پارس بررسي مي كند:
آیا حسن خمینی می تواند جانشین هاشمی شود؟/ مجلس اعلای عراق، آيندهء در انتظار سازمان رفسنجانی؟
آیا وجهه ناشی از نوه بنیانگذار انقلاب بودن به همراه نهایتا عضویت در مجلس خبرگان با وجهه انباشته هاشمی قابل مقایسه است؟
پايگاه خبري تحليلي «پارس»- محمدرضا يل- بررسی رفتار سیاسی آقای هاشمی در طول زندگی سیاسی اش بیانگر یک الگوی رفتاری ثابت است. با نگاهی به گذشته سیاسی وی به خصوص بعد از ریاست جمهوری می توان برخی از مبانی رفتاری این سیاست مدار کهنه کار را دریافت.
طرد هاشمی توسط حامیان اصلاحات و تخریب وی در انتخابات مجلس ششم، شکست در مقابل احمدی نژاد جوان، سرخوردگی بعد از همراهی با فتنه 88 و رد صلاحیت در انتخابات اخیر، تجربه هایی تلخ در طول حیات دو دولت سابق برای وی رقم زده است و امروز بعد از گذشت 17 سال، او شاهد یک پیروزی بزرگ در دنیای سیاست برای خود است. هاشمی رفسنجانی هم اکنون پدر معنوی دولت يازدهم جمهوری اسلامی تلقی می گردد. تحمل 16 سال «شکست» و «طردشدگی» تا رسیدن به یک پیروزی، کار آسانی نیست و هر سیاستمداری زیربار آن نمی رود.
تاریخ نشان می دهد هاشمی در طول دوران دوری از قدرت سعی داشته است خود را به عنوان رهبر جریان رقیب حفظ کند و حیات سیاسی خود را استمرار بخشد. در انتخابات مجلس ششم وی سر لیست اصولگرایان بود و در انتخابات 88 حامی چهره اصلی اصلاح طلبان.
به دور از چرایی این رفتار سینوسی و اصول «باصطلاح اعتدالی» هاشمی باید گفت هر فردی نمی تواند با این گستره تغییر، همچنان تاثیرگذار بماند و بدون نوعی «لوث شدگی» سیاسی پیش رود. ولی هاشمی چگونه این کار را کرده است؟
آقای هاشمی علاوه بر شهرت سیاسی منحصر به فرد، در دسترس داشتن منابع مالی گسترده همچون دانشگاه آزاد و منابع انسانی گوناگون، جرات هزینه کردن خود در عرصه های مختلف را نیز دارد. حضور در انتخابات مجلس ششم و تخریب بی سابقه توسط اصلاح طلبان، هزینه شدن شخصیت در فتنه 88 به دلیل حمایت از سران فتنه و همچنین پذیرش احتمال رد صلاحیت در انتخابات ریاست جمهوری اخیر، هزینه هایی است که کمتر کسی می تواند آن را تحمل کند و از فشار آن، فراری نشود و یا کنج عزلت را انتخاب نکند و نتیجه این هزینه ها نوعی مدیون سازی سیاسی است که نمود بارز آن در انتخابات اخیر ریاست جمهوری شاهد آن بودیم. به تعبیری هاشمی با خرج وجهه خود، خود را تنها پل اصلاح طلبان برای ادامه حیات سیاسی قرار داد.
فرق هاشمی با افرادی چون خاتمی در «جرات خرج شدگی» سیاسی است. یقینا هاشمی در انتخبات مجلش ششم، «اصولگرایان» و در انتخابات ریاست جمهوری 92 «اصلاح طلبان» را برای مدتی زیر بیرق خود در آورد.
البته به نظر می رسد چه خود هاشمی و چه اطرافیان وی برای دوران بعد او به دنبال گزینه ای مناسب خواهند بود. شخصی که نه به اندازه خاتمی در فضای سیاسی اشتباه کرده باشد و نه آنقدر به حکومت نزدیک باشد که اعتماد مخالفان داخلی را نتواند بدست آورد. با توجه به رصد رفتار رسانه ها در چند سال اخیر و به خصوص بعد از دولت یازدهم شاهد پررنگ شدن حضور «سید حسن مصطفوي خمینی» در محافل سیاسی و انتشار اخبار وی البته با رنگ و بوی همراهی با آقای هاشمی هستیم. پررنگ شدن وجهه سیاسی «سید حسن خمینی» شاید همان چاره جویی برای جایگزین آقای هاشمی در بافت سیاسی جامعه ایران باشد که در حال برنامه ریزی و اجرا شدن است.
شاید بتوان امکانات مالی در دسترس آقای هاشمی را به سوی سید حسن خمینی سوق داد ولی سئوال اینجاست که آیا مدیران و نیروی انسانی دوستدار هاشمی، رهبری فردی «بی تجربه» در فضای مدیریت کلان و «بی سابقه» در فضای سیاسی را می پذیرند؟ و آیا اصولا وجهه ناشی از «نوه بنیانگذار انقلاب اسلامی» بودن به همراه نهایتا عضویت در مجلس خبرگان رهبری با وجهه انباشته هاشمی قابل مقایسه است؟ و آیا سید حسن خمین جرات و صبر توامان هاشمی در دنیای سیاست را می تواند به اجرا بگذارد و یا آینده ای چون مجلس اعلای عراق در انتظار سازمان شکل گرفته توسط هاشمی رفسنجانی خواهد بود؟
به هر حال به نظر می رسد مجموعه پیدا و پنهان جریان هاشمی به شدت متکی به شخص وی است و با فقدان وی، چند پارگی و اختلاف حداقلی ترین دستاورد نبود هاشمی تلقی می گردد و حداقل تا امروز فردی در تراز وی برای سیاست ورزی جایگزین، یافت نمی شود.
خوشمان امد یکی به نعل میزنید یکی به میخ.فکر نکنم از معجزه قرن کم تجربه تر باشد
اگراین چهره معتبر سیاسی .مرد سالهای دفاع مقدس .مواضع سیاسی خودرااز فتنه گران جداکرده بود وامروزشاهدتحریمهای کلان آمریکا وسازمانهای وابسته علیه ایران عزیزمان نبودیم .بقدرت رسیدن به چه اندازه ؟؟
سید حسن مصطفوی گزینه خوبی برای جانشینی هاشمی نمی باشد چون نه سیاستمدار باتجربه ای می باشد و نه صبروتحمل کافی مثل هاشمی داردچون در ماجرای حرم امام که مردم نگذاشتند سید حسن صحبت کند وی مشتی نثار وزیر وقت کشور مصطفی نجارکرد که این از یک سیاست مدار به دور است پس به فکر شخص دیگری باشید و بگذارید خانواده از سیاست بازی به دور باشند این به صلاح کشور و انقلاب می باشد
تحلیلی داشتید که موضوعش باعث جلب توجه است اما مواد خامش جاهلانه و غیر واقعی است.
شما بدنبال ترس خود تحلیل می کنید و چند مورد را دروغ گفتید
در دنیای امروز دیگر نابغه هایی همچون آیت الله خیلی اندکند باید همه مردم ایران قدر چنین افرادی رابدانند چون لقب امیرکبیر زمان لایق این شخص است.
اي لامصبا
معجره قرنا اااا
باباباباب هاييييييييييي
بيا بيا حالا
درود بر آیت الله هاشمی و سید حسن خمینی یاوران واقعی و همیشگی انقلاب و مردم....
اصلاح طلبان معمولا جامه تقدس و بی همتایی بر تن رهبرانشان نمیکنند و به همین خاطر با حذف یکی از رهبرانشان دچار مشکل حادی نمیشوند و تقریبا به راحتی افراد دیگری را مطرح میکنند . نمونه اش را در همین سالهای اخیر دیده ایم
نه جون من !
خدا کنه حسن جان بشه رییس جمهور
تحلیل جالبی بود...ولی هاشمی بره مجموعشم چند تیکه میشه
آقای هاشمی تنها چهره معتبر سیاسی بود که انحراف احمدی نژاد از همان نقطه شروع تشخیص داد و اخطار داد ولی طراحان پروژه معجزه قرن،براش هاله نور درست کردند و او رجایی دیگر نامیدند.بعد عقلای نظام شدند فتنه گر و منحرفین و افراطیون شدند ارزشی و بقیه ماجرا!!!
احسنت
بنظر بنده سید ما خاتمی تنها شخصیت ثابتی است که با اقتدار تمام روی مواضع ثابت خود ایستاده است است و بر خلاف اقای رفسنجانی که هر روز رنگ عوض میکنند شخصیت ثابت و کلا محبوبی دارند و مطمئنا بازهم رای 80درصدی ملت دارند شما با چه رویی رفسنجانی را با خاتمی مقایسه میکنید ایا این جفا در حق سید بزرگوار و مدرس زمان نیست
هاشمی از نظر سیاسی حرف اول را درکشور میزند بچه های ناخلف وچراغ سبز طمع هاشمی را زمین زد او میتوانست وباز میتواند یک ماندلا باشد جبران گذشته سخت نیست در قیامت بچه جوابگو نخواهد بود بسیاری از سیاسیون این کشور دنیای خود را بخاطر اینده نامعلوم بچه ها فروختند از مراجع تا بقیه
احتراما تمام این ادمایی که گفتین خنده دارن.....
احتراما تمام این ادمایی که گفتین خنده دارن.....