ظریف:
نتیجه مذاکرات باید" رفع همه تحریمها" باشد
وزیر امور خارجه کشورمان در نشست مطبوعاتی مشترک با همتای سوئدی خود با تاکید بر اینکه یک جزء غیرقابل فراموشی راه حل نهایی، رفع همه تحریمها است، گفت: نتیجه مذاکرات باید رفع همه تحریمها باشد.
به گزارش پارس به نقل از باشگاه خبرنگاران؛ محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در مصاحبه مطبوعاتی مشترک با همتای سوئدی خود اظهار داشت: خوشحالم که وزیر خارجه سوئد دعوت ما را برای سفر به ایران پذیرفت.
وی افزود: اکنون وارد بحث خوبی در مورد موضوعات مختلف از جمله روابط دو کشور و مسائل مختلف بین المللی شده ایم.
وزیر امور خارجه کشورمان تاکید کرد: تاکنون هنوز فرصت نکرده ایم وارد مباحث منطقه ای شویم اما در عین حال می خواهیم در مورد مسائل منطقه ای از جمله افغانستان و سایر موارد بحث کنیم.
ظریف اظهار داشت: در مورد بحث هسته ای و ضرورت پیگیری آن بنده و" کارول بیل" نسبت به توان طرف ها برای حل مسئله امیدواریم.
وزیر امور خارجه کشورمان تاکید کرد: امیدوارم نقش مثبتی که همتای سوئدی بنده در تعیین راه حل بر مبنای مذاکره و حفظ حقوق ملت ایران داشته، کماکان مورد پیگیری وی باشد.
ظریف تصریح کرد: همچنین در مباحث مورد گفتگو تبادل نظر خوبی در مورد حقوق بشر داشتیم، البته تفاوت دیدگاه ها همواره پیرامون این موضوع وجود داشته که ما امیدواریم همفکری و فهم بیشتر پیرامون این موضوع فراهم شود و بتوانیم با این دو مهم برای پیشبرد اهداف انسان دوستانه گام برداریم.
وزیر خارجه کشورمان تاکید کرد: امیدوارم گفتگو بین ایران و اتحادیه اروپا زمینه تفاهم را ایجاد و اختلاف دیدگاه ها را کم کند و پیگیری مبحث حقوق بشر از فاز و چارچوب سیاسی خارج شود.
رئیس دستگاه دیپلماسی با اشاره به ارتقای روابط میان ایران و سوئد بیان کرد: در گفتگوی امروز قرار شد کمیسیونی جهت ارتقای روابط تا ۳۰۰ سال تعیین کنیم لذا به عنوان دو کشور باسابقه پیرامون همکاری های مختلفی توافق کردیم تا این روابط را گسترش دهیم و با توجه به تحولات بین المللی کار کنیم و بنده امیدوارم این سفر مقدمه خوبی برای روابط گسترده تر ایران و سوئد باشد.
وزیر خارجه کشورمان در پاسخ به سوالی در مورد مسئله حقوق بشر در کشورمان اظهار داشت: هر دولت موظف است در مورد مسئله حقوق بشر اقداماتی انجام دهد.
وی افزود: در مورد این مسئله تفاوت هایی وجود دارد، دولت جمهوری اسلامی ایران کارهای زیادی انجام داده و می خواهد به وعده خود عمل کند.
ظریف ادامه داد: وقتی به جمهوری اسلامی ایران نگاه می کنیم، می بینیم که در ۳۰ سال گذشته انتقال دولت ها از طریق آمدن مردم به پای صندوق های رای صورت گرفته و این یک پروسه ماندگار دموکراتیک و نادر است.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان تاکید کرد: در انجام انتخابات و تصمیم مردم دخالتی وجود ندارد و همانطور که شاهد بودیم بیش از ۷۰ درصد از ملت ایران در انتخابات شرکت کردند و براساس اختیار و اراده خود در پای صندوق های رای حاضر شدند.
وزیر خارجه کشورمان تصریح کرد: البته جمهوری اسلامی ایران منشور حقوق شهروندی را ارائه کرده که گامی در راستای این مهم بود.
ظریف در پاسخ به سوال خبرنگار دیگری پیرامون فعالیت در شبکه اجتماعی فیس بوک و دسترسی مردم ایران به این فضای مجازی گفت: این مسئله پیچیده ای است و باید مسایل را پیرامون آن در نظر گرفت.
وی افزود: کسانی در ایران هستند که البته اکثریت به شمار نمی روند که اظهار کرده اند دولت این مسئولیت را به عهده دارد تا با مسائل غیر اخلاقی برخورد کنند از این رو تفاوت هایی در مورد این مسئله وجود دارد.
ظریف با اشاره به اینکه مسائل باید از طریق دیالوگ و گفتگو حل شود، اظهار داشت: امیدواریم از طریق دیالوگ مکانیزم هایی داشته باشیم تا مردم به اطلاعات دسترسی داشته باشند و همچنین از اخلاقیات هم حفاظت شود.
ظریف درباره دیدار خود با" جان کری" وزیر خارجه آمریکا گفت: در دیداری که کری با بنده داشت، بیشتر بحث ما درباره نحوه ادامه توافقات بعدی بود.
وی ادامه داد: کری تاکید داشت که آمریکا در پیگیری جدی موضوع متعهد است و می خواهد کار را به نتیجه برساند. البته نگرانی هایی در داخل آمریکاوجود دارد که یکی از این دل نگرانی ها این بود که آن ها نگرانند که با همین توافق اولیه تحریم ها در حال فروریختن باشد.
رئیس دستگاه دیپلماسی اظهار داشت: در صورتی که به نظر ما تحریم ها از اول غیر منطقی و غ یر سازنده بوده است و بار ها گفته ایم که نتیجه این تحریم ها افزایش ۱۸هزار سانتریفیوژ بوده و همچنین باعث افزایش بدبینی مردم ایران نسبت به سیاست هایی که باعث شده خرید غذا و دارو با موانعی روبرو باشد که امیدواریم این موانع برطرف شود.
ظریف تصریح کرد: بنده تاکید کردم که ما معتقدیم تحریم ها غیر قانونی و بی نتیجه است و آمریکا باید به دنبال حل موضوع و نه فشار بر ایران باشد، همینطور بر ضرورت تعهد به متونی که بر آن توافق می کنیم باید متعهد باشیم نه آنکه بخواهیم متون ثالثی را منتشر کنیم.
وی ادامه داد: آن چیزی که امروز در حال اجراست، توافق مشترکی است که در ژنو به آن دست پیدا کرده ایم که اصلا نسبتی با اسنادی که کاخ سفید منتشر کرده ندارد.
رئیس دستگاه دیپلماسی افزود: من بار ها گفته ام که لازمه ایجاد اعتمادسازی این است که طرفین به آن متونی که توسط مذاکره کنندگان مورد توافق قرار گرفته پایبند باشند.
ظریف همچنین درباره مذاکرات آتی ایران با ۱+۵ تصریح کرد: امیدوارم با شروع مذاکرات در وین در روز ۲۸ بهمن ماه که من و خانم اشتون جلسه مشترکی خواهیم داشت و پس از آن جلسه رسمی ایران و ۱+۵ در روز ۱۸ فوریه انجام می شود، وارد مذاکرات جدی برای راه حل نهایی بشویم.
وزیر امور خارجه کشورمان در پایان خاطرنشان کرد: جزء غیرقابل فرموشی در این راه حل نهایی وجود دارد و آن رفع تمامی تحریم هاست، اگر کسی بگوید مذاکرات با حفظ تحریم ها ادامه پیدا می کند اینطور نیست، نتیجه مذاکرات باید رفع تمامی تحریم ها باشد و بازی معقول تر بین بازیگران در این حوزه که انشاء الله همین وضعیت هم ایجاد خواهد شد.
ارسال نظر