منطقه‌ای کارگروه اقتصاد مقاومتی کرمان اظهار داشت: گفتمان‌سازی اقتصاد مقاومتی جای تقدیر دارد و جریان‌سازی آن بنای تحقق این اقدام شایسته است.

وی افزود: موضوع بحث اقتصادی، بحث روز کشور است و این سئوال مطرح است که آیا گفتمان اقتصادی جایگاه علمی دارد یا خیر.

نایب‌رئیس کمیسیون ویژه اقتصادی مجلس شورای اسلامی بیان داشت: دنیا از اقتصاد مقاومتی به عنوان تاب‌آوری اقتصادی یاد می‌کند، همین اقتصاد آنها تا کجا می‌تواند، تحمل کند تا مسیر حرکت خودشان را باز کنند.

وی با اشاره به بحران مسکن آمریکا در سال 2008 بیان داشت: در آن سال قیمت مسکن پایین آمد و افراد از پرداخت اقساط خودداری کردند در نهایت ورشکستگی بانک‌ها را به وجود آوردند.

پورابراهیمی ادامه داد: فقر اقتصادی بحران مسکن در آمریکا در بانک‌های کوچک اروپا هم اثر گذاشت و سپس به آسیا منتقل شد، زیرا اثرات تغییرات آن در نرخ سهام و وام‌ها نمود پیدا کرده بود، پس می‌توان نتیجه گرفت یک بحران در آمریکا می‌تواند تقریبا در کل دنیا اثر بگذارد.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی سه عامل اساسی برای طرح گفتمان اقتصاد مقاومتی تعریف کرد و گفت: اول اینکه عوامل بیرونی سبب می‌شود تا اقتصاد یک کشور دچار چالش شود.

وی افزود: حوادث و بلایای طبیعی عامل دومی است که اقتصاد یک کشور را به چالش می‌کشد، طوفان‌های مرگبار، سیل، سونامی و خشکسالی از عوامل طبیعی تاثیرگذار در اقتصاد کشورها هستند.

پورابراهیمی سومین عامل را تحریم‌ها عنوان کرد و گفت: البته این عامل مختص ایران بود و ما به دلیل این سه عامل نیازمند اجرای اقتصاد مقاومتی در کشور هستیم.

نایب‌رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: امروز به شدت نیازمند حمایت از تولید ملی هستیم که این موضوع در اقتصاد مقاومتی نیز مطرح شده و مورد تاکید است.

وی افزود: آثار ناشی از ورود کالاهای خارجی به کشور بسیار بر اقتصاد کشور ما اثر می‌گذارد، اقتصاد دانش‌بنیان و داشتن اقتصاد مبتنی بر دانش نیز در سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری در اقتصاد مقاومتی مطرح است.

پورابراهیمی عنوان کرد: سال‌ها از منابع موجود کشور از جمله نفت استفاده کردیم، طی دو دهه اخیر موضوع استفاده از منابع و مزیت‌ها جای خودش را به خلق مزیت داده است.

وی تصریح کرد: در دنیا روی موضوع، خلق مزیت و ایجاد ثروت کار می‌کنند و با دانش ثروت به وجود می‌آورند، بسیاری از کشورها فاقد نفت و معادن هستند، اما با استفاده از دانش و علم کشور خود را اداره می‌کنند.

پورابراهیمی توصیه کرد: دانش‌آموزان باید بحث اقتصاد دانش‌بنیان را جدی بگیرند و از این سرمایه انسانی در راستای پیشبرد اهداف کشور نهایت استفاده را داشته باشند.

وی با بیان اینکه امروز دانش فنی نیازمند تحقق اقتصاد مقاومتی و اقتصاد دانش‌بنیان است، تاکید کرد: موضوع پیش رفتن به سمت اقتصاد دانش‌بنیان را جدی بگیرید.

نماینده مردم کرمان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: کشور ما رتبه‌های علمی خوبی در منطقه و جهان دارد و این نشان از خودباوری مردم است که مرهون زحمات‌ امام راحل هستیم.

وی افزود: رویش‌های انقلاب اسلامی دستاوردهای خوبی برای کشور داشتند، جمهوری اسلامی ایران رتبه اول تولید علم در منطقه را از آن خود کرده است.

پورابراهیمی تصریح کرد: سد عظیمی از علم و دانش در کشور به وجود آمده که باید از معبر تجاری‌سازی علم گذر کند تا آثارش در اقتصاد کشور نمایان شود.

وی سالم‌سازی اقتصاد کشور را یکی از دغدغه‌های مهم کشور عنوان کرد و گفت: شفاف‌سازی اقتصادی در کشور بسیار ضروری است، کشوری که در این حوزه شفاف نباشد هیچ ثبات و پیشرفتی ندارد.

نایب‌رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: در اقتصادی که شفافیت نیست، ناکارآمدی موج می‌زند و به هیچ‌وجه نمی‌توان برای آن کشور برنامه‌ریزی کرد.

وی خاطرنشان کرد: ریز به ریز فعالیت‌های اقتصادی در دنیا مشخص است و این به نفع مردم تمام کشورها است در کشور ما نیز به لطف خداوند پیگیری‌های لازم برای به تصویب رساندن قانون شفاف‌سازی اقتصادی در مجلس صورت گرفته است.

پورابراهیمی با تاکید بر اینکه اطلاعات غیرشفاف اقتصادی از وضعیت تحریم‌ها بدتر است، متذکر شد: قانون شفاف‌سازی اقتصادی در کشور در حال اجرا شدن است و هیچ نهاد اقتصادی در کشور حق پنهان‌کاری و عدم افشای اطلاعات اقتصادی خود را ندارد.