به گزارش پارس به نقل از کیهان، آیا منظور رئیس جمهور از اینکه اعلام کرده اند کارت زرد مجلس را برای دولت نگرانی نمی دانند و به امثال آقای جنتی افتخار می کنند این است که دولت عامدانه قرار است نسبت به ترویج اباحی گری در عرصه فرهنگ بی تفاوت باشد اما با منتقدین این روند با ابزار توقیف نشریه رفتار کند؟


بخش هایی از سخنان رئیس جمهور در دیدار هنرمندان با انتقاد محافل رسانه ای مواجه شد. از جمله رجا نیوز ضمن طرح پرسش فوق نوشت: رئیس جمهور در این دیدار گفت « هر هنرمندی می خواهد به معنای جهان و عمق جهان برسد، اگر بگوییم هنر مرده را زنده می کند سخن به گزاف نگفته ایم. پس تقسیم هنرمندان به هنرمندان ارزشی و غیر ارزشی بی معناست. » این سخنان در حالی از سوی آقای روحانی بیان شده که در اندیشه دینی و انقلابی هیچ گاه نمی توان به تمام هنرمندان به یک دیده نگریست و بدیهی است روش و عملکرد هنرمندی که دغدغه و تلاشش در جهت تعالی ارزش های دینی و بشری است با هنرمند دیگری که به اسم هنر به دنبال ترویج اباحه گری و ابتذال در این عرصه است، تفاوت های آشکاری دارد. در این زمینه امام خمینی (ره) در پیام معروف خود به هنرمندان در شهریور ۱۳۶۷ به تفاوت های دو مدل هنر اشاره کرده و می نویسند: « تنها هنری مورد قبول قرآن است که صیقل دهنده اسلام ناب محمدی- صلی الله علیه و آله و سلم- اسلام ائمه هدی- علیهم السلام- اسلام فقرای دردمند، اسلام پابرهنگان، اسلام تازیانه خوردگان تاریخ تلخ و شرم آور محرومیت ها باشد. هنری زیبا و پاک است که کوبنده سرمایه داری مدرن و کمونیسم خون آشام و نابود کننده اسلام رفاه و تجمل، اسلام التقاط، اسلام سازش و فرومایگی، اسلام مرفهین بی درد، و در یک کلمه « اسلام آمریکایی» باشد. »


ایشان در بخش دیگری از این پیام می فرمایند: « هنرمندان ما تنها زمانی می توانند بی دغدغه کوله بار مسئولیت و امانتشان را زمین بگذارند که مطمئن باشند مردمشان بدون اتکا به غیر، تنها و تنها در چهارچوب مکتبشان، به حیات جاویدان رسیده اند و هنرمندان ما در جبهه های دفاع مقدسمان این گونه بودند، تا به ملا اعلا شتافتند و برای خدا و عزت و سعادت مردمشان جنگیدند؛ و در راه پیروزی اسلام عزیز تمام مدعیان هنر بی درد را رسوا نمودند. » (جلد ۲۱، ص ۱۴۵)
رجا نیوز آنگاه می نویسد: با این حال مشخص نیست از چه رو آقای روحانی تقسیم هنرمندان به ارزشی و غیر ارزشی را اقدامی بی معنا دانسته و با بیان این مسأله در جمع هنرمندان به دنبال چه هدفی بوده است اما آنچه مشخص است، نادرست و خطرناک بودن این مدل نگاه به هنر است که در عمل منجر به ترویج اباحه گری و ابتذال به اسم هنر خواهد شد.


اما سخنان آقای روحانی بخش دیگری نیز داشت، آنجا که گفت « اگرچه ممکن است وزیر باز هم کارت زرد بگیرد. این دولت به تمام تعهداتی که در دوران انتخابات داده است عمل خواهد کرد. کارت زرد برای این دولت نگرانی نیست. ما به امثال آقای جنتی ها به عنوان مدافع آزادی افتخار می کنیم. » ادبیات رئیس جمهور و جبهه گیری در قبال کارت زرد مجلس به وزیر ارشاد به خاطر بی توجهی به ترویج اباحه گری در عرصه فرهنگ و سیاست های لیبرالی، و تأکید بر اینکه « کارت زرد برای این دولت نگرانی نیست» می تواند روند تعامل قوا را مختل کرده و منجر به کشمکش های بیهوده میان قوای مقننه و مجریه شود.


یادآور می شود اظهارات رئیس جمهور درباره بی معنا دانستن تقسیم هنرمند به ارزشی و غیر ارزشی در حالی است که برخی از همین هنرمندنماها، علیه ارزش های اسلامی، انقلابی و ملی هتاکی یا دهن کجی کرده و همچنین در فتنه انگیزی و آشوب طلبی نیابتی دشمن، نقش آفرینی می کردند و این در حالی است که به عنوان مثال آقای روحانی مواضع صریح و تندی علیه فتنه گران داشته و آنها را عوامل بیگانه و اسباب امیدوار شدن دشمن خوانده است. از سوی دیگر با توجه به کسوت دینی و طلبگی آقای روحانی، انتظار نمی رود رویکرد سکولاریستی به هنر از سوی ایشان توجیه شود. البته یک احتمال هم این است که آقای روحانی هنرمندنماهای معارض با اصول و ارزش ها را ذاتاً هنرمند نمی داند.


رهبر معظم انقلاب ۱۹ آذر گذشته در دیدار رئیس و شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره لزوم حراست از فرهنگ عمومی از « علف های هرز» فرمودند: « ما اگر چنانچه به یک باغبان و بوستانبان ماهر و زبده می گوییم که علف هرزه های این باغ را جمع کن، معنای آن این نیست که از رشد گلهای این باغ می خواهیم جلوگیری کنیم یا به آنها دستور بدهیم؛ نه، شما اجازه بدهید گلهای معطر و خوشبو طبق طبیعت خودشان، طبق استعداد خودشان، از آب و از هوا استفاده کنند، از نور خورشید استفاده کنند، رشد کنند؛ اما در کنار آنها علف هرزه ها را هم اجازه ندهید که رشد کنند؛ اگر این بود، مانع رشد آنها می شود. اینکه ما گاهی با بعضی از پدیده های فرهنگی بجد مخالفت می کنیم و انتظار می بریم از مسئولان کشور- چه مسئولان فرهنگی، چه غیر فرهنگی- و از این شورا که جلوی آن را بگیرند، به خاطر این است؛ یعنی معارضه با مزاحمات فرهنگی هیچ منافاتی ندارد با رشد دادن و آزاد گذاشتن و پرورش دادن مطلوبات فرهنگی؛ این نکته بسیار مهمی است. من، هم به وزرای ارشاد و به وزیر ارشاد محترم خودمان در این مضمون مطالبی را گفته ام، هم با جناب آقای روحانی در این زمینه ها صحبت کرده ام، به شماها هم عرض می کنم؛ یکی از وظایف نظارتی و مراقبتی دستگاه حکومت این است که متوجه مزاحم ها باشد. »