شکل گیری خط تحریف مواضع امام
به گزارش پارس به نقل از مهر، نشست «امام و ایستادگی در برابر استکبار» با سخنرانی حجتالاسلام رضا غلامی، رئیس مرکز پژوهش های علوم انسانی اسلامی صدرا، عصر امروز، یکشنبه ۱۰خرداد ماه، در کانون اندیشه جوان برگزار شد.
حجت الاسلام غلامی در ابتدای سخنان خود گفت: به مناسبت بیست و ششمین سالگرد ارتحال امام(ره) دقایقی را در خدمتتان هستم و راجع به بعضی مسائل مهم صحبت میکنم. امروز شاهد شکلگیری یک خط تحریفی راجع به امام(ره) هستیم. عدهای در جهت دستیابی به منافع خودشان و دستیابی به امیال جاهطلبانهشان، به تحریف آرا و مواضع امام(ره) پرداخته و تلاش میکنند نزد نسل جدید راجع به امام(ره) یک دوگانگی و تعارض به وجود بیاورند. به عنوان مثال اینکه امام راجع به آمریکا به صورت علنی چنین دیدگاههایی داشتند اما در خفا چیز دیگری میگفتند.
وی افزود: البته وصیتنامه و بیانات امام(ره) به قدری مستحکم است که به سختی میشود آن را تحریف کرد. در کشور نهادی داریم که از آرا و اندیشههای امام محافظت کند که اگر چیزی خلاف اندیشههای امام وارد شود، جلوگیری کنند و با آن برخورد کنند. معتقدم امروز به یک نهضت بازخوانی فرمایشات حضرت امام(ره) نیاز مبرم داریم و نباید هم به آن اکتفا کنیم. باید با بازخوانی یکیک فرمایشات حضرت امام(ره) آنها را با گفتار و رفتار مسئولین نظام انطباق دهیم. این بهترین رفتار در مقابل کسانی است که میخواهند در آرا و اندیشههای امام تحریف ایجاد کنند.
رئیس مرکز پژوهشهای علوم انسانی اسلامی صدرا تصریح کرد: یکی از بحثهای بسیار اصولی که در فرمایشات حضرت امام(ره) به وفور دیده میشود، غربستیزی و ضدیت با لیبرالیزم است. سراسر فرمایشات حضرت امام(ره) پر است از این ضدیت. مثلاً در جایی میفرمایند یک فرهنگ تازه و متحول میخواهیم که از اول بچههای ما را بار بیاورند. یک فرهنگ استقلالی که مال خودمان باشد که این بچه از اول بار بیاید که خودم هستم. هی تو گوشش نخوانیم که فرهنگ یعنی آمریکا و اروپا و همه چیزمان باید وابسته باشد، اخلاقمان هم باید وابسته باشد و یک آزادی بخواهیم که شبیه به آزادی غربی باشد، این برای ما از همه چیز بدتر است.
غلامی ادامه داد: امثال این گفتهها بسیار در فرمایشات حضرت امام(ره) دیده میشود. مثلاً امام(ره) میفرمایند مراقب باشید که سیاستبازان پیوسته به شرق و غرب، با وسوسههای شیطانی، شما را به شرق و غرب نکشانند. عدهای درباره مسائل فرهنگی قضاوت میکنند. امام(ره) میفرماید همه ما مکلفیم که مردم را به راه مستقیم هدایت کنیم. اینکه بگوییم بگذارید همه چیز خودش اتفاق بیفتد، کجای فرمایشات امام(ره) است؟ امام(ره) میفرمایند تمام نارواییها، ظلمت است. تمام عقبافتادگیها و غربزدگیها ظلمت است. اینهایی که توجهشان به اجانب است و رو به غرب توجه دارند، به ظلمت فرو رفتهاند، اولیایشان هم ظلمت است.
وی تصریح کرد: به هیچ عنوان اُنس و الفتی بین اندیشههای امام و کسانی که لیبرالی میاندیشند، وجود ندارد. مقام معظم رهبری میفرمایند اگر امام نبود در همان بدو انقلاب آنها استبداد را در کشور میآوردند. همانهایی که در انقلاب مشروطه، شیخ فضل الله نوری را در میدان توپخانه دار زدند و استبداد رضاخانی را که بدتر از استبداد قجری بود، در ایران حاکم کردند. استبداد جدید به مراتب خطرناکتر از استبداد گذشته است. امام نگذاشت استبداد با روپوشی متفاوت و با یک عوام فریبی، دوباره در جامعه حاکم شود. کاری که در مصر کردند. استبداد را به نام آزادی و لیبرالیسم برمیگردانند.
غلامی افزود: امام (ره) در نامهای که به منتظری مینویسد اظهار نگرانی میکند. مصداق نامحرمان، همین لیبرالهایی هستند که امام(ره) همیشه راجع به آنها تذکر میدادند که اگر این نامحرمان بر انقلاب مسلط شوند، انقلاب را از مسیر خودش منحرف میکنند.
وی ادامه داد: آن اندیشه محوری امام(ره) که در گذشته خیلی وضوح داشت؛ بحث استکبارستیزی و در رأس آن آمریکاستیزی به معنای دقیق کلمه بود. امام(ره) واقعاً آمریکا را شیطان بزرگ میدانستند. شما در برابر شیطان بزرگ خم میشوید و میگویید ارباب! ما را قبول کن یا با آن مقابله و مبارزه میکنی؟ اینکه امام(ره) میفرمایند آمریکا هیچ غلطی نمیتواند بکند، شعار صرف نیست، واقعاً به آن باور دارند. زیرا ماهیت و ذات باطل، یک ذات سست و شکننده مثل خانه عنکبوت است. امام(ره) به این یقین دارد. تمام احرار و مستضعفین جهان را برای مبارزه با استکبار جهانی و در رأس آن، آمریکا دعوت میکنند. در همین ۳۶-۳۵ سالی که هر کجا در دنیا جنگ، جنایت و تروری رخ داده، یکی از مهمترین عوامل آشکارش، آمریکا بوده است.
غلامی یادآور شد: امام(ره) راجع به آمریکا و استکبار جهانی هیچ رودربایستی ندارند و از مبارزه با استکبار جهانی و بحث حمایت از مستضعفین هیچگاه کوتاه نمیآمدند. امام میفرمودند هیهات، خمینی در برابر تجاوز دیوسیرتان و کافران به پیروان حضرت محمد(ص) و ادیان ابراهیمی کوتاهی کنند. من خون خود را برای ادای حق و فریضه حق اهدا میکنم و آماده شهادتم. اگر یکه و تنها هم بمانم، به مبارزه با ظلم، شرک و بتپرستی ادامه میدهم. با کمک بسیجیان، خواب خوش را از ستمگران سلب خواهم کرد.
رئیس مرکز پژوهشهای علوم انسانی اسلامی صدرا ادامه داد: اندیشه محوری دیگر امام(ره) استقلال است. فرمایشی از امام(ره) پیدا نمیکنید که استقلال در آن نباشد. مثلاً راجع به دانشگاهها که بحث مهمی است، میفرمایند ما دانشگاهی میخواهیم داشته باشیم که در خدمت خود ملت باشد. نه اینکه دانشگاهی که بگوید رو به تمدن میخواهیم برویم، ولی از همه لحاظ وابسته است. ما با آن دانشگاه از اساس مخالفیم. ما متخصص میخواهیم. اسلام با تخصص مخالف نیست. دعوت کرده که حتی از کافران هم علم را بگیرید. اما باید این علم در خدمت ملت و کشور باشد.
وی در ادامه گفت: امام(ره) هیچ ضدیتی با تمدن و پیشرفت فناوری ندارد بلکه با وابستگی مخالف است. میفرماید اگر میخواهید مملکتتان از خودتان باشید، یک کشور خودکفا باشید، باید از سوغاتهایی که برای ما میفرستند، بر حذر باشید. ما با صنعت و علم غرب مخالف نیستیم. اصلاً این طور نیست. ما با آن آزادی غربی که بیحد و حصر باشد، مخالفیم. منظور از خودکفایی، خوداتکایی است. اینکه تولید فلان کالا در داخل صرفه اقتصادی ندارد، به این معنا نیست که قادر به تولید آن نیستیم.
غلامی افزود: بحث دیگر امام(ره)، بحث اسلام سیاسی است. امام پایه گذاری اسلام سیاسی را کرد و ولایت فقیه را پایه اسلام سیاسی می داند، آن هم اسلامی شدن بر اساس اسلام ناب نه اسلامی شدن بر اساس اسلام آمریکایی. اسلام آمریکایی، اسلام جاهلان و متحجرین است که امام با آن مبارزه می کند و چه آن اسلام غرب زده و مقهور غرب. نمیخواهد مردم را فقط به سمت آخرت و گسستن از دنیا، دعوت کند. نمی شود اسلام از این دنیا بگذرد و اداره دنیا را به بیگانگان بدهد. این اسلام، اسلام آمریکایی است.
رئیس مرکز پژوهش های علوم انسانی اسلامی صدرا ادامه داد: موضوع بعدی امام و قانون گرایی است و اصراری که امام بر قانون اساسی و قانون موضوعه دارند. امام راجع به قانون گرایی، رودربایستی ندارد. قانون در این کشور محور است. نمی شود هر جا که مطابق میل شما باشد، خوب باشد، مطابق میل شما نباشد، بد باشد. قانون در کشور ما روشن است. اگر با قانون گزینشی برخورد نکنیم و قانونی که الهی و اسلامی است و شورای نگهبان انطباق قانون را با شرح لحاظ می کند، ملاک باشد، به راحتی میتوانیم از سختی ها عبور کنیم.
وی اضافه کرد: مطلب بعدی امام و ولایت فقیه است. می فرمایند پشتیبان ولایت فقیه باشید تا کشور شما آسیب نبیند. امام صاحب نظریه ولایت فقیه هستند. دشمن فهمیده تا زمانی که ولایت فقیه باشد استقلال در کشور ما خدشه دار نمی شود. آن اصول و آرمان های انقلاب خدشه دار نمی شود. لذا باید ولایت فقیه یعنی ریشه انقلاب را بزنیم. شما از اندیشه امام نمی توانید سر سوزنی پیدا کنید که با ولایت فقیه بشود شوخی کرد.
غلامی تصریح کرد: محور بعدی، امام و انقلابی گری است. بعضی افراد می گویند انقلابیگری را کنار بگذاریم، معقول رفتار کنیم، انقلاب مال دهه ۶۰ بود دیگر اینها با منافع ملی و پیشرفت کشور مطابقت ندارند. اصلاً از اندیشه های امام چنین چیزی نمی توانید بیرون بیاورید. مگر می شود انسان باور انقلابی داشته باشد ولی روحیه انقلابی نداشته باشد؟ این روحیه است که توانسته کشور را از آسیب ها نجات دهد. مردم ما روحیه انقلابی دارند اجازه نمی دهند استکبار کوچکترین خدشه ای به انقلاب ما وارد کنند.
رئیس مرکز پژوهش های علوم انسانی اسلامی صدرا اضافه کرد: سبک زندگی غربی باعث می شود که افراد بی حس و بی تفاوت شوند. سبک زندگی غربی نقطه مقابل بصیرت و هوشمندی سیاسی است که جوانان ما را به انقلاب بی تفاوت می کند.
وی خاطرنشان کرد: بحث دیگر امام(ره) حمایت از پابرهنگان و مستضعفان است. امام(ره) می فرمایند باید همه تلاشمان را بکنیم تا آنجا که ممکن است خط اصولی حمایت از مستضعفین را حفظ کنیم. باید کوشش کنیم اخلاق کاخ نشینی را از این ملت بزداییم. مستضعفین ولی نعمت ما هستند، یا این جمله مشهور امام(ره) که یک موی سر این کوخ نشینان و شهید دادگان به همه کاخ ها و کاخ نشینان شرف و برتری دارد. ایشان در نهایت سادگی در جماران زندگی کردند و به این زندگی افتخار می کردند.
غلامی افزود: چرا الان حرم امام(ره) را این طور ساختند و از پول بیت المال برای آن این چنین هزینه کردند؟ اینها باعث تعارض میان جوانان ما می شود. امام(ره) این طور تجملگرایی و لوکسگرایی که مجسمه اسلام آمریکایی است، قبول نداشتند.
رئیس مرکز پژوهش های علوم انسانی اسلامی صدرا ادامه داد: چرا با میراث امام(ره) که مردم به آن دل بستند، بازی می کنید؟ باید حواسمان باشد در یک بازی قرار نگیریم. بعضی از اینها آرزویی است که عده ای باید به گور ببرند که با افکار امام(ره) چنین کارهایی بکنند.
وی عنوان کرد: بحث بعدی امام(ره) و جهانی شدن انقلاب اسلامی، به مثابه مقدمه سازی ظهور حضرت حجت(عج) است. امام می فرمایند امیدوارم که این نهضت و انقلاب به ظهور حضرت حجت(عج) متصل شود و به نجات همه مستضعفین بیانجامد. در پیامی به خانواده شهدا می فرمایند آخرین سخنم به شما این است که به جمهوری اسلامی که ثمره خون پدرانتان است تا آخر وفادار بمانید تا زمینه را برای ظهور حضرت بقیه الله اعظم(عج) فراهم کنید. لذا کسانی که در مجاهدت انقلابی رفوزه شدند این فکر را باید از خود دور کنند که بتوانند در دوره ظهور نقشی ایفا کنند. فضای ظهور فضایی است که اسلام قدرت دارد و فضا را مساعد می کند که ملت های جهان به اسلام گرایش پیدا کنند. کسانی که می خواهند یاور امام زمان(عج) باشند باید تلاش کنند. قرار نیست همه چیز با معجزه حل شود.
غلامی تصریح کرد: وظیفه و رسالت داریم که اسلام را به دنیا صادر کنیم. اینکه بعضی ها می گویند این چه کاری است که ما با آمریکا و سعودی ها در بیفتیم، اما امام(ره) می فرمودند جهانی شدن اسلام جزء اهداف اصلی انقلاب است. انقلاب اسلامی با مبارزه با دگماتیسم می خواهد خود را صادر کند و دنبال کشورگشایی نیست. قابلیت ها و ظرفیت های این پیام، مردم جهان را تشنه آن کرده است که زندگی را برای ایشان بامعنا کند و بی عدالتی را از بین ببرد. پیام انقلاب اسلامی چون قیام در برابر این بی عدالتی ها است در گوشه دل و جان مردم می نشیند.
رئیس مرکز پژوهش های علوم انسانی اسلامی صدرا ادامه داد: چند جمله ای راجع به مذاکرات هسته ای عرض می کنم. نکته اول اینکه اصل مذاکره لازم است. کسی نمی تواند ضرورت مذاکره را منکر شود. نظام اسلامی همیشه دنبال مذاکراتی است که بتواند منافع ملی را تأمین کند و راه را برای پیشرفت کشور مهیا کند. همیشه در همه دولت ها این مسأله بوده است. بعضی دولت ها کم توفیق بودند بعضی ها توفیق بیشتر پیدا کردند. مطلب بعدی این است که ما نسبت به مذاکره کنندگان خود حسن ظن داریم. اینکه بعضی ها القای خیانت آنان را می کنند، غلط محض است. آنچه که امروز برای ما مهم است این است که خطوط قرمزها باید رعایت شود. مقام معظم رهبری فرمودند ما نباید از اصل پیشرفت هسته ای که در درون کشور توسط دانشمندان ما فراهم شده است، بگذاریم. هر توافقی که ما را از آن محروم کند و موجب لغو تحریمها نشود مردود است.
وی افزود: رئیس جمهور هم دائماً گفته است هر توافق نامه ای ایجاد شود باید فی الفور تحریم ها برداشته شود. بازرسی های نامعقول به ویژه از مراکز نظامی و بازجویی از دانشمندان ما خطوط قرمز ما است. بدانید طرف مقابل گرگ است. امام(ره) فرمودند رابطه ما با آمریکا رابطه گرگ و میش است. تا زمانی که فکر می کنید می شود منافع ملی را تأمین کرد، ادامه دهید. اگر دیدید نمی شود و مردم احساس تحقیر می کنند و تردید علیه نظام اسلامی ایجاد می شود، قطع کنید.
وی ادامه داد: این تفکر که بدون توافق نمی شود کشور را اداره کرد، صددرصد غلط است. اینکه رکود اقتصادی فقط با توافق حل می شود، چنین چیزی نیست. آن چیزی که مهم است این است که شما با جلوگیری از واردات بی رویه که کمر تولیدکننده ایرانی را شکسته، باید تولید داخلی را حمایت کنید. با جلوگیری از خام فروشی ها به اقتصاد بیمار پایان دهید. با جلوگیری از قاچاق کالا اقتصاد کشور را جان دهید. همین قاچاق ها است که تولید را دچار مشکل کرده است. با مبارزه با مفاسد اقتصادی به اقتصاد کشور رشد دهید. با اسراف ها و ریخت و پاش ها مبارزه کنید. جلوی اینها را بگیرید.
وی اضافه کرد: با اصلاح نظام بانکی و جاری و ساری شدن سرمایه ها در رگ های کشور، اقتصاد کشور را نجات دهید تا همه از امکانات پولی کشور استفاده کنند و نه یک عده خاص. با دادن مشارکت های اجتماعی به مردم اقتصاد را نجات دهید. با دانش بنیان کردن اقتصاد کشور در همه عرصه ها اقتصاد را جان دهید. با مراوده با همه کشورها به غیر از استکبار، اقتصاد کشور را بهبود بخشید. امروز هر بچه ای می داند که مشکلات اقتصادی کشور بیش از اینکه از تحریم ها باشد، از ضعف مدیریت ها است.
غلامی در پایان گفت: در آخر این نکته امام(ره) را تأکید می کنم ه می فرمایند تمامی قدرت ها و ابرقدرت ها بدانند که تا آخرین نفر، منزل و قطره خون برای اعتلای کلمةالله ایستاده ایم. این تصور که انقلاب به حاشیه برود و رنگ ببازد و در نسل جدید تضعیف شود را باید به گور ببریم. اگر امروز خدای نکرده به کشور ما تجاوزی صورت گیرد و جنگی رخ دهد، به مراتب جوانان ما قوی تر از جوانان دهه ۶۰ مجاهدانه و عاشقانه با توطئه ها مقابله می کنند و تا آخرین قطره خون در مقابل حرکت زورمدارانه عالم می ایستند. هیچ چیزی برای ما شیرین تر از این نیست که برای انقلاب جان ناقابل خود را هدیه کنیم.
ارسال نظر