به گزارش پارس به نقل از  فارس: شبکه «بی بی سی» در تحلیل تمدید مذاکرات ایران و 1+5 (آمریکا، انگلیس، فرانسه، روسیه، چین بعلاوه آلمان) نوشت که آمریکا و ایران می گویند بعد از توافق برای تمدید 7 ماهه مذاکرات هسته‌ای، اطمینان دارند که به توافق می‌رسند.


طرفین مذاکره شب گذشته به توافق رسیدند تا مذاکرات را با هدف رسیدن به یک توافق سیاسی سطح بالا تا اول مارس (10 اسفندماه) و تأیید جزئیات کامل فنی توافق تا اول ژوئیه (10 تیرماه) تمدید کنند و به طور متوسط ایران ماهیانه 700 میلیون دلار از دارایی‌های مسدود شده خود را در طول این مدت دریافت خواهد کرد.

با اینحال «جان کری» وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد که نقاط چشمگیری از اختلافات همچنان وجود دارد و «حسن روحانی» رئیس‌جمهور ایران نیز شب گذشته گفت که شکاف‌های بین دو طرف در جدیدترین دور مذاکرات وین‌ کاهش یافته است و با اینحال گفت: درست است که ما نتوانستیم به توافق برسیم اما ما هنوز می‌توانیم بگوییم که گام‌های بزرگی برداشته شده است.

کری نیز گفت: «قرار نیست تنها به واسطه تمدید مذاکرات، این گفت‌وگوها ساده‌تر شده باشد. مذاکرات دشوار است. دشوار بوده است و همچنان دشوار خواهد بود.»

بی بی سی با اشاره به این موارد تحلیل کرد که تمامی طرفین مذاکره در وین خواستار توافق هستند، هیچ کدام از آنها خواستار عقب‌نشینی از مذاکره‌ای که همه آنها پذیرفته‌اند دشوار است، نمی‌باشند. دلیل آن این است که جایگزین توافق ممکن است در نهایت به جنگ ختم شود.

این شبکه انگلیسی سپس در ادامه تحلیل خود نوشت که قبل از توافق موقت ژنو که یکسال پیش محقق شد، به آرامی اما به صورت اجتناب‌ناپذیر به سوی جنگ بر سر طرح‌های هسته‌ای ایران سوق پیدا کرده بود.

بی بی سی سپس به برنامه‌های رژیم صهیونیستی اشاره کرد و نوشت، تل‌آویو بارها تهدید به حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران را مطرح کرده بود گرچه این تهدیدات کم کم اعتبار خود را از دست می دادند اما همچنان می‌بایست این تهدیدات جدید گرفته می‌شد.

«فیلیپ هاموند» وزیر خارجه انگلیس در مصاحبه با بی بی سی، اعلام کرد که نرسیدن به توافق یک ناامیدی است اما به جای آنکه کورکورانه ادامه دهیم، می‌بایست این واقعیت را بپذیریم ما امشب توافق نمی‌کنیم.