تمسخر ملک عبدالله در برنامهای تلویزیونی
یکی از فعالان سیاسی عربستان در برنامهای تلویزیونی که شاه عربستان دستور تعطیلی آن را صادر کرد، جملاتی بر زبان آورد که در فضای سیاسی عربستان زلزله به راه انداخت.
به گزارش پارس ، فارس به نقل از پایگاه خبری روزنامه «الاخبار» خبر داد، «عبدالله العواجی» نویسنده و فعال سیاسی عربستانی در برنامه «فی الصمیم»، «عبدالله بن عبدالعزیز» پادشاه سابق عربستان و دوره حکومت وی را به باد انتقاد و تمسخر گرفت تا جایی که سرانجام این کار او به بازخواست خودش و توقیف برنامه و مجری آن انجامید.
العواجی در این برنامه که از شبکه «روتانا الخلیجیه» با اجرای «عبدالله المدیفر»، مجری و نویسنده سیاسی سعودی، پخش میشد، گفت: «مردم ملک عبدالله را فراموش خواهند کرد زیرا رهبری حقیقی با ترس وتهدید و دادوستد حاصل نخواهد شد بلکه با مشورت به دست میآید»؛ جملهای که برای برای زلزله انداختن در عربستان کافی بود.
پس از این برنامه «سلمان بن عبدالعزیز» شاه عربستان، دستور داد این دو نفر به اتهام اهانت به ملک عبدالله به «هیئت بازرسی» ارجاع شوند و در نهایت نیز دستور توقف این برنامه را صادر کرد.
به نوشته الاخبار، «این فعال سعودی برنامه را به گونهای آغاز کرد که گویی یکی از اعضای گروه اخوان المسلمین است. او ضمن اشاره به شهدای میدان رابعه و النهضه (مصر) از زندانیان (رژیم) کودتا (کودتای نظامی مصر) یاد کرد و به بیان تفاوت نظام درون عربستان با دیگر نظامها پرداخت و از شبکه تلویزیونی کسانی که معتقدند که اصلاحگرایان دشمن کشور هستند، اشاره کرد که اصلاح بخشی از نظام عربستان است نه خارج از آن است و نه علیه آن.
طبق این گزارش، وی همچنین به زندانیان اصلاحگرا اشاره کرد و گفت که «بعضی از این اصلاحگرایان همچنان در زندان به سر میبرند»؛ بنابراین میتوان گفت این سخنان، از معدود مواردی است که یک عربستانی از طریق رسانه به این موضوع میپردازد و به دوران پادشاهی ملک عبدالله حمله میکند.
او از دوران پادشاهی عبدالله به عنوان دوران رنج امت یاد کرد و با حمله به وی، گفت: «در حال حاضر تن ملک عبدالله در گور تحت فشار جنایاتی است که مرتکب شده و دیگر نه وزیر رسانه به کارش نمیآید نه هیچ چاپلوس و متملقی میتواند به دادش برسد».
اما اوج تمسخر عواجی زمانی بود که به بازداشت اخیرش که هشت روز به طول انجامید اشاره کرد و گفت: «ملک عبدالله از این مسئله زمانی با خبر شد که من آزاد شدم».
وی در حساب توئیتر خود ضمن اشاره به حکم بازداشتش از سوی پادشاه به آیه ۵۱ سوره توبه «قل لن یصیبنا إلا ما کتب الله لنا هو مولانا وعلى الله فلیتوکل المؤمنون» استناد کرد تا وانمود کند که از هیچ حادثه ای ترسی به دل راه نمیدهد و در حقیقت انتظار آنچه اتفاق افتاده را داشته است.
عواجی یکی از شخصیت های برجستهای است که در سال ۱۹۹۳ با «سعد الفقیه» نویسنده سعودی و «محمد الحضیف» پزشک مخالف سعودی کمیته دفاع از حقوق بشر را با عنوان «کمیته دفاع از حقوق قانونی» صادر کرد. پس از بازداشت عواجی و دوستانش این کمیته در سال ۱۹۹۴ از لندن حمایت میشد. در سال ۲۰۰۵ مجددا بازداشت وبه ۱۵ سال حبس محکوم شدند.
عواجی که نقد رژیم آل سعود را اولویت کار خود قرار داده بود، در سال ۲۰۰۶ به دلیل انتقاد از «غازی القصیبی» وزیر رسانه، به ۸ روز حبس محکوم شد. وی در سال ۲۰۱۳ نیز به اتهام امضای بیانیه «بازگشت مشروعیت» (بازگشت محمد مرسی رئیسجمهور برکنار شده مصر به قدرت) و مخالفت با کودتای عبدالفتاح السیسی و شرکت در برنامه سیاسی «۱۴۰» به همراه «فهد السندی» مجددا بازداشت شد. عواجی در این برنامه گفته بود: «هیج پادشاه عربی یافت نمیشود که خود را فدای منافع ملت کند».
این اعتقادات وی را به ستارهای در برابر خبرنگاران بدون مرز و شبکه عربی حقوق بشر تبدیل کرد. عواجی مدرک دکترای زیست شناسی دارد و پیش از اینکه به خاطر فعالیتهای سیاسی خویش از کار حکومتی برکنار شود، در دانشگاه «ملک سعود» تدریس میکرد.
ارسال نظر