پایگاه خبری تحلیلی« پارس» -  در ابتدای مجلس هشتم در یک کودتای از پیش طراحی شده، حامیان وقت محمود احمدی نژاد (گروه پایداری) ، عناصر سنتی اصولگرایان (راست سنتی) و جبهه اصلاحات،   مانع از ادامه ریاست دکتر حداد عادل بر مجلس شدند. این رویه هر چند در مجلس نهم به دلیل اختلافات گروه پایداری با دکتر لاریجانی، تداوم نیافت اما در مجلس نهم همچنان عناصر سنتی اصولگرایان با تکیه بر جبهه دوم خرداد با تشکیل فراکسیون رهروان از تداوم ریاست دکتر لاریجانی حمایت کردند. با انتخاب حسن روحانی به عنوان رییس جمهور، این آرایش بهم خورده و اکنون برخی عناصر سنتی اصولگرا و عناصر جبهه دوم خرداد، ساز جدایی را کوک می کنند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی« پارس» ، در حالی که جواد جهانگیرزاده عضو شورای مرکزی فراکسیون رهروان (حامی لاریجانی) گفت: « دولتی کردن فراکسیون ها به نفع نمایندگان مجلس نیست. » ابراهیم نکو از نمایندگان حامی دولت یازدهم که تلاش جدی برای راه اندازی فراکسیون اعتدال (حامی دولت) دارد می گوید: « ما اعتقاد داریم باید حمایت یا انتقادمان از دولت منطقی باشد اما افراد شاخص فراکسیون رهروان بر اساس منافع سیاسی خود بحث حمایت از دولت را مطرح می کنند. بعد هم اگر جایی به نفع شان نباشد خیلی زیرکانه دولت را زیر فشار می گذارند و در این مسیر از نیروهای فراکسیون اصولگرایان هم استفاده می کنند» .
 
جهانگیرزاده عضو شورای مرکزی فراکسیون رهروان اظهار داشت: بعضی از دوستان ما هم به کسانی که پیگیر تشکیل فراکسیون اعتدال و صدای ملت هستند اعتراض کرده اند این دولتی کردن فراکسیون ها به نفع نمایندگان مجلس نیست.
 
وی افزود: اینکه ما بیاییم طبق ذائقه دولت یک فراکسیون جدیدی را درست کنیم با هر عنوانی با هر اطلاقی این خیلی امر درستی نیست. آقای مطهری و دوستان شان اعلام کرند دنبال تشکیل فراکسیون صدای ملت هستند و آقای تابش و دوستان اصلاح طلب مجلس گفته اند دنبال یک فراکسیون دیگرند ولی گمان نمی کنم در مجلس نهم چنین اتفاقی بیافتد. احتمال می دهم این رویکرد برای آینده سیاسی در مجلس   دهم باشد. یعنی بیشتر رویکرد انتخاباتی دارد تا رویکرد تاثیر گذار در شرایط موجود مجلس.
 
وی اضافه کرد: ما در دوره زمانی دولت آقای خاتمی از برخی تندروی ها آسیب دیدیم،   نمونه حداکثری این تند روی ها در بحث تحصن   مجلس ششم بود. این روند خیلی به کشور آسیب زد. همان گونه که روند قانون گریزی دولت نهم و دهم آسیب زد و باعث شد که تقابل های بیجایی میان مجلس و دولت به وجود بیاید.
 
دکتر جهانگیرزاده خاطرنشان ساخت: ظاهرا بعضی از دوستان تاریخ   یادشان نیست. مثلا نمی دانند که ۲۸ ماه از این مجلس باقی مانده است، بعضی از دوستان این را باور نکردند، چشم امید دوخته اند به گرفتن مجلس بعدی در حالی که همه عمری که مجلس دهم با دولت موجود کار خواهد کرد حدود ۱۲ ماه خواهد بود. فرصت ۳ ساله را از دست می دهند تا به یک سال آخر برسند. به نظر می آید این روند خیلی با تدبیر هماهنگ نیست.
 
عضو شورای مرکزی فراکسیون رهروان درخصوص تقابل جریان موسوم به چپ با دکتر علی لاریجانی گفت: برای آن ها اصول گرا، اصول گراست. زاویه فکری و نگاهش مهم نیست، در شرایط آرمانی شان دیدید چه رفتاری با آقای لاریجانی در دوره تصدی سازمان صدا و سیما داشتند. آن بحث سیمای لاریجانی و بحث تخریب های عمده ای که توسط آنها صورت گرفت.  
 
قائم مقام مرکز پژوهشهای مجلس افزود: خب این نوع نگاه برخی از افراطیون جریان اصلاحات گذشته بود که الان مایل اند خودشان را در لباس اعتدال   وارد ماجرا و کارزار کنند و دوباره همان دعوا های   حیدری - نعمتی سابق را برقرار کنند. بخشی با نیت های چپ سابق، امروز در لباس اعتدال می خواهند وارد کارزار شوند و این فاصله هارا عمیق تر کنند، همه باید مراقب باشند. این مراقبت فقط برای دولت نیست.

 

موضع روسای فراکسیون رهروان نمایشی است/ حرکت های فراکسیون رهروان را کیش و مات می کنیم

از طرف دیگر ابراهیم نکو نماینده رباط کریم در پاسخ به تحولات سال جدید درباره تشکیل فراکسیون اعتدال، اظهار داشت: « در اینکه فراکسیون جدید مجلس شکل خواهد گرفت شک و تردیدی وجود ندارد. اما تا الان دو اتفاق مهم افتاده است. یک اتفاق بازدارنده بود که همان دیدار فراکسیون رهروان ولایت با رئیس جمهوری بود که رئیس فراکسیون رهروان آقای جلالی طوری در آن جلسه موضع گرفت و مطالب را مطرح کرد که نشان دهد همراه دولت است. این موضع ترمزی بود در برابر تشکیل فراکسیون اعتدال» .

نکو با بیان اینکه روسای فراکسیون رهروان یک موضع از خود نشان می دهند و بدنه فراکسیون کار دیگری می کند، ادامه می دهد: « اینها بیانگر این است که به هر دلیل نمی توان برای برخورد و مناسبات منطقی میان دولت و مجلس روی فراکسیون رهروان هم حساب کرد. چرا که ارزیابی ما این است که موضع روسای فراکسیون رهروان هم یک موضع نمایشی است نه حقیقی» .

این نماینده مجلس اضافه می کند: « مساله اصلی ما برای تشکیل فراکسیون اعتدال حمایت چشم بسته از دولت و انتقاد نکردن نیست، بلکه دنبال این هستیم که خط جدید را در مجلس شروع کنیم که دیگری را پی بگیریم که هر نوع بهانه جویی را به عنوان انتقاد و حق نمایندگی به خورد دولت ندهیم» .


وی با تاکید بر اینکه « اعتقاد راسخ دوستان ما این است که این فراکسیون سریع تر تشکیل شود» ، می گوید: « فعل و انفعالاتی که بعد از عید اتفاق افتاده می طلبد که از این فرصت به وجود آمده و از این حرکت ها بتوانیم بهترین بهره برداری را به نفع اعتدال داشته باشیم و برنامه ما این است که بتوانیم حرکت های فراکسیون رهروان را کیش و مات کنیم» .

نماینده رباط کریم تاکید می کند که « فراکسیون رهروان می خواهد زیرکانه عمل کند و در جلسه فراکسیون رهروان با دولت هم عده ای قصد دور زدن دولت را داشتند» .

ابراهیم نکو همچنین می افزاید: « ما اعتقاد داریم باید حمایت یا انتقادمان از دولت منطقی باشد اما افراد شاخص فراکسیون رهروان بر اساس منافع سیاسی خود بحث حمایت از دولت را مطرح می کنند. بعد هم اگر جایی به نفع شان نباشد خیلی زیرکانه دولت را زیر فشار می گذارند و در این مسیر از نیروهای فراکسیون اصولگرایان هم استفاده می کنند. یعنی کاری می کنند که انتقاد از دولت و حمله به دولت برای آنها هزینه نداشته باشد، اما منافع شان را جلو ببرد. مثلا در جریان سوال از وزرا که بسیاری از آنها به جا نبود   یا تذکرهای متعدد به دولت، فراکسیون رهروان عملا به عنوان یک نیروی بازدارنده عمل نکرد. دلیل هم این نبود که نتوانند مانع این تحرکات شوند بلکه نمی خواستند مانع شوند» .