خودزنی یک شرکت اسراییلی علیه ایران
یک شرکت اطلاعاتی صهیونیستی مدعی شد هکرهای ایرانی با فناوری پیشرفته دست به حملات گستردهای به اهداف اسرائیلی زدهاند اما یادآوری کرد که دلیل مستقیمی بر این ادعا که دولت ایران دخیل در موضوع است، وجود ندارد.
به گزارش پارس به نقل از فارس، یک شرکت اطلاعاتی اسرائیلی به نام «کلیر اسکای» ادعا کرد که با موجی از حملات علیه اهدافی در اسرائیل به شکل ویژه و در منطقه خاورمیانه به شکلی عام روبهرو بوده که منبع آن ایران و هدف آن جاسوسی است اما یادآوری کرد که دلیل مستقیمی برای اثبات این ادعا وجود ندارد.
بر اساس گزارش وبگاه خبری روزنامه «تایمز اسرائیل»، هکرهای یادشده از روشهای پیشرفته برای هک کردن ۴۰ هدف در اسرائیل و ۵۰۰ هدف دیگر در سرتاسر جهان استفاده کردهاند. بر اساس اعلام شرکت مذکور از جمله اهدافی که در اسرائیل هدف قرار گرفتهاند، اهداف متعلق به ژنرالهای بازنشسته، کارمندان شرکتهای سرمایهگذاری و پژوهشگران دانشگاهی بودهاند.
«زهیر آندراوس» گزارشنویس روزنامه «رأی الیوم» چاپ لندن در این باره نوشت: اهداف خارج اسرائیل شامل اهداف متعلق به وزیر دارایی یک کشور در خاورمیانه، سفارت قطر در انگلیس، روزنامهنگاران و فعالان حقوق بشری بودهاند.
شرکت کلیراسکای در ادامه اعلام کرد که این حملات به دنبال تسلط بر رایانههای هدف یا ایمیلهای آنها بوده است. یکی از این حملهها به ماه ژوئیه ۲۰۱۴ بازمیگردد و شاید به قبل از آن یعنی سال ۲۰۱۱ مربوط باشد. هکرها در این حمله برنامههای خرابکارانه به ایمیلهای افراد میفرستادهاند و سعی میکردهاند از طریق تکنولوژیهای جدید خطوط تلفن، حسابهای ایمیل و فیسبوک و غیره افراد را هک کنند. این حمله سختترین حمله از نوع زمان و ادامهدار بودن آن است که مسئولان شرکت با آن روبهرو شده اند.
بر اساس این گزارش بیشتر اهداف در زمینههای زیر بودهاند: پژوهشگران دانشگاهی و افراد شاغل در زمینههای مبارزه با تروریسم، دیپلماتیک، روابط بینالملل، ایران، خاورمیانه و دیگر زمینهها مانند امنیت، دفاع، روزنامهنگاری و فعالان حقوق بشر.
نویسندگان این گزارش در ادامه گفتند: ویژگیهای این حملات ما را به این نتیجه رساند که عامل این حملات هکری ایران است. این فرضیه است اما دلایلی مستقیم برای اثبات این موضوع که نظام ایران در پشتپرده این هک کردن است، وجود ندارد. آنها در ادامه ادعاهای خود تاکید کردند که هکرها به زبان فارسی سخن میگفتهاند و مینوشتهاند. علاوه اینکه اهداف و قربانیان این حملات هکری در راستای منافع ایران بوده است. همچنین هکرها به جای اینکه دست به حملات اطلاعاتی-تروریستی بزرگ بزنند یا پول و اموال بدزدند فقط اقدام به سرقت اطلاعات اقدام کردهاند و سعی داشتهاند با دستیابی به رایانههای بیشتر دست به حملات بیشتری بزنند که به جاسوسی و سرقت IP اشاره دارد.
شرکت کلیر اسکای نتایج تحقیق خود را در گزارشی جدید به نام خانم «تامار گیندین» کارشناس زبان فارسی منتشر کرد. او استاد و پژوهشگر مشاور در مرکز «عیزری» ویژه پژوهشهای مربوط به ایران و خلیج فارس در دانشگاه حیفا است. گیندین که خود یکی از اهداف حمله هکری مذکور بوده در حال حاضر با شرکت کلیر سکای برای تحقیقاتش همکاری میکند.
این گزارش تنها چند روز پس از انتشار گزارشی درباره جاسوسی از پرونده هستهای ایران در سه هتل محل مذاکرات ایران با غرب با ویروسی به نام «دوکو» منتشر شد؛ ویروسی که عامل آن اسرائیل اعلام شد.
گزارشها حاکی از آن است که ویروس دوکو با ویروس «استاکسنت» ارتباط دارد و استاکسنت همان ویروسی است که در برنامهای هستهای ایران خرابکاری کرد و در سال ۲۰۱۰ با تاثیر بر روی سانتریفیوژها و رایانهها آن را چند ماه یا چند سال به عقب بازگرداند. روزنامه نیویورک تایمز اعلام کرد که استاکسنت طرح مشترک آمریکا و اسرائیل بوده است.
ارسال نظر