صعود روزافزون احزاب ملی گرا در قاره سبز/
تغییر جو سیاسی اروپا
یک روزنامه سوئیسی با اشاره به اظهارات اخیر نخست وزیر انگلیس مبنی بر ایجاد محدودیت برای جابجایی آزاد افراد در اروپا و محدود کردن حق مهاجران در انگلیس از تغییر جو سیاسی و صعود روزافزون احزاب ملی گرا در اروپا سخن گفت.
به گزارش پارس به نقل از تسنیم، روزنامه سوئیسی" تاگس انسایگر" در مطلبی به اظهارات اخیر نخست وزیر انگلیس درباره برداشتن قدمهایی در مسیر ایجاد محدودیت برای جابجایی آزاد افراد در اتحادیه اروپا اشاره کرده و این پرسش را مطرح کرد که آیا ما در مسیر یک اروپای ملی گرای جدید قرار گرفته ایم.
این روزنامه سوئیسی در ادامه خاطر نشان کرد که" دیوید کامرون" ، نخست وزیر انگلیس در مقاله ای در روزنامه" فاینشنال تایمز" از طرح هایی خبر داد که برای محدود کردن حق مهاجران کشورهای اتحادیه اروپا برای برخورداری از مزایای بیکاری به اجرا گذاشته شده است.
وی همچنین اعلام کرد که دولت وی می خواهد اقداماتی را در پیش گیرد که جابجایی آزادانه مهاجران دشوارتر انجام گیرد.
وی افزود: امور نادرست پیش می رود. از سال ۲۰۰۴ ما بزرگترین حجم مهاجرت در اروپا را در دوران صلح تجربه می کنیم.
در اول ژانویه سال ۲۰۱۴ رومانی و بلغارستان هم به اتحادیه اروپا قدم می گذارند و کامرون می خواهد از این امر جلوگیری به عمل آورد که نیروهای کار از این کشورها از این فرصت استفاده کرده و به دنبال کار در جزایر بریتانیا بگردند.
نخست وزیر انگلیس همچنین تصریح کرد که ما می خواهیم قواعد و قوانین را به گونه ای تغییر دهیم که کسی که به این کشور سفر می کند انتظار نداشته باشد که سریعا می تواند از امتیازات و حمایتهای قشر بیکار برخوردار شود.
دیوید کامرون به این ترتیب می خواهد بخصوص از مهاجرت نیروهای کار غیر ماهر به کشورش جلوگیری به عمل آورد.
کامرون این گونه تصمیمات خود را با شرایط تغییر یافته در اتحادیه اروپا مقایسه کرده و اظهار داشت که اتحادیه اروپا نسبت به سی سال پیش شدیدا تغییر کرده است. ما باید حقایق را ببینیم که جابجایی آزاد نامحدود به مهاجرت های گسترده و شکاف بالای درآمدها منجر می شود. وی به کشورهای دیگر هم توصیه کرد که این گونه اقدامات را در پش گیرند.
نویسنده این مقاله در ادامه نوشت: در اصل جو سیاسی در این قاره کهن تغییر کرده است. از زمان بروز بحران اقتصادی در اتحادیه اروپا در همه کشورهای این اتحادیه احزاب ملی گرا در مسیر صعود قرار گرفتند. در انگلیس حزب افراط گرای یوکیپ بیست درصد آراء انتخابی مردم را به دست آورد.
اگر امروز در فرانسه هم انتخابات برگزار شود، " مارین لپن" رئیس حزب راست افراطی" جبهه ملی" بهترین شانس برای رئیس جمهوری را دارد. در فنلاند نیز حزب افراط گرای" فنلاندی های واقعی" ، به قدرتمندترین حزب در این کشور تبدیل شده است.
این محافظه کاران راستگرای افراطی جدید در اتحادیه اروپا در دو نوع نئو لیبرال و نئو سوسیال دیده می شوند و آنچه که در هر دوی این گروهها دیده می شود این است که می خواهند میهن پرستان جدید اروپا باشند. آن ها ایده های اولیه و اساسی اتحادیه اروپا را رد می کنند. این گروه های افراطی می خواهند دولت های ملی گرا را بار دیگر در اروپا ایجاد کنند.
رهبر حزب افراط گرای آزادی هلند اخیرا اظهار داشته است که اتحادیه اروپا دیگر دموکراسی و آزادی را برای اروپاییان نمی آورد. بلکه بر عکس اتحادیه اروپا به یک زندان برای ملت ها تبدیل شده و دموکراسی ملی ما را خراب می کند.
ارسال نظر