نامه نمایندگان به روحانی درباره توزیع سبدکالا
اعضای کمیسیون اجتماعی طی نامهای خطاب به رئیسجمهور نسبت به نحوه سازماندهی طرح توزیع سبد کالا ابراز نگرانی کردند.
به گزارش پارس به نقل از فارس، کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی طی نامه ای به رئیس جمهور نسبت به برخی نواقص توزیع سبد کالا بین نیازمندان اظهار نگرانی کرد. متن این نامه بدین شرح است.
جناب آقای دکتر روحانی
ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران
سلام علیکم
بدینوسیله از زحمات شما و دولت محترم برای سازمان بخشیدن به مرحله دوم هدفمندی یارانه ها و توجه ویژه به اقشار آسیب پذیر قدردانی می شود لذا این طرح با وجود مزایا دارای محدودیت های عمده ای است که سبب گردیده تعدادی کثیری از مردم به مجلس شکایت کنند. انتظار می رود در آینده ای نزدیک این محدودیت ها مرتفع گردند. برخی از محدودیت های سبد کالای خانوار عبارتند از:
۱-همه اقشار آسیب پذیر جامعه به خوبی ردیابی نشده اند. مهمترین آسیب این طرح این است که تعریف عملیاتی روشن، جامع و مانع از قشر آسیب پذیر ارائه نشده است. پیامبران این طرح این است که اقشار آسیب پذیری مانند زنان سرپرست خانوار که تحت پوشش کمیته امداد امام (ره) نیستند خانواده هایی که از بیمار خاص مراقبت می کنند خانواده زندانیان، کارگران فصلی، روستائیان کم درآمد و اقشار دیگر مشمول طرح سبد خانوار نشدند.
۲. شرط حقوق زیر ۵۰۰ هزار تومان برای مشاغل دولتی لحاظ نشده است به این ترتیب افرادی با حقوق بالا شامل حال این طرح می شوند.
۳. افرادی هستند که به دلیل ناتوانی در پرداخت نتوانستند بیمه شوند و یا برخی از کارفرماها در بیمه کردن کارگران خود کوتاهی نموده اند. حذف این گروه از مصداق بی عدالتی است.
۴. در برخی موارد مشاهده گردیده است که سبد کالای خانوار به خانواده هایی که تحت پوشش طرح قرار دارند تعلق نگرفته است. مشکلاتی که عنوان شد ضرورت ایجاد یک بانک اطلاعاتی برای شناسایی اقشار کم درآمد را تأکید می کند. این بانک ها نه تنها برای هدفمندی یارانه ها بلکه برای سیاست گذاری بلند مدت سودمند خواهد بود.
۵. در برخی از مناطق مشکلاتی در توزیع کالا وجود داشته که موجب ازدحام مردم و بروز مشکلاتی شده است. توصیه می شود که سازمان دهی دقیقی برای توزیع کالا در نظر گرفته شود.
۶. قرار گرفتن برنج هندی در سبد خانوار نگرانی هایی را ایجاد کرده برنج هندی به دلیل آلودگی زمین ها در هند و استفاده نابجا از کودهای شیمیایی سابقه خوبی در زمینه سلامت ندارند. حتی اگر احتمال کمی وجود نداشته باشد نمی توان سلامت جامعه را به مخاطره افکند. هدف مشترک مجلس و دولت ایجاد عدالت در سطح جامعه است و امیدوار هستیم با توفیق الهی و برطرف ساختن موانع در جلب رضای خداوند عدالت گستر و مردم فهیم و صبور ایران گام مؤثری برداشته شود.
عبدالرضا عزیزی
رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس
ارسال نظر