اختصاصی پارس
تکاپو برای آشتی با اصلی ترین کشور مخالف توافق هسته ای/ تحرک وسیع ضد انقلاب و فعالان فتنه برای آشتی با دربارسعودی
نوری زاده هم اکنون با «ترکی الفیصل» در موسسه ای با عنوان «مرکز پژوهش ها و مطالعات اسلامی ملک فیصل»ترکی الفیص رئیس آن است همکاریهایی دارد.
پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- در چند سال اخیر سطح منازعات سیاسی میان جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعودی به بالاترین حد خود رسیده است؛ عربستان سعودی برای رسیدن به موفق در رقابت های منطقه ای درصدد است که فشار داخلی بر جمهوری اسلامی ایران را به عنوان اهرم فشار استفاده نماید تا تصمیم گیران سیاست خارجی کشورمان از بسط نفوذ و جایگاه جمهوری اسلامی ایران در سطح منطقه ای و فرا منطقه ای منصرف شوند.
* یاران فتنه 88 در رویای دلارهای سعودی
پس از انتخابات سال 88 دو نامزد شکست خورده از پذیرش رای مردم سرباز زدند و درصدد مقابله با جمهوریت نظام برآمدند؛ عربستان سعودی با استفاده از این فرصت طلایی شرایط موجود برای براندازی نظام ایران با حمایت از گروههای مخالف و فعالیتهای رسانهای گسترده علیه ایران آغاز کرد. سرویس اطلاعاتی عربستان سعودی علاوه بر کمک های مادی به فتنه گران، تمرکز اصلی خود را بر دو مهره اصلی یعنی علیرضا نوری زاده و عطاالله مهاجرانی قرار داد؛ تا از یک سو از مهره رسانه ای و از سوی دیگر از شخصیتی ارتباط با داخل کشور استفاده کند. علیرضا نوری زاده به دلیل تسلط بر زبان عربی در شبکه های عرب زبان به فحاشی و گستاخی نسبت به مردم ایران می پردازد؛ همچنین به دلیل ارتباطات خاص وی با «ترکی الفیصل»رئیس سابق استخبارات عربستان توانسته بود مبالغ سنگینی در قالب برخی همکاریهای مشترک با دستگاه امنیتی آل سعود دریافت کند.نوری زاده هم اکنون با «ترکی الفیصل» در موسسه ای با عنوان «مرکز پژوهش ها و مطالعات اسلامی ملک فیصل»ترکی الفیص رئیس آن است همکاریهایی دارد. از سوی دیگر مهاجرانی پل ارتباطی میان فتنه گران داخل و ضد انقلاب خارج نشین است وی بعد از فرار از ایران، در انتخابات ۸۸ به عنوان یکی از حامیان میرحسین موسوی فعالیت خود را آغاز کرد و در دی ماه آن سال به همراه ۵ نفر دیگر «اتاق فکر جنبش سبز» را تشکیل داد.
علی رضا نوری زاده و عطااله مهاجرانی به نمایندگی از جنبش سبز در بیست و هفتمین جشنواره میراث فرهنگی عربستان سعودی موسوم به «الجنادریه» که با دعوت از چهره های شاخص ضد ایرانی به کانونی برای طرح علاقمندی های ایران ستیزانه عربهای سعودی تبدیل شده است شرکت کرده اند. همچنین گفتنی است طبق سند ویکی لیکس سعودالفیصل از وزارت مالی عریستان خواسته است که شهریه دوره دکترای فرزند عطاءالله مهاجرانی توسط این وزارت خانه پرداخت شود. طبق این سند خود مهاجرانی از سعود الفیصل چنین تقاضایی انجام داده است و سپس سعود الفیصل نامه ای به وزارت امور مالی عربستان داده است که سند ویکی لیکس پاسخ به نامه سعود الفیصل است. در این نامه وزارت امور مالی گزارش داده است که در مجموع مبلغ ۴۵ هزار پوند استرلینگ (حدود دویست و پنجاه میلیون تومان) طی دو مرحله به علی مهاجرانی جهت شهریه دانشگاه و هزینه زندگی او پرداخت می شود.
* افشاگری های آیت الله جنتی و وزیر اطلاعات
اولین افشاگری ها پیرامون ارتباط میان سعودی ها و فتنه گران را آیت الله جنتی از تریبون نماز جمعه برای آگاهی افکارعمومی اعلام کرد؛آیت الله جنتی در ششم مرداد ۱۳۸۹ در خطبه های نماز جمعه تهران برای نخستین بار فاش کرد که «آل سعود یک میلیارد دلار به سران فتنه داده است تا بوسیله آن سبزها کار براندازی جمهوری اسلامی ایران را تمام کنند» همچنین پس از یک سال ،حجه الاسلام مصلحی وزیر اطلاعات وقت در اواخر بهمن سال ۹۰ با اشاره به حضور مهاجرانی و نوری زاده در مجلس میهمانی پادشاه عربستان گفت: «در سفری که چندی پیش به عربستان داشتیم و قبل از برگزای این جشن، به مقامات عربستان گفتیم که شما فلان تاریخ برنامه جشنی دارید و در این جشن افرادی را دعوت کرده اید که از افراد معاند انقلاب و نظام جمهوری اسلامی در آن حضور دارند و پیش بینی کرده اید که ۱۸ میلیون دلار در اختیار آنان بگذارید. مسئول اطلاعات داخلی عربستان تعجب کرد که ما چگونه این اطلاعات را کسب کرده ایم؛ در حالی که این اطلاعات جزء اطلاعات سری و داخلی آنها بود.»
* حزب منحله مشارکت به دنبال آشتی با دربارسعودی
در چند ماه اخیر، حزب منحله مشارکت بر دامنه فعالیت های سیاسی و جلسات محفلی خود افزوده است؛ این حزب که پس فعالیت های ساختارشکنانه از سوی مراجع قانونی منحل اعلام شده است، با اگاهی از عدم اقبال افکار عمومی نسبت به مواضع ساختارشکنانه آنان نسبت به سیاست داخلی کشور خصوصا در انتخابات ریاست جمهوری نهم؛ در تلاش هستند با پیروزی گفتمان اعتدال و اولویت بخشی به سیاست خارجی تجدیدنظرطلبی در این حوزه را پیگیری نمایند.
در همین راستا احمد شیرزاد ، عضو حزب منحله مشارکت، پس از حادثه تلخ و شرمآور تجاوز پلیس سعودی به دو نوجوانان ایرانی در فرودگاه جده که با ابزار انزجار سراسری ملت ایران از آل سعود در شبکه های اجتماعی و همچنین برپایی تجمع در مقابل سفارت عربستان در تهران و کنسولگری این کشور در مشهد همراه شد؛ در یادداشتی در روزنامه آرمان امروز خواهان فاصله گرفتن از عامل تنش زا یعنی اعتراض به این اقدام ماموران سعودی که سبب آسیب به روابط دوجانبه خواهد شد؛ پرداخت. احمد شیرزاد در این یادداشت نوشت « روابط ایران و عربستان در وهله کنونی بهشدت حساس است پس شایسته است از هر عامل تنشزای جدید فاصله گرفته و سعی شود تنشها تشدید نشود ... شاید به صلاح کشور نباشد که درشرایط جدید یک تقابل و تخاصم جدید به روابط ایران و عربستان اضافه شود به همین دلیل در بحث حج نباید وارد موردی شویم که در آن تنش وجود دارد و اگر موضوع تحریم حج به عنوان یک راه مقابله با عربستان تصور شود، تصوردرستی نیست چرا که پول مصرفی مردم ایران در عربستان، در مقابل سایر درآمدهای این کشور بسیار ناچیز است بنابراین ضربهای برای اقتصاد عربستان نخواهد بود.» به فاصله چند ماه بعد حسین واله ، عضو حزب منحله مشارکت و معاون سیاسی دفتر رئیسجمهور دولت اصلاحات، در یادداشت روزنامه ایران از نیاز برای «تابوشکنی بزرگ» سخن به میان آورد و خواستار تغییر در سیاست خارجی کشورمان پس از توافق با کشورهای همانند عربستان شد. حسین واله در این یادداشت نوشت« اگر عربستان به صنعت هستهای صلحآمیز احساس نیاز میکند چرا ایران نباید پیشقدم همکاری فنی و علمی برای رفع این نیاز گردد؟ نیاز توسعه اقتصادی کشور به سرمایه خارجی چرا نباید بخشی با سرمایه همسایگان جنوبی ما تأمین گردد؟ همکاری امنیتی برای مبارزه با خشونت و ترور در کشورهای منطقه ما چرا باید از اتاق فرماندهی در کشورهای ثالث هماهنگ شود؟ اطراف ثالثی که در خوشبینانه ترین حالت، منافع ملی خویش را جلوی منافع ما قرار میدهند.» سخن از همکاری امنیتی با عربستان درحالی زده می شود که نیروهای اطلاعاتی این رژیم سرشاخه اصلی کمک های مادی و تسلیحاتی به گروهک های ترویست مانند داعش هستند و درحال تهدید منافع فرامرزی جمهوری اسلامی هستند.
حال این سوال مطرح می شود که اعضای حزب منحله مشارکت با تغییر سیاست خارجی کشورمان نسبت به آل سعود چه سودی سیاسی و اقتصادی را برای خود مدنظر قرار دادهاند که حتی در برابر اعتراضات مردمی نسبت به تعرض به دو جوان ایرانی ایستادگی میکند و همچنین خواهان عقب نشینی جمهوری اسلامی در منازع منطقهای با آل سعودی است که در نقش رسانهای آنان در شکلگیری رخدادهای مانند آشوب در مهاباد به طور کامل مشخص است.
ارسال نظر