به گزارش پارس به نقل از کیهان، در شماره آخر اطلاعات حکمت و معرفت، گفت‌وگویی از «فریتهوف شوآن» به چاپ رسیده که عنوان آن «دری به سوی روشنایی» است. این گفت وگو در اواسط دهه 1980 میلادی انجام شده که نشریه اطلاعات اکنون آن را با ترجمه مرضیه سلیمانی باز نشر داده است.شوآن، بنیانگذار فرقه ضاله مریمیه است که در تعالیم آن برهنه‌نگاری‌های جنسی به عنوان یکی از طرق رسیدن به ایمان و نائل شدن به قرب الهی دارای ارزش اساسی است!


«مارک سجویک» (Mark Sedgwick)  از استادان سابق و برجسته دانشگاه آمریکایی قاهره و استاد کنونی دانشگاه آرهوس دانمارک و نیز دبیر انجمن اروپایی مطالعات باطنی‌گرایی غربی است که کتابی را در سال 2004 با عنوان «علیه جهان مدرن: سنت‌گرایی و تاریخ‌ پنهان فکری سده بیستم» به چاپ رساند. او در این کتاب و سایر پژوهش‌های خود در رابطه با فرقه‌های صوفی‌گری در شرق، مطالبی مستند و تصاویری از شوآن را منتشر می‌کند که نشان‌دهنده اوج انحطاط و بی‌بند و باری وی است؛ عکس‌هایی که در آن شوآن در لباس رئیس قبایل سرخپوست آمریکا است و دختران برهنه او را احاطه کرده‌اند و یا عکس‌های برهنه دیگری از شوآن که تنها کلاه خود وایکینگ‌ها (بربرهای اروپایی‌ای که برای جستجوی برده به دریانوردی می‌پرداختند) را به سر دارد.
سجویک در دوران تدریس در دانشگاه آمریکایی قاهره و کار در زمینه تاریخ اسلام و سفر به کشورهای مختلف متوجه پیوندی پنهان و مرموز میان گروه قابل توجهی از اساتید دانشگاه و محققان غربی می‌شود که در حوزه اسلام کار می‌کنند؛ او درمی‌یابد که حلقه اتصال تمامی آنها تعلق به یک طریقت مخفی است که فردی بنام «فریتهوف شوآن» رهبر آن است. به گفته سجویک این طریقت در واقع یک فرقه صوفی غربی است که در طول بیش از هفتاد سال موجودیت خود، هیچ‌گاه حتی نامش، مریمیه، را نیز علنی نکرده است.


سخن گفتن از طریقت مخفی و پنهانی مریمیه و افشای انحطاط اخلاقی این فرقه ضاله منحصر به کتاب سجویک نیست. «اندرو راویلسون»، استاد انگلیسی بازنشسته ساکن فرانسه، شوآن را یک «شارلاتان» معرفی می‌کند. «مارک کاسلو»  که از نزدیکان شوآن بوده است به همراه چند تن دیگر از نزدیکان شوآن از جمله زن سوم وی در سال 1991 در شهر بلومینگتون ایندیانای آمریکا در مراجع قضایی دست به شکایاتی علیه شوآن می‌زنند که پرده از فساد گسترده رهبر فرقه مریمیه برمی‌دارد.


جالب آن که پس از مرگ شوآن در 1998، رهبری فرقه مریمیه به «مارتین لینگز» منتقل شد و با مرگ لینگز در 2005، اکنون «سیدحسین نصر» است که رهبری این فرقه ضاله را برعهده دارد. بسط جریان مریمیه در ایران با ترجمه‌ کتاب‌هایی تحت عنوان «سنت‌گرایی» و «حکمت جاویدان» با همکاری برخی انتشاراتی‌های خاص تحت پوشش نهضت‌ صوفی‌گری و بازگشت به سنت‌های ایرانی- اسلامی پیگیری می‌شود. حجم انبوه کتب ترجمه شده از شوآن با این فساد گسترده اخلاقی وی که یکی دو ناشر خاص هم پیگیر آن هستند. خبر از گسترش جریان خزنده‌ای می‌دهد که پیش از انقلاب با تأسیس «انجمن شاهنشاهی» فلسفه آغاز به کار کرد و اکنون به مناسبت‌های گوناگون در حال گسترش فعالیت‌های انحرافی خود است. مسکوت گذاردن یک دهه‌ای کتاب مهم و اثرگذار «سجویک» در زمینه ادیان و فرق شرقی در حالی که آثار حسین نصر و پسرش ولی‌نصر به سرعت در حال چاپ و تجدید چاپ هستند، خبر از رشد یک جریان هدف‌دار می‌دهد که نمودهای آن در نشریه حکمت و معرفت قابل رویت است.  این مطالب و واکاوی انحراف اخلاقی شوآن در فضای مجازی هم قابل دسترسی است.
ماهنامه حکمت و معرفت، به مدیرمسئولی و سردبیری ان‌شاءالله رحمتی و همکاری افراد معلوم‌الحالی چون مرداد فرهادپور دبیر سرویس روزنامه جامعه و شهرام پازوکی که خود از اعضای فرقه‌های درویشی است و فیلم پابوسی قطب منحرف فرقه گنابادیه توسط وی هم در فضای مجازی منتشر شده و... چندی است که به ترویج خرافه‌گرایی و عرفان‌های کاذب و جریان‌های منحط اخلاقی از قبیل فرقه مریمیه شوآن در پوشش سنت‌گرایی روی آورده است. کیهان به زودی مقاله‌ای مبسوط در شرح انحراف‌های اخلاقی و جنسی شوآن که ماهنامه حکمت و معرفت وی را یک الهی سنت‌گرا و تعالیمش را «دری به سوی روشنایی» می‌داند و همچنین فرقه مریمیه به سرکردگی «سیدحسین نصر» و نقش فرزندش «ولی‌رضا نصر» در این فرقه را به چاپ خواهد رساند.