عنایت رهبرانقلاب و امیدواری سیستانیها
این روزها در سیستان همه از عنایت ویژه رهبری و ایجاد روح امید و بازگشت کشاورزی پایدار به ساکنان رنجدیده این منطقه سخن میگویند.
به گزارش پارس به نقل از نسیم، "سیستان با رونق کشاورزی دوباره زنده خواهد شد"، این جمله بارها از طرف مردم این منطقه محروم به عنوان خواسته و مطالبه به مسئولین گوشزد شده است. مردمی که ۷۰ درصد آنها درآمدشان از طریق کشاورزی بوده و نسل در نسل در سیستان کشاورز بودهاند.
حدود ۱۵ سال پیش که خشکسالی آمد، کشاورزی سیستان از بین رفت. دیگر از باغهای بزرگ انگور خبری نبود. روزگاری انگور یاقوتی سیستان اولین انگوری بود که به صورت گسترده در بازار میوه کشور جولان میداد. انگور خاص و کمیابی که که شیوخ عرب در خلیج فارس حاضر بودند برای دانه دانه آن دلار نفتی پرداخت کنند. سیستان که در گذشته به انبار غله ایران معروف بود؛ پس از خشکسالیها کارش به جایی رسید که مردم روستایی آن برای تهیه نان هم به آرد وارداتی محتاج شدند. هزارن هکتار زمین کشاورزی به زمینهای خشک و بیمحصول تبدیل شد. دامهای منطقه در پیش چشم سیستانیها به خاطر کمبود علوفه و چراگاه جان دادند. باران هم دیگر کمتر میبارید و زمینهایی که روزگاری با روش دِیم آبیاری میشد نیز از بین رفت. باران نه در جنوب شرق ایران، بلکه در افغانستان هم آنقدر کم بارید که رودخانه هیرمند در سیستان که از کوههای این کشور همسایه سرچشمه میگرفت نیز خشک شد.
البته "چاه نیمهها" همچنان در زابل میلیونها مترمعکب آب داشتند ولی این ذخیره آبی جوابگوی کشاورزی سنتی سیستان نبود. آب چاه نیمهها باید برای جلوگیری از هدر رفت و صرفه جویی، به صورت مکانیزه به زمینهای کشاورزی زابل میرفت. این نوع انتقال آب، میلیونها دلار اعتبار نیاز داشت. تقریبا سالها بود که به خاطر سنگین بودن این هزینه دولتمردان تمایل چندانی برای اجرای آن نداشتند. با این وجود اجرایی کردن طرح "انتقال آب از طریق لولهکشی به مزارع سیستان" یک بار دیگر در دولت و در سفر رئیس جمهور و هیأت دولت به سیستان مطرح شد. گرچه تمایل دولتمردان ارشد تدبیر و امید برای اجرایی شدن این طرح بسیار بود ولی مسئولین جهاد کشاورزی باز هم از سنگین بودن بودجه این طرح سخن گفتند.
اما پس از مدتی نامه نگاریهای مردمی به همراه نمایندگان سیستان به دفتر رهبر معظم انقلاب با دستور کم سابقهای از طرف ایشان رو به رو شد. رهبر معظم انقلاب که در این سالها بیشترین پیگیری و درخواست از دولتمردان را برای رفع مشکلات منطقه محروم سیستان داشتهاند؛ در اقدامی کمسابقه از صندوق توسعه ملی به دولت وامی به مبلغ ۵۰۰ میلیون دلار دادند و دولتمردان را موظف کردند که در کمترین زمان ممکن طرح انتقال آب به مزارع سیستان را به سرانجام برسانند.
خبر دستور ویژه رهبری به دولت برای اجرایی کردن این طرح مهم کشاورزی، با استقبال گسترده مردم محروم سیستان رو به رو شد. هزاران نفر از مردم این منطقه نیز در مقام سپاسگذاری با ارسال طوماری از رهبر معظم انقلاب تشکر کردند.
اینک سیستان با دستور رهبر معظم انقلاب بیش از گذشته به آینده امیدوار شده و مردم این منطقه برای شروع دوران جدیدی از تلاش و کوشش در زمینهای کشاورزی، خود را آماده میکنند. این همان مطالبه همیشگی و درخواست مردم سیستان از مسئولین بود که این منطقه دوباره با کشاورزی زنده خواهد شد و اینک به لطف و عنایت ویژه رهبر معظم انقلاب، این اتفاق افتاده است.
عباس شهرکی، از کشاورزان فعال منطقه سیستان در این ارتباط در گفتگو با «نسیم» اظهار داشت: بسیاری از مردم با شنیدن دستور رهبر معظم انقلاب به مسئولین برای اجرایی شدن طرح آبرسانی به مزارع از طریق لولهکشی، به آینده کشاورزی منطقه امیدوار شدهاند. تاکنون دغدغه مردم کمبود آب برای آبیاری زمینهای کشاورزی بود و بارندگیهای فصلی و یا سیلابهای مقطعی، ضمانتی برای کشاورزی سیستان محسوب نمیشد. اجرایی شدن این طرح وجود آب برای کشاورزان را به نوعی ضمانت میکند و همین مسئله انگیزه کشت و کار مجدد را در منطقه دو چندان کرده است.
عیسی اربابی که یکی از باغداران موفق و کشاورزان نمونه سیستان در گذشته بوده نیز به «نسیم» میگوید: سیستانیها قرنها با کشاورزی امرار معاش میکردند و تنها راه زندن کردن دوباره سیستان و بازگشت شور و نشاط به این مردم رنجیده از خشکسالی، فراهم کردن زمینه مجدد کشاورزی پایدار است. شور و نشاط ایجاد شده در منطقه سیستان امروز مرهون عنایت ویژه رهبر معظم انقلاب به این منطقه است و صدها تَن از مردم نیز با امضای طومار به خوبی از رهبری تشکر و قدردانی کردند.
این باغدار نمونه ادامه داد: طرحهای عمرانی و اقتصادی در نظر گرفته شده از طرف دولت به مردم این منطقه کمک زیادی خواهد کرد؛ ولی هیچ چیز نمیتواند برای مردم سیستان جای کشاورزی را پر کند. رهبری با عنایت ویژه خود زندگی را به این منطقه بازگرداندند و امید به آینده یکبار دیگر در سیستان زنده شده است.
خدادد پودینه، از کشاورزان قدیمی و با تجربه سیستان نیز در گفتگو با «نسیم» اظهار داشت: اگر کشاورزی سیستان رونق بگیرد؛ این منطقه به معنای حقیقی دوباره زنده خواهد شد. کشاورزی نه تنها رنج خشکسالی را در این منطقه بسیار کم میکند؛ بلکه صدها شغل و ایجاد درآمد را به سیستان باز میگرداند. رهبر معظم انقلاب با تدبیر به موقع، سیستان را نجات دادند و مردم را به کار و تلاش مجدد و فعالیت و نشاط برگردانند. امروز سیستان و مردم این منطقه مدیون رهبری هستند و دارلولایه سیستان با عنایت ولایت، محکمتر از گذشته در مسیر ولایت و انقلاب گام بر خواهد داشت.
ارسال نظر