بروجردي: نقد دادن و نسيه گرفتن منطقي نيست
به گزارش پارس به نقل ازخبرگزاری صدا و سیما، علاءالدین بروجردی در برنامه نگاه 1 افزود: پرونده هسته ای کشورمان پس از پیروزی انقلاب به زنجیری تبدیل که در هر دولت به حلقه های آن افزوده شد و مورد حمایت مقام معظم رهبری قرار دارد.
وی گفت: مجلس نیز نقش نظارتی خود را ایفا کرد و پس از دوره ششم مجلس که درگیر مسائلی بود در دوره هفتم دولت موظف شد پروتکل الحاقی را که به شکل داوطلبانه اجرا کرده بود متوقف کند.
بروجردی افزود: آن روزها ما در موضع ضعف قرار داشتیم اما امروز در موضع قدرت هستیم.
وی گفت: در دورانی که در موضع ضعف قرار داشتیم مقامات کشورمان درخواست راه اندازی 20 دستگاه سانتریفیوژ را داشتند که آنها با راه اندازی دو دستگاه موافقت کردند اما امروز با مقاومت و ایستادگی و حمایت همه جانبه مقام معظم رهبری و ملت ایران هزاران دستگاه در اختیار داریم و اراده ملت به عزم ملی تبدیل شده است.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با اشاره به نحوه نظارت و اشراف مجلس بر مسائل و مذاکرات هسته ای گفت: بر اساس قانون رئیس مجلس شورای اسلامی عضو شورای عالی امنیت ملی است و مجلس نیز می تواند بر روند پیشرفت مسائل هسته ای و مذاکرات نظارت داشته باشد.
بروجردی افزود: پس از هر دوره مذاکره از آقای عراقچی بعنوان مسئول مستقیم مذاکرات دعوت بعمل می آید تا نکات مربوط به مذاکرات را در کمیسیون مطرح کند و در برخی موارد نیز از وزیر امور خارجه دعوت شد تا با حضور در صحن مجلس مسائل مربوط به مذاکرات را بیان کنند.
وی گفت: البته از آنجاکه هر لحظه شاهد تحول در روند مذاکرات هستیم طبیعی است که اعضای کمیسیون و یا نمایندگان مجلس شورای اسلامی از برخی موارد بی اطلاع باشند.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی افزود: علت آنکه دکتر صالحی به تیم مذاکره کننده پیوست این بود که دوستان مذاکره کننده به لحاظ تخصصی اشراف لازم را در مسائل فنی ندارند و تصمیم بر آن شد که صالحی وارد روند مذاکرات شود از آن طرف نیز آمریکاییها وزیر انرژی را وارد مذاکرات کردند.
وی با بیان اینکه ریز مسائل مذاکرات نه قابل طرح و نه قابل درک است گفت: اما اطلاع رسانی در یک سطحی و با یک برنامه ریزی گسترده تری باید صورت گیرد.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با اشاره به علت مطرح نشدن همه جزئیات گفت: تیم مذاکره کننده معتقد است نباید همه سیاستها را آشکار کنیم و از طرفی زمان انتقال مستمر اطلاعات و اطلاع رسانی با توجه به فشردگی مذاکرات وجود ندارد.
بروجردی در ادامه با اشاره به روند مذاکرات نیز گفت: لابی صهیونیستها از یک طرف و عربستان سعودی از طرف دیگر از زمانی که بحثها در مذاکرات جدی شد و عزم طرفین به سوی توافق پیش رفت حداکثر فشار را به امریکا آوردند که مذاکرات به نتیجه نرسد.
وی افزود: علت اینکه تب و تاب مذاکرات در کنگره آمریکا از مجلس شورای اسلامی بالاتر است چیزی جز تلاش لابی صهیونیست برای به نتیجه نرسیدن مذاکرات نیست.
بروجردی با اشاره به اقدامات اعضای کنگره در این زمینه گفت: 48 نماینده کنگره با ارسال نامه ای به رهبران جمهوری اسلامی ایران اظهار کردند که نباید ایران به اوباما اعتماد کند و چنین اقدامی در راستای تلاش آنان برای به نتیجه نرسیدن مذاکرات بود.
وی درباره نحوه لغو تحریمها نیز افزود: آمریکاییها اعلام کردند که تحریمها بعد از اقدامات ایران و تأیید آژانس به مرور لغو خواهد شد که در مقابل کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس طرحی را به تصویب رساند که بر اساس بند نخست آن مجلس شورای اسلامی خواستار لغو تحریمها همزمان با توافقات بود در ضمن خارج شدن نظارتهای فراقانونی از دستور کار مذاکرات و به رسمیت شناختن حقوق کشورمان در زمینه تحقیق و توسعه که این موارد را تیم هفت نفره ای از مجلس با نظارت بر روند توافق پیگیری خواهد کرد.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی گفت: در این طرح بدنبال آن هستیم که اگر آنها توافق را نقض کردند بتوانیم غنی سازی را آغاز کنیم و بر اساس فرمایش مقام معظم رهبری که فرمودند حرکت علمی هسته ای کشور نباید متوقف و کند شود خواستار به رسمیت شناختن حقوق کشورمان در زمینه تداوم تحقیق و توسعه در این حوزه هستیم.
وی افزود: با این رویکرد زمانی که آنها بدنبال ایجاد محدودیت هستند و ما بر حقوقمان اصرار می کنیم مقاومتی از جانب آنها شکل می گیرد که روند مذاکرات را زمان بر می کند.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی با اشاره به علت اصرار آمریکاییها بر بازرسی از تأسیسات نظامی کشورمان گفت: اولاً طبیعت آمریکاییها زیاده خواهی است دوم به علت فشار رژیم صهیونیستی و عربستان است و علت دیگر آن است که آنها بدنبال دستیابی به رمز و راز موفقیتهای جمهوری اسلامی هستند و می خواهند بدانند چگونه کشوری که در زمان جنگ امکاناتی در اختیار نداشت حالا به چنین توانایی در زمینه ساخت موشکها دست یافته است.
بروجردی واکنش مجلس به این زیاده خواهی آمریکاییها را طرحی دانست که در کمیسیون امنیت ملی ارائه شده است.
وی افزود: آنچه که میان ما و آمریکاییهاست دیوار بلند بی اعتمادی است و علت اساسی طولانی شدن مذاکرات چالشی شدن این گفتگوهاست.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی گفت: آنچه که ما به آن معتقدیم این است که تحریمهای شورای امنیت،کنگره و دولت آمریکا همزمان با توافق یکجا باید لغو شود.
بروجردی افزود: جمهوری اسلامی ایران بیش از هر کشوری برای دست نیافتن به تسلیحات هسته ای الزام ایجاد کرده و فتوای مقام معظم رهبری در این زمینه حکایت از آن دارد.
وی گفت: اگر تحریمها برداشته نشود ما نیز محدودیتهایی را که پذیرفته ایم کنار خواهیم گذاشت و به شکل گذشته به برنامه ها ادامه می دهیم.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی افزود: آمریکا اصرار به تعلیق تحریمها و نه لغو آن دارد زیرا تعلیق قابل برگشت اما لغو مستلزم تصویب مجدد اعضای شورای امنیت است و این در حالیست که شرایط اعضای شورای امنیت مانند گذشته نیست و بر این اساس ما بدنبال لغو تحریمها هستیم.
بروجردی گفت: آنچه که در ماده 1 طرح کمیسیون امنیت ملی آمده لغو یکپارچه و همزمان با توافق کل تحریمها از جمله تحریمهای اتحادیه اروپا ، شورای امنیت ،کنگره و دولت آمریکاست.
وی افزود: آمریکاییها ادعا می کنند که ما تحریمها را لغو خواهیم کرد اما اعمالش نیاز به زمان دارد در مقابل ما نیز به آنها می گوییم ایجاد محدودیت در روند غنی سازی به زمان نیاز دارد.
رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی گفت: از آنجایی که طرفین به هم اعتماد ندارند نباید ما همه محدودیتها را اجرا کنیم و آنها بخواهند تحریمها را به شکل مرحله ای لغو کنند که این منطقی نیست.
بروجردی افزود: به آنها اعلام کردیم که اگر تحریمها برداشته نشود ما هم محدودیتها را کنار خواهیم گذاشت.
ارسال نظر