درخواست هسته ای ۶۵ دانشمند برتر جهان
۶۵ زیستشناس شناخته شده جهان با انتشار نامهای خواهان افزایش استفاده از انرژی هستهای برای کاهش تولید گازهای گلخانهای و فرآیند تغییرات آب و هوایی شدهاند.
به گزارش پارس به نقل از تسنیم؛ ایندیپندنت، تعدادی از زیست شناسان مطرح جهان اعلام کرده اند که انرژی هسته ای یکی از کم خطرترین منابع انرژی برای محیط زیست است و فعالین جنبش های حامی محیط زیست باید توسعه آن را برای پرهیز از تغییرات آب و هوایی پذیرا باشند.
این دانشمندان اعلام کرده اند که درخواست فزاینده برای انرژی بار بیشتری را بر دوش جهان طبیعی گذاشته و تنوع زیستی غنی آن را تهدید خواهد کرد مگر اینکه جوامع انرژی هسته ای را به عنوان یکی از بخش های "ترکیب انرژی" بپذیرند.
بیش از ۶۵ زیست شناس شامل دانشمند ارشد سابق دولت انگلستان، در نامه ای که ماه آتی در ژورنال "کانسرویشن بیولوژی" منتشر خواهد شد خواهان احداث نیروگاه های هسته ای بیشتر به عنوان یکی از بخش های اصلی در استراتژی جهانی برای حفاظت از محیط زیست و حیات وحش می شوند.
در این نامه تأکید شده که اگر قرار است جهان فرصتی برای کاهش تغییرات آب و هوایی داشته باشد، باید از تمام منابع تولید الکتریسیته، شامل نیروگاه های هسته ای، استفاده و آن را جایگزین سوخت های فسیلی چون نفت، ذغال سنگ و گاز کرد.
زیست شناسان می گویند توسعه انرژی هسته ای علاوه بر اینکه تولید گازهای دی اکسید کربن، اصلی ترین گاز گلخانه ای با منشأ بشری، را به میزان زیادی کاهش خواهد داد، بلکه فضای بیشتری نیز پدید خواهد آورد تا از تنوع زیستی حمایت شود و نابودی گونه ها کاهش یابد.
این دانشمندان معتقدند که اتکای صرف به منابع تجدید شدنی انرژی به مانند نیروگاه های بادی و خورشیدی برای جایگزینی سوخت های فسیلی به دلیل مسائلی چون بزرگی، هزینه و زمین و مواد مورد استفاده بسیار خطرناک است. "انرژی هسته ای ــ که فشرده ترین منبع انرژی است ــ می تواند کمک زیادی در این راه کند".
آنها می گویند که یک لامپ اورانیوم به اندازه یک توپ گلف می تواند نیازهای انرژی تمام طول عمر یک انسان را برطرف کند، نیازی که معادل با ۵۶ تانکر گاز طبیعی، ذغال سنگ برابر با وزن ۸۰۰ فیل، و نیز یک باطری به طول ۱۶ سوپر آسمان خراش که روی همدیگر قرار گرفته اند، است.
این نامه توسط پروفسور بری بروک از دانشگاه تاسمانی و پرفسور کوری برادشاو از دانشگاه آدلاید سازماندهی شده است. این دو نفر در ماه ژانویه مقاله ای را در ژورنال معتبر "بیولوژی کانسرویشن" منتشر کرده اند و در آن توجیهات علمی انرژی هسته ای در حوزه حفاظت از محیط زیست را برشمرده اند. میان هفت تکنولوژی اصلی تولید الکتریسیته، انرژی هسته ای و انرژی بادی بیشتر فایده را با توجه به محاسبه سود و هزینه دارند.
ارسال نظر