به گزارش پارس به نقل از فارس، همراه با قشون کشی تروریست های داعش به سمت شهر «الرمادی» و چرخش جبهه درگیری ها از شمال به سمت غرب عراق، روزنامه السفیر لبنان در تحلیلی، از زاویه متفاوتی به این قضایا می نگرد و نقش آمریکا، ترکیه و احزاب کردستان عراق را در این ماجرا پر رنگ می داند.

به نوشته السفیر، همراه با فتح شهر تکریت (در استان صلاح الدین) توسط نیروهای عراقی، چشم ها به سوی آزادسازی موصل (مرکز استان نینوا) و کرکوک دوخته شد؛ دو شهری که زیر بنای طرح آمریکا برای تجزیه عراق محسوب می شوند؛ تجزیه ای که با همکاری کردستان عراق، ترکیه و بخش مهمی از عشایر الانبار و صلاح الدین باید انجام شود؛ اما آزادسازی موصل مانع این پروژه خواهد شد، علاوه بر این با آزادسازی موصل، درگیری به مرزهای ترکیه و کردستان عراق (هم پیمانان آمریکا) منتقل می شود پس باید درگیری ها به مکان دیگری (استان الانبار) کشیده شود.

بنابراین پس از آزادسازی شهر تکریت، قطب نمای عراقی ها به جای موصل به سوی الانبار منحرف شد و آن ها نتوانستند در جبهه شمالی به پیشروی خود ادامه دهند در همین حال فشارهای آمریکا، کارشکنی های ترکیه و حیله برخی احزاب کرد نیز بر روی نیروهای عراقی وجود داشت.

همچنین اگر موصل به دست ارتش و نیروهای مردمی آزاد شود، به معنی آزادسازی تمامی عراق است، از سویی پاکسازی کرکوک موجب عقیم ماندن طرح احزاب جدایی طلب کُرد برای استقلال از دولت مرکزی می شود و قدرت آن ها را در مقابل بغداد کاهش می دهد و در نتیجه احزاب کردی که خواستار وحدت تمام عراق هستند، قوی تر می شوند و این باز هم به زیان آمریکاست.

از سوی دیگر آزادسازی موصل موجب کاهش نفوذ ترکیه در کردستان عراق و طمع ورزی ارضی آن در موصل می شود؛ همچنین مانع از این می شود که ترکیه نفت کرکوک را دور از چشمان دولت مرکزی عراق از کردها بخرد. یا اینکه ارتباط ترکیه را به عشایر الانبار بشدت کاهش می دهد. همچنین آزادسازی موصل یعنی بار دیگر نفت و آب، دو عنصر اساسی ثروت دوباره در اختیار دولت مرکزی عراق قرار می گیرد.

مجموع این ها باعث تلاش جبهه تجزیه طلبان داخلی و خارجی عراق برای جلوگیری از شروع عملیات آزادسازی موصل و کرکوک و پیش روی ارتش و نیروهای مردمی در جبهه شمال شده است؛ جبهه ای که بحران حضور داعش را بهترین فرصت برای پیشبرد خواسته های جدایی طلبانه خود می بینند.