مهمتر از «هستهای»
موضوع هسته ای بهانه ای برای خدشه به اصول اساسی انقلاب و نظام از جمله : استکبار ستیزی و به ویژه مصداق اتّم آن آمریکا، حمایت از مظلومان عالم، اتحاد و یکپارچگی ملی و سایر اصول نگردد.
پایگاه خبری تحلیلی «پارس»- مرتضی طاهری در صبح توس نوشت: سرانجام پس از مذاکرات طولانی، پرونده هستهای ایران به روزها و مراحل پایانی خود نزدیک میشود. در مقاطع مختلف که افراد با سلایق مختلف، مسئول رسیدگی به موضوع هستهای درکشور بودند، «رویکردها» و «روش ها» نیز متفاوت بوده است و به تبع آن نیز در حوزه اجتماعی، جریان هایی به فراخور، «حامی» یا «منتقد» این رویکردها به وجود آمده اند، که طبیعی نیز هست. در این یادداشت سعی داریم نگاهی کلان به موضوع هسته ای داشته باشیم. این نگاه کلان موجب خواهد شد، در مواجهه با این مسئله –به ویژه در مقاطعی که فضا خیلی روشن نیست- موضعی اصولی اتخاذ نماییم.
نظام سلطه و مواجهه با جمهوری اسلامی ایران
آنچه به عنوان پیش فرض باید مد نظر قرار گیرد، تقابل ماهوی انقلاب اسلامی با خوی استکباری، نظام سلطه است. نظام سلطه از همان ابتدای آغاز نهضت امام(ره) ، ابتدائاً از طریق گوناگون سعی داشت تا ژاندارم خود در منطقه( ایران شاهنشاهی) را حفظ نماید اما توطئه های آنها نتوانست مانع عزم راسخ مردم گردد و انقلاب اسلامی با شعار نفی وابستگی به هر قدرت بیرونی، به پیروزی رسید. پس از آن نیز دشمنان انقلاب از هیچ توطئه ای برای مقابله با این نظام نوپا فروگذار نکردند؛ از کوتا و حمایت از گروه های تروریستی تا تحریک و حمایت حزب بعث عراق برای حمله و تا امروز که از جنگ نرم،تحریم و سایر روش ها برای مقابله با نظام جمهوری اسلامی ایران بهره می برد. نظام سلطه از همان ابتدا سه راهبرد کلی در مواجهه با جمهوری اسلامی ایران اتخاذ نموده است؛
نکته مورد اهمیت در تحلیل کلان پرونده هسته ای ایران، این است که طرح و پیگیری موضوع هسته ای نیز در راستای راهبردهای کلی و به عنوان یک سناریو توسط نظام سلطه مدنظر قرار گیرد. رهبر معظم انقلاب ۲۹ بهمن ماه سال گذشته در دیدار مردم آذربایجان شرقی این موضوع را متذکر شدند: « بنده عقیدهام این است که اگر حتّی در مسئلهی هستهای هم همانجور که آنها دیکته میکنند ما پیش برویم و قبول کنیم دیکتهی آنها را، باز هم حرکت مخرّب آنها و تحریمهای آنها برداشته نخواهد شد؛ انواع و اقسام مشکلات را باز هم درست میکنند؛ چون با اصل انقلاب مخالفند.»
رهبر معظم انقلاب در دیداری دیگر، صراحتاً سناریوی نظام سلطه از مذاکرات هسته ای را مورد اشاره قرار دادند و فرمودند: «حقیقت مطلب را با ملّت در میان میگذاریم، به ملّتمان میگوییم، تا حالا هم فهمیدهاند، با دلایل متعدّد هم میشود این را قطعى و مدلّل کرد که قصد واقعى استکبار و غرب در مقابل ایران، جلوگیرى از رشد و اقتدار ملّت ایران است؛ قصد واقعى این است که از عزّت روز افزون ملّت ایران جلوگیرى کنند؛ مسئلهى هستهاى یک بهانه است، بهانههاى دیگرى هم در کنار این هست. مسئلهى اصلى این است که استعدادهاى ملّت ایران بتدریج بُروز و ظهور پیدا کرده است، دارد پیشرفت میکند در همهى ابعاد؛ ابعاد سیاسى، ابعاد علمى، ابعاد گوناگون اجتماعى، و دارد اقتدار پیدا میکند، اینها از این ناراضىاند، از این ناراحتند، جلوى این را میخواهند بگیرند؛ تحریم و فشار هم به همین نیّت است، تحریم و فشار اقتصادى به خاطر همین است که بلکه بتوانند از تلاشهاى رو به گسترش ملّت ایران جلوگیرى کنند؛ لذا تحریم میکنند، فشار مىآورند، فشار اقتصادى مىآورند، البتّه خب فشار اقتصادى عامل مهمّى است. ما با ملّتمان راحت حرف میزنیم، آنها اینجور نیستند، ملّتشان آنها را قبول ندارد.»
لذاست که نخست وزیر انگلیس اخیراً گفته است: «بعد از حصول توافق، خواهان تغییر رفتار منطقه ای ایران هستیم . به روحانی گفتم که ما میخواهیم تغییر رفتار ایران در سوریه و یمن و تروریسم در منطقه را ببینیم. »
حفظ اصول و شاخص های انقلاب اسلامی مهمتر از هسته ای
با عنایت به مطلب پیش گفته، مشخص میگردد که هدف اصلی از طرح مسئله هسته ای مقابله با انقلاب اسلامی است. لذا آنچه که اهمیت بیشتری از “حفظ و ارتقای فناوری هسته ای” دارد “،” حقظ اصول و آرمان های انقلاب اسلامی” است.
البته این سخن به هیچ عنوان به معنای کم اهمیت جلوه دادن و منصرف شدن از انرژی هسته ای نیست بلکه ایستادگی در مقابل زیاده خواهی مستکبران -که باید در همین موضوع هسته ای هم متجلی شود- از جمله اصول انقلاب است. آنچه مدنظر است هوشیاری نسبت به گذار و تسری از موضوعات هسته ای به برخی اصول و شاخص های انقلابی است . شاهد بودیم که در خلال مذاکرات اخیر با آمریکا در موضوع هسته ای، جریانی در داخل سعی داشتند با بزک نمودن آمریکا، پروژه “عادی سازی مناسبات با آمریکا” را کلید بزنند . این درحالی است که خوی استکباری و سلطه گری آمریکا همچنان ادامه داشته و به تعبیری “مصداق اتّم استکبار” می باشد و از سوی دیگر “استکبارستیزی” نیز جزو اصول مهم انقلاب اسلامی بوده است. لذا در سخنرانی های اخیر مقام معظم رهبری شاهد هستیم ، ایشان مردم را از این موضوع آگاه میکنند که هیچ خدشه ای در اصول انقلاب اتقاق نیافتاده و قرار هم نیست بیفتد.
رهبر معظم انقلاب اسلامی در خطبه های نماز عید فطر فرمودند : «چه این متن تصویب بشود و چه نشود، به حول و قوّهی الهی، اجازهی هیچگونه سوءاستفادهای از آن داده نخواهد شد؛ اجازهی خدشهی در اصول اساسی نظام اسلامی به کسی داده نخواهد شد» گویی آنچه دغدغه ی مهم تر معظم له می باشد نه محتوای جمع بندی صورت گرفته- که آن باید در مجاری قانونی مشخص شده،طی روال نماید- بلکه “حفظ اصول اساسی نظام اسلامی” است.
لذا باید این نکته را مد نظر قرار گیرد که موضوع هسته ای بهانه ای برای خدشه به اصول اساسی انقلاب و نظام از جمله : استکبار ستیزی و به ویژه مصداق اتّم آن آمریکا، حمایت از مظلومان عالم، اتحاد و یکپارچگی ملی و سایر اصول نگردد.
ارسال نظر