به گزارش پارس به نقل از تسنیم ، محمدنبی حبیبی دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی در پایان نشست دبیران این حزب ضمن تشکر از زحمات تیم هسته‌ای ایران، گفت: آنچه در لوزان اتفاق افتاد در حد یک بیانیه مطبوعاتی است.

وی افزود: ۱۸ ماه مذاکره با ۱+۵ نهایتاً تا امروز به این نتیجه رسید که غرب حضور ایران در باشگاه هسته‌ای جهان را به رسمیت بشناسد و بپذیرد غنی‌سازی اورانیوم حداقل در حد نیاز کشور انجام شود و تحقیق و توسعه هسته‌ای به قوت خود باقی باشد. این یک عقب‌نشینی آشکار از مواضع تجاوزکارانه غرب علیه ایران هسته‌ای است. پذیرش این معنا پایه حقوقی تحریم‌های ظالمانه آمریکا و اروپا را زیر سؤال می‌برد و مشروعیت تصمیم‌گیری‌های شورای امنیت سازمان ملل که متأثر از اراده قدرت‌های جهانی است را مخدوش می‌کند و این از مطالب مهم بیانیه لوزان است.

دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی تصریح کرد: به رسمیت شناختن ایران هسته‌ای ولو با محدویت‌های اعلام شده در بیانیه لوزان عقب‌نشینی آشکار قدرت‌های جهانی در مقابل ملت ایران است. آنها نتوانستند با تهدید نظامی و فشار اقتصادی و با دسیسه‌های سیاسی در اخلال در روابط ایران با جهان به مقاصد خود برسند. آنها خواب انهدام تأسیسات هسته‌ای ایران را می‌دیدند و تا مرز ترور دانشمندان هسته‌ای پیش رفتند. اما در راهبرد خود شکست خوردند؛ انصاف باید داد که تیم مذاکره کننده دولت قبل و دولت فعلی در صیانت از دستاوردهای فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای تلاش صادقانه‌ای داشته‌اند.

حبیبی ادامه داد: دولت و تیم مذاکره کننده هم باید بپذیرند با دست پر در مذاکرات هسته‌ای حضور پیدا کرده‌اند و این دست بالا و غنا محصول کار دانشمندان عزیز کشور و فداکاری و ایثار دانشمندان شهید هسته‌ای در برخی از دولت‌های گذشته و در مجموع محصول کار نظام اسلامی بوده و هست.

وی با اشاره به اختلاف در ۱+۵ در مذاکرات لوزان اظهار داشت: شکاف بین ۱+۵ نشان داد که آنها نمی‌توانند به شرارت‌های خود در قبال حقوق هسته‌ای ملت ایران بیش از این ادامه دهند و راهی جز تسلیم در برابر خواسته‌های ملت ایران نداشتند.

دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی با اشاره به اینکه بیانیه لوزان صرفاً یک مجموعه راه حل‌ها برای رفع اختلافات و مناقشات هسته‌ای است، گفت: بیانیه لوزان ارزش حقوقی ندارد و تا رسیدن به یک متن حقوقی الزام‌آور ما فاصله زیادی داریم و به طور طبیعی مجلس شورای اسلامی لازم است هر گونه تعهد مهم بین‌المللی را بررسی و در صورت تایید به تصویب برساند.

حبیبی ادامه داد: ما ذوق‌زدگی و قهرمان‌سازی برای بیانیه لوزان یا تخطئه اصل مذاکرات را نادرست می‌دانیم و به دلسوزی و دلواپسی منتقدین احترام قائلیم و بزرگنمایی و یا ناچیز‌انگاری در مورد دستاوردها را صحیح نمی‌دانیم.

وی با اشاره به اینکه باید سطح هوشیاری خود را حفظ کنیم، اظهار داشت: واقعیت این است که حل مشکلات اقتصادی کشور ربط زیادی به مناقشه هسته‌ای ما با غرب ندارد. ما چه به توافق برسیم و چه نرسیم راه صحیح و درست همان عملیاتی کردن اقتصاد مقاومتی است نباید توقعات را از دولت بالا برد. دولت در شرایطی نیست که حتی اگر توافقی صورت گیرد بتواند انتظارات خارج از وسع خود را پاسخگو باشد.

دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی با اشاره به اینکه دو قطبی کردن جامعه در مورد مناقشه هسته‌ای خیانت به اقتدار ملی است، افزود: دولت و ملت تحت هدایت‌های هوشمندانه مقام معظم رهبری یکدل و یک زبان هستند. شرط توفیق ما در مصاف با زیاده‌خواهی‌های غرب حفظ وحدت ملی و انسجام اسلامی است. به همین دلیل مقام معظم رهبری سال ۹۴ را سال همدلی و همزبانی با دولت نامگذاری کردند. اصولاً جناحی کردن موضوع هسته ای اقتدار ملی ما را خدشه‌دار می‌کند. دولت باید تلاش کند دانش هسته‌ای ما تحت مدیریت غرب در نیاید و ما استقلال علمی خود را حفظ کنیم.

حبیبی تأکید کرد: معتقدیم فرصت کافی برای ورود کامل در جزئیات را تا تبدیل شدن بیانیه مطبوعاتی لوزان به یک توافق تعهدآور در اختیار داریم و در این فاصله دولت می‌تواند از نظرات صاحب‌نظران دلسوز نظام استفاده کامل را به عمل آورد.

وی با تصریح بر آنکه پذیرش پروتکل الحاقی نمی‌تواند بدون مصوبه مجلس مورد توافق قرار بگیرد، خاطرنشان کرد: اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی یک موضوع خطرناک است که راه را برای دستیابی غرب به اسرار نظام در حوزه‌های غیرهسته ای به بهانه بازرسی‌های سرزده هموار می‌سازد. این پذیرش هیچ جایی ندارد و دولت باید در متن نهایی توافق از آن پرهیز کند. حزب مؤتلفه اسلامی اصولاً پیوستن به پروتکل الحاقی را به مصلحت کشور نمی‌داند.

دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی افزود: آقای رئیس جمهوری آمریکا باید بداند که عدم ورود ما به ساخت سلاح هسته‌ای مبتنی بر فتوای شرعی مقام معظم رهبری حضرت آیت الله العظمی خامنه‌ای بوده است نه تحریم‌های ظالمانه آمریکا و هم‌دستان آمریکا. خود اوباما هم اعتراف کرده است که تحریم‌ها اثر مورد نظر آنها را نداشته و برای اطلاع وی می‌گویم که بعداً هم نخواهد داشت.

حبیبی گفت: از آقای اوباما باید پرسید اگر نگران امنیت منطقه و جهان هستید؟ چرا تاکنون در موضوع داشتن سلاح هسته‌ای توسط رژیم غاصب صهیونیستی دم بر نیاورده‌اید. آقای اوباما شما و سایر دولتمردان آمریکا در این سی و شش سالی که از عمر مبارک جمهوری اسلامی ایران می‌گذرد هر چه توانسته‌اید را علیه نظام اسلامی به مرحله اقدام در آورده‌اید و آنچه را انجام نداده‌اید نتوانسته‌اید نه اینکه نخواسته‌اید.

وی افزود: شما که نظام ما را به حمایت از تروریسم و نقض حقوق بشر متهم می‌کنید خود از سردمداران حمایت از تروریسم و نقض حقوق بشر هستید، شما مطالبه اعتمادسازی از طرف ایران را دائماً تکرار می‌کنید. این شما هستید که باید اعتمادسازی کنید. شما چه کاره‌اید که راجع به داشتن موشک‌های بالستیک و ظرفیت دفاعی ما می‌خواهید تعیین تکلیف کنید.

دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی یادآور شد: من امیدوارم اروپایی‌ها بیش از این سرنوشت خودشان را به آمریگا گره نزنند و لااقل در چهارچوب منافع خودشان و فارغ از تحمیل‌های آمریکا قدم بردارند؛ گرچه منافع آنها هم در مواردی با منافع سایر ملت‌ها در تضاد است.

حبیبی در بخش دیگری از سخنان خود در مورد حمله عربستان و برخی کشورهای خلیج فارس به یمن اظهار داشت: عربستان مرتکب بزرگترین اشتباه راهبردی خود در منطقه و جهان اسلام شده است. قدرت نظامی این کشور صرف کشتار زنان، کودکان و مردم بیگناه کشورهای مظلوم عربی شده است. اکنون در عراق و سوریه و یمن و بحرین اعراب قتل عام می‌شوند آن هم با سلاحهای اهدایی عربستان!

وی افزود: دخالت نظامی عربستان در یمن نشان داد آنها به پیروی از آمریکا و اسرائیل حریم هیچ یک از قوانین و مقررات بین‌المللی را رعایت نمی‌کنند. ریاض خوب می‌داند یمن قتلگاه سربازان آنها خواهد شد و آنها دست به انتحار زده‌اند.

دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی تصریح کرد: عربستان با این سرعت که پیش می‌رود و با جهان اسلام اعلام جنگ کرده است گرچه در این حمله ددمنشانه به خاک و مردم مسلمان یمن، عربستان عروسک خیمه‌شب بازی آمریکا و رژیم صهیونیستی است ولی سردمداران عربستان بدانند حکومت ننگین استبدادی خودشان نیز در سراشیبی سقوط قرار خواهد گرفت.

حبیبی با تبریک ایام میلاد دخت نبی مکرم اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) و روز زن گفت: امام خمینی (ره) بر بالاتر بودن نقش زنان در انقلاب اسلامی تأکید داشتند، این امر با الگوگیری از نقش اجتماعی حضرت فاطمه زهرا (علیها السلام) محقق شد. بانویی که مدافع اولیه و تنهای امیرالمؤمنین در روزهای سخت پس از رحلت پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) بود و در این مسیر آسیب ها دید. امروز نیز تداوم انقلاب اسلامی نیازمند حضور پررنگ زنان بر اساس الگوی فاطمی است.

وی با اشاره به شعار «دولت و ملت، همدلی و هم ‌زبانی» که از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی برای سال ۱۳۹۴ انتخاب شده است، اظهار داشت: یکی از راه‌های افزایش همدلی و هم زبانی دولت و ملت سپردن امور بدست مردم است. دولت باید در سپردن کارها به مردم به خصوص در امور اقتصادی بیشتر از گذشته با برنامه‌ریزی مشخص کار کند تا مردم خود را شریک کار دولت بدانند. قاعده واگذاری کارها به مردم است مگر در استثنائات، در مسائل سیاسی احساس شرکت در سیاست های کلی نظام برای مردم حاصل شده، اما متأسفانه این احساس در مورد شریک بودن در اقتصاد و خیلی از شئون دیگر خیلی تحقق پیدا نکرده و شعارهای مردمی کردن اقتصاد که بارها تکرار شده آن طور که باید و شاید به مرحله عمل برنیامده است.

دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی افزود: اعتماد دولت به مردم باعث می شود که پشتیبانی مردم از دولت عمق و گسترش پیدا کند و این اعتماد به مردم هم قاعدتا باید علاوه بر گفتار در عمل هم برای مردم ثابت شود. یکی از الزامات همدلی راستگویی و شفاف سازی است. لذا دولت باید برای افزایش همدلی به موقع گزارشی از فعالیت‌هایش را ارائه دهد.