به گزارش پارس نیوز، 

 احمد مسجدجامعی یکی از اعضای شورای اسلامی شهر تهران در انتقاد از سردیس مرحوم جمشید مشایخی بازیگر بیان کرد: این مجسمه هیچ شباهتی به مشایخی ندارد و به نظر می‌رسد بر اساس یک عکس پرسنلی مربوط به روزهای آخر حیات او ساخته شده است. این سردیس حتی در خور مشایخی نیست و بهتر است از شهرداری بخواهیم که در مورد چهره‌های ملی فکر ملی کند.
 

در همین راستا صحبتی با رضا حسن‌زاده، سازنده این سردیس داشتیم. او در ابتدای این گفت‌وگو بلافاصله بیان کرد که تمامی انتقادها را قبول دارد و انتظار نقد از سردیس را داشته است.

حسن‌زاده ادامه داد: زمانی که کار ساخت یک مجسمه هنوز تمام نشده و از آن رونمایی می‌شود، باید انتظار انتقاد هم داشت. مردم درباره بی‌شباهت بودن مجسمه اشتباه نمی‌گویند زیرا خود من هم قبول دارم که این مجسمه شباهت لازم را با خود آقای مشایخی ندارد. از ابتدا قرار بود که بعد از رونمایی مجسمه آن را بازگردانیم و کارش را به اتمام برسانیم چون هنوز تکمیل نشده است.

او ادامه داد: زمانی که پیشنهاد ساخت مجسمه را به من دادند بیمار بودم و حتی در دوره ساخت مجسمه هم خیلی حال خوشی نداشتم. ولی با این حال دوست داشتم برای افتتاحیه خیابان نام‌گذاری شده به اسم آقای مشایخی چیزی برای ارائه به مردم داشته باشم و دست خالی نروم؛ چراکه دوست داشتم مردم بدانند اگر خیابانی به اسم این این هنرمند نام‌گذاری شده شهرداری مجسمه‌ای هم از چهره او ساخته و در محل خیابان قرار خواهد داد. به همین دلیل کار را نیمه‌کاره در محل قرار دادیم تا بعداً آن را تکمیل کنیم. اکنون هم قرار شده پنجشنبه و جمعه یک کارگاه در محل سردیس قرار دهیم و مجسمه را تکمیل کنیم.
 

از او درباره عکسی که برای ساخت مجسمه مشایخی در اختیار داشته سوال کردیم؛ پاسخ داد: 
 

خانواده آقای مشایخی یک تابلو فرش از چهره او در اختیار من قرار دادند و درخواست کردند که مجسمه شبیه تصویر تابلو فرش باشد ولی با ریش و بدون عینک؛ البته خود من تنها توانستم یک عکس از زاویه مقابل از آقای مشایخی در اینترنت پیدا کنم که در آن عکس به همراه دو نفر دیگر بود.
 

عکسی که خانواده مشایخی در اختیار مجسمه‌ساز قرار داده‌اند
عکسی که خانواده مشایخی در اختیار مجسمه‌ساز قرار داده‌اند
 

حسن‌زاده درباره درخواست خانواده مشایخی برای ساخت تندیس او بدون عینک گفت: 
 

وقتی یک نفر عینک می‌زند و شما بخواهید چهره او را بدون عینک کار کنید، درواقع بخشی از مشخصه‌های صورت او را با این کار بر می‌دارید. این امر می‌تواند در شبیه بودن و تشخیص چهره فرد مشکل ایجاد کند. ولی من سعی کردم یک عکس از نمای روبرو مثل همان عکسی که به من برای ساختن مجسمه دادند را کار کنم.
 

عکس مشابهی که خود مجسمه‌ساز پیدا کرده
عکس مشابهی که خود مجسمه‌ساز پیدا کرده
 

او همچنین درباره علت ساخت سردیس مشایخی توسط خودش می‌گوید: ساخت مجسمه را شهرداری منطقه یک به من پیشنهاد داد. من یکی دو ماه قبل نیز تندیسی از همایون شهنواز (کارگردان سریال دلیران تنگستان) ساخته بودم و خانواده او از مجسمه خیلی راضی بودند. بر اساس همین شناختی که از من داشتند و با توجه به اینکه ۳۶ سال سابقه کار در حوزه مجسمه‌سازی دارم دعوت به همکاری شدم. برای من افتخار است که بتوانم چهره‌های شاخص هنری را بسازم. به تمام ایرانی‌ها قول می‌دهم که مجسمه آقای مشایخی را به طور قابل قبولی به اتمام برسانم.

این هنرمند در پایان اظهار می‌کند که ارتفاع مجسمه خیلی بالاست و ادامه می‌دهد: دقتی به ارتفاع مجسمه نشده به همین دلیل نمایی که به ناظر می‌دهد باعث می‌شود از زیر فک مجسمه دیده شود و به خوبی قابل تشخیص نباشد.
 

مجسمه جمشید مشایخی
مجسمه جمشید مشایخی
 

تصویر تطابق داده شده مجسمه با عکسی که مجسمه‌ساز پیدا کرده
تصویر تطابق داده شده مجسمه با عکسی که مجسمه‌ساز پیدا کرده.

با کلیک بروی این لینک می‌توانید درباره درج رپورتاژ آگهی در پارس‌نیوز کسب اطلاع کنید