یادگیری روش های درمان التهاب پوست بعد از لیزر به بهبودی هرچه سریعتر التهاب و سوختگی کمک می کند. ایجاد التهاب بعد از لیزر موهای زائد طبیعی می باشد و جای نگرانی نیست، با روش هایی که در این مقاله از پارس نیوز یادتان می دهیم می توانید به درمان التهاب پوست بعد از لیزر بپردازید.

اصلی ترین دلایل  سوختگی ناشی از لیزر موهای زائد

لیزر صورت - درمان التهاب پوست بعد از لیزر

مراجعه به تکنسین های لیزر‌موی بی تجربه و بی صلاحیت

نمی‌توان گفت که فرایند لیزر مو کاملا بدون خطر و بدون عوارض جانبی است. اما همانطور که پیش از این اشاره شد در صورتی که حذف موهای زائد با لیزر کندلا الکساندرایت توسط تکنسین های بی تجربه و غیر متخصص انجام گیرد احتمال سوختگی های شدید و یا جزئی ناشی از لیزر مو وجود خواهد داشت.

عوارض جانبی لیزر مو شامل التهاب و قرمزی، درد و ناراحتی یا حتی ایجاد لکه هایی روی پوست است که کاملا موقتی و طبیعی هستند و حتی در کلینیکهای تخصصی و با بهترین دستگاه ها نیز این عوارض جانبی تا حدودی مشاهده می شوند. اما نکته اینجاست که بروز سوختگی یا باقی ماندن اثر سوختگی روی پوست به هیچ وجه از عوارض جانبی طبیعی لیزرمو نمی باشد.

انتخاب دستگاه نامناسب لیزر مو بر اساس پوست و موی بیمار

پیش از شروع جلسات لیزر، متخصص ابتدا نوع پوست، رنگ پوست و رنگ موی شما را بررسی کرده و لیزر مطابق با آن را انتخاب می کند. درصورتیکه دستگاه لیزر موی نامناسبی برای بیمار انتخاب شود؛ امکان بروز سوختگی های شدید روی پوست وجود دارد.

عدم مراقبت از پوست بعد از لیزر موهای زائد

در صورتیکه توصیه هایی متخصص لیزر در خصوص قرار نگرفتن زیر نور آفتاب یا استفاده از کرم های مرطوب کننده پس از جلسه لیزر را رعایت نکنید احتمال بروز سوختگی درجه یک روی پوست لیزر شده وجود خواهد داشت.

استفاده از حرارت بیش از حد حین حذف موهای زائد

برخی از افرادی که دوره لیزرشان را مطابق با برنامه زمان بندی شده به پایان نرسانده اند؛ بعد از چند ماه مجددا برای پیگیری جلسات لیزر به کلینیک مراجعه می کنند و درخواست می نمایند که لیزر مو با حرارت بسیار بالا برای آنها انجام شود تا هم هزینه کمتری داشته باشد و هم زودتر به نتیجه برسند. ولی این مسئله باعث سوختگی های شدید و ایجاد مشکلات متعاقب آن میشود.

علائم سوختگی درجه یک ناشی از لیزر مو چیست؟

علائم سوختگی درجه یک ناشی از لیزر مو به راحتی قابل تشخیص است چون شامل تورم بیش از حد در ناحیه لیزر شده همراه با درد در آن ناحیه می شود. در صورتی که لایه ای از پوست شما چند ساعت یا یک روز بعد از انجام لیزر مو برداشته شد حتما دچار سوختگی درجه یک شده اید.

به سوختگی درجه یک، سوختگی سوپرفیشال نیز می گویند که می تواند تاثیر منفی روی لایه‌های بالایی پوست شما پس از فرآیند لیزر موهای زائد داشته باشد. در صورتی که سوختگی در ناحیه وسیعی از بدن شما اتفاق بیفتد و درد زیادی داشته باشید باید بلافاصله داروهای مناسب مصرف کنید تا سوختگی شما بهبود یافته و درد تسکین پیدا کند.

لیزر کندلا - درمان التهاب پوست بعد از لیزر

علائم سوختگی شدید ناشی از لیزر موهای زائد چیست؟

• تورم شدید

• قرمز شدن پوست

• داغ شدن بیش از حد پوست هنگام لیزر مو و خنک نشدن آن

• مشاهده تغییر رنگ پوست

باز هم تاکید می کنیم زمانی که فرآیند لیزر مو با دستگاه کندلا الکس توسط تکنسین حرفه ای و با تجربه انجام گیرد به هیچ عنوان سوختگی توسط بیمار تجربه نخواهد شد و بیمار فقط عوارض جانبی موقتی شامل التهاب، سوزش و تورم خفیف را تجربه خواهد کرد که پس از چند ساعت خود به خود از بین می رود.

اقدامات قبل از لیزر برای جلوگیری از کهیر پوستی

  1. دور ماندن از آفتاب : توصیه های پزشک خود را برای اجتناب از قرار گرفتن در معرض نور خورشید قبل و بعد از درمان دنبال کنید. هر زمان که بیرون می روید، از یک ضد آفتاب با طیف وسیع SPF30 استفاده کنید.
  2. روشن کردن پوست شما : از هرگونه کرم پوستی بدون آفتاب که پوست شما را تیره می کند خودداری کنید. اگر اخیراً برنزه کرده اید یا پوست تیره ‌تری دارید، پزشک ممکن است کرم سفید کننده ی پوست را نیز تجویز کند.
  3. اجتناب از سایر روش های حذف موهای زائد : کندن، اپیلاسیون و الکترولیز می تواند فولیکول های مو را مختل کند. به همین خاطر حداقل چهار هفته قبل از درمان باید از انجام این روش ها برای حذف موهای زائد خودداری کنید.
  4. پرهیز از داروهای رقیق کننده خون : از پزشک خود در مورد مصرف داروهایی مانند آسپرین یا داروهای ضد التهاب بپرسید.
  5. ناحیه ی درمان را اصلاح کنید : اصلاح موهای زائد یک روز قبل از لیزر توصیه می شود. چرا که اصلاح موهای زائد موهای بالای پوست را از بین می برد که می تواند منجر به آسیب پوست سطحی ناشی از موهای سوخته شود، اما ساقه مو را در زیر سطح دست نخورده می گذارد.

علت به وجود آمدن کهیر پوستی پس از لیزر موهای زائد

عوامل مختلفی می تواند دلیل بر به وجود آمدن کهیر پوستی بعد از لیزر موهای زائد بشود. که از جمله ی آن ها می توان به موارد زیر اشاره نمود:

  1. غیر استاندارد بودن دستگاه لیزر.
  2. عدم تخصص و تجربه ی کافی تکنسین در لیزر موهای زائد.
  3. حساسیت های زمینه ای پوستی فرد قبل از انجام لیزر.

جلوگیری از صدمات احتمالی

در حذف موهای زائد با استفاده از لیزر، به صورت انتخابی به فولیکول‌های مو آسیب می‌زنیم تا از کار بیفتند. فولیکول‌ها ارگان‌های بسیار کوچکی در لایه‌ی میانی پوست هستند که وظیفه‌ی رشد مو را برعهده دارند. به همین علت اگر فولیکول را از کار بیندازیم، رشد موهای زائد متوقف می‌شود. لیزر بدون آسیب زدن به بافت‌های مجاور فولیکول، باعث گرم شدن بخش پیاز مو، آسیب دیدن آن و نهایتاً توقف رشد موها می‌شود.

پس در لیزر موهای زائد داریم به پیاز مو و فولیکول صدمه می‌زنیم. به همین جهت باید مواظب باشید که در طی چند روز بعد از درمان، به پوست یا فولیکول‌ها آسیبی بیشتری وارد نشود. تا چند روز بعد از کارهایی مانند وکس، الکترولیز، لایه برداری، تاتو، روش‌های جوانسازی مختلف مانند هایفوتراپی، اندولیفت، میکرونیدلینگ و … خودداری کنید.

اگر قصد دارید هر یک از این کارها را بکنید، حتماً تا زمان تایید پزشک دست نگه‌ دارید. حداقل ۴-۵ روز نباید این کارها را انجام دهید. به علاوه تا ۲۴ ساعت بعد از لیزر از کرم‌های بیلیچینگ و همچنین محصولات معطر استفاده نکنید.

برای درمان التهاب پوست بعد از لیزر چه کنیم ؟

از گرم شدن پوست جلوگیری کنید

همانطور که اشاره کردیم، لیزر باعث گرم شدن بافت‌های فولیکولی و موساز پوست می‌شود. محل‌های تحت درمان بلافاصله بعد از جلسه‌ی درمانی، گرم‌تر از حالت عادی خواهند بود. برای همین بعد از لیزر موهای زائد باید از هر فعالیت یا موقعیتی که باعث گرم‌تر شدن پوست می‌شود، دوری کنید. گرم شدن بیشتر پوست باعث آسیب‌ها و بروز عوارض جانبی می‌شود.

در طول جلسه‌ی درمان برای جلوگیری از این اتفاق از روش‌های خنک‌سازی خاصی استفاده می‌کنیم؛ ولی بعد از جلسه‌ی درمانی شما باید مراقب باشید که پوستتان گرم‌تر نشود. ورزش، فعالیت فیزیکی، جکوزی، سونا و مواردی از این دست باعث گرم شدن بافت پوستی می‌شوند. از این شرایط و موقعیت‌ها برای حداقل ۴۸ ساعت بعد از لیزر درمانی دوری کنید.

اگر پوست شما نسبت به لمس حساس شده یا گرم است، می‌توانید از کمپرس سرد استفاده کنید. پارچه‌ی تمیز یا گاز استریل را در آب خنک فرو برده و سپس روی پوست قرار بدهید. اگر می‌خواهید از یخ استفاده کنید، آن را به طور مستقیم روی پوست نگذارید. یخ‌ها را دورن کیسه‌ای پلاستیکی ریخته و روی یک پارچه‌ی نازک تمیز قرار بدهید.

لیزر موهای زائد - درمان التهاب پوست بعد از لیزر

در معرض نور مستقیم خورشید قرار نگیرید

گفتیم که لیزر به طور انتخابی آسیب‌هایی جزئی به فولیکول و پیاز مو وارد می‌کند. این آسیب انتخابی به دلیل بیشتر بودن تراکم ملانین‌ها در پیاز مو است. ملانین رنگدانه‌ی طبیعی پوست و موی ما است؛ پس علاوه بر مو، در لایه‌های پوستی ما هم وجود دارد.

تراکم ملانین در پیاز و ساقه‌ی مو بسیار بیشتر از پوست ما است. به علاوه پرتوهای لیزر در دوره‌های کوتاهی به سطح پوست تابیده می‌شوند. به همین خاطر، پرتوی لیزر قبل از این که لایه‌های پوست را گرم کند، به فولیکول‌ها آسیب زده و تابش قطع می‌شود.

دستگاه‌های لیزر به شکلی بهینه شده‌اند که از گرم شدن و صدمه دیدن رنگدانه‌های پوستی جلوگیری کنند. با این حال ممکن است اثر کمی بر روی بافت پوستی بگذارند. به همین دلیل بعد از لیزر موهای زائد نباید در معرض نور مستقیم خورشید قرار بگیرید.

نور خورشید دارای اشعه‌ای مضر و سرطان‌زایی به نام فرابنفش یا UV است. در حالت عادی، رنگدانه‌های ملانین از پوست ما در برابر UV دفاع می‌کنند. چون ممکن است در طی فرآیند لیزر موهای زائد، کمی از ملانین‌های پوست از بین بروند، خطرات برخورد اشعه فرابنفش با پوست ما بیشتر می‌شود. به همین علت در طول دوره‌ی درمان نباید در معرض اشعه‌ی UV یا نور مستقیم خورشید قرار بگیرید.

برای درمان التهاب پوست بعد از لیزر نکات زیر را مد نظر داشته باشید:

  • بعد از لیزر موهای زائد سعی کنید محل‌های تحت درمان زیر لباس قرار بگیرند.
  • برای بخش‌هایی از بدن که پوشاندشان ممکن نیست، باید کرم ضد آفتاب استفاده کنید. کرم‌های با SPF بالای ۳۰ و ضد آب بهترین انتخاب‌اند.
  • یادتان باشد که در سولاریوم از اشعه‌ی فرابنفش برای برنزه کردن استفاده می‌شود. پس سولاریوم هم نباید بکنید.
  • این توصیه هم برای پیش از جلسات درمانی مهم است و هم برای بعد از لیزر.
  • بیشترین اثر مخرب نور فرابنفش در ۴۸ ساعت بعد از لیزر مشاهده می‌شود. پس در این بازه بیشتر مراقب باشید.
  • تا ۴ هفته بعد از لیزر نمی‌توانید آفتاب بگیرید یا سولاریوم کنید.
  • به جز خطرات قرار گرفتن در معرض نور خورشید، خطر لک شدن یا تغییر رنگ پوست هم وجود دارد. نور خورشید و اشعه‌ی سولاریوم باعث تحریک تولید ملانین شده و می‌توانند باعث ایجاد لکه‌های تیره بر روی پوست شوند.

برای درمان التهاب پوست بعد از لیزر برنزه نکنید

برنزه کردن در طول دوره‌ی لیزر هم خطرناک است و هم اثرات لیزر بر موهای زائد را خنثی می‌کند. پس یک بار دیگر هم تاکید می‌کنیم، بعد از لیزر در معرض نور خورشید قرار نگیرید، آفتاب نگیرید و سولاریوم هم نروید.

شاید این سوال برای شما پیش بیاید که آیا می‌توانید با کرم‌ها، فوم‌ها یا اسپری‌های مخصوص، پوست خود را برنزه کنید؟ خیر؛ اگر پوست شما به هر شکلی برنزه باشد، نمی‌توانیم جلسه‌ی لیزر درمانی را اجرا کنیم. وقتی پوست خود را برنزه می‌کنید، یعنی میزان رنگدانه‌های لایه‌های پوست را افزایش داده‌اید. در این صورت پرتوی لیزر به جای این که جذب ملانین‌های پیاز مو شود، جذب پوست تیره‌ شده‌ی شما می‌شود. در این حالت هم اثرگذاری درمان بسیار کاهش می‌یابد، هم خطر آسیب دیدن و سوختن پوست وجود دارد.

استفاده از محصولات آرایشی و بهداشتی برای درمان التهاب پوست بعد از لیزر

بسیاری از مراجعین علاقه دارند که بعد از لیزر موهای زائد صورت، آرایش کنند. در حین لیزر ممکن است پوست شما آسیب‌هایی بسیار جزئی ببیند. آسیبی که شاید خودتان نتوانید مشاهده کنید؛ ولی توسط اپراتور یا پزشک قابل تشخیص است. پوست شما بعد از لیزر توسط اپراتور یا پزشک بررسی می‌شود و در صورتی که آسیبی وجود نداشته باشد، می‌توانید آرایش کنید. البته این کار را با ملایمت انجام داده و از مصرف برخی مواد آرایشی که باعث تحریک پوست می‌شوند، خودداری کنید.

تماس پوست بعد از لیزر با الکل، عطر یا سایر موادی که دارای الکل هستند، می‌تواند باعث سوزش پوست و درد شود. عطرها و برخی لوازم مراقبی هم می‌توانند باعث تحریک شدن پوست شوند. از مصرف عطرها، افترشیو و کرم‌های بعد از اصلاح تا ۴-۵ روز بعد از لیزر خودداری کنید.

لوسیون یا ژل برای درمان التهاب پوست بعد از لیزر

استفاده از لوسیون یا ژل مخصوص بعد از لیزر برای تمامی افراد توصیه می‌شود. معمولاً استفاده از ژل آلوئه ورا را توصیه می‌کنیم که بهتر است شب و روز به پوست بخش‌های تحت درمان بزنید. اگر هم نیاز داشتید، می‌توانید به دفعات بیشتری از این ژل استفاده کنید. ژل بعد از لیزر برای رفع قرمزی و تورم ناحیه‌ی درمان هم موثر است. یکی از عوارض لیزر، التهاب پوست است. مشابه زمانی که دچار آفتاب‌ سوختگی می‌شوید. ژل آلوئه‌ورا برای درمان این عارضه بسیار موثر است.

سری دستگاه کندلا - درمان التهاب پوست بعد از لیزر

برای درمان التهاب پوست بعد از لیزر آب فراوان بنوشید

بعد از لیزر و در طول دوره‌ی درمان، آب فراوان بنوشید تا پوست شما دچار کم آبی نشود. کم آبی باعث کاهش اثرات لیزر موهای زائد می‌شود. همچنین در جلسه‌ی لیزر رطوبت پوست باید در وضعیت خوبی باشد. پس نوشیدن آب و استفاده از لوسیون‌های بعد از لیزر فراموش نشود.

مواردی که باید به پزشک بگویید

چون دوره‌ی لیزر درمانی معمولاً بین ۴ تا ۸ ماه طول می‌کشد، ممکن است در طول دوره‌ی درمان تغییراتی در شرایط شما رخ بدهد. لطفاً در صورتی که هر کدام از موارد زیر رخ داد، حتماً به اطلاع تکنسین لیزر درمانی یا پزشک برسانید:

  • اگر به بیماری پوستی یا غیر پوستی دچار شده‌اید.
  • اگر تغییری در بیماری قبلی شما رخ داده است.
  • اگر داروهای قبلی شما تغییر کرده یا داروهای جدیدی مصرف می‌کنید. این مورد شامل داروهای گیاهی، مکمل‌های ویتامینی و مواردی از این دست هم می‌شود.
  • اگر باردار شده‌اید.

سایر توصیه‌های مهم بعد از لیزر ؛ درمان التهاب پوست بعد از لیزر

  • آب استخرها دارای کلر است که می‌تواند باعث تحریک پوست شود. در نظر داشته باشید که بعد از لیزر پوست شما حساس می‌شود. به همین علت تا ۴۸ ساعت استخر نروید.
  • بهتر است بعد از لیزر لباس‌های گشاد و سبک بپوشید. لباس‌های تنگ با تماس مداوم به پوست می‌توانند باعث تحریک پوست و ناراحتی شما شوند.
  • بعد از لیزر از حمام یا دوش آب گرم برهیز کنید. این موارد می‌توانند باعث افزایش دمای پوست و کاهش اثرگذاری لیزر شوند.

آیا اثر سوختگی ناشی از لیزر مو روی پوست باقی می ماند؟

سوختگی های ناشی از لیزر مو شدید هستند و اثر آنها روی پوست در صورتی که به درستی از آن مراقبت نشود؛ باقی می ماند. در هر صورت باقی ماندن جای سوختگی روی پوست بستگی به شدت آسیب دیدگی و نحوه مراقبت از آن دارد. بنابراین بهتر است تا زمانی که جای سوختگی ناشی از لیزر موها کاملا بهبود یابد؛ توصیه های دارویی متخصص را دقیقا رعایت کنید.

عوارض احتمالی لیزر مو و راه درمان‌ آن‌ها

لیزر موهای زائد مثل تمامی روش‌های درمانی پزشکی عوارضی دارد که ممکن است به آن‌ها دچار شوید. در ادامه به برخی از آن‌ها و راه‌های درمانی‌شان اشاره کرده‌ایم. به طور کلی به هر یک از عوارض لیزر که دچار شدید، می‌توانید با کلینیک تماس بگیرید تا به شکلی صحیح راهنمای‌تان کنیم.

درد

برای کاهش درد، بلافاصله بعد از لیزر از کمپرس سرد استفاده کنید. درد عارضه‌ای موقتی است و خود به خود برطرف می‌شود.

قرمزی و التهاب

استفاده از کمپرس سرد یا ژلِ بعد از لیزر ، درمان‌های موثری برای قرمزی و التهاب هستند. این عارضه هم موقت بوده و خود به خود برطرف می‌شود. اگر قرمزی و التهاب خیلی شدید باشد، می‌توان از استروئیدهای موضعی استفاده کرد.

تغییر رنگ پوست

یکی از عوارض لیزر که ماندگاری زیادی دارند. برای رفع این مشکل می‌توان از کرم‌های سفید کننده، لایه بردارها یا تزریق استروئید استفاده کرد. لکه‌های تیره یا روشن پوستی بین چند ماه تا چند سال ماندگارند. البته احتمال وقوع این عارضه بسیار نادر است.

حساسیت به نور آفتاب

پس از لیزر صورت در ساعات اوج تابش نور خورشید حتما از ضد آفتاب مناسب استفاده کنید. لیزر با استفاده از حرارت پوست را وادار به بازسازی میکند. پس از لیزر باید چندین روز از تماس با نور خورشید اجتناب کنید.

سوختگی و تاول

این عارضه زمانی رخ می‌دهد که دستگاه لیزر فرسوده باشد یا اپراتور لیزر تجربه‌ی کافی نداشته باشد. درمان این عارضه به شکل مراقبتی یا حمایتی است. یعنی باید از پمادهای مخصوص سوختگی و داروهای مسکن استفاده کنید تا خود به خود درمان شود. در صورتی که سوختگی شدید باشد، برای شما داروهای استروئیدی موضعی قوی تجویز خواهد شد که باید تا چند روز بعد از درمان استفاده کنید.

مرطوب کننده - درمان التهاب پوست بعد از لیزر

کبودی پوست

بسته به نوع لیزر کبودی یکی از عوارض لیزر میتواند باشد. کبودی خود به خود محو می‌شود، با استفاده از لیزر KTP  بهبود پوست را سرعت دهید.

افزایش آکنه‌ها

گاهی بعد از لیزر آکنه‌های پوستی زیاد می‌شوند. در ابتدا می‌توان از آنتی‌بیوتیک‌های موضعی برای درمان آن‌ها استفاده کرد و اگر نیاز بود، به سراغ درمان با داروهای ایزوترئونین (مانند راکوتان) می‌رویم. این عارضه نادر است.

توجه داشته باشید که عدم رعایت توصیه‌های بعد از لیزر موهای زائد می‌تواند به عوارض جدی‌تر ختم شود. استفاده از لوسیون بعد از لیزر، دوری از قرار گرفتن در معرض نور UV، نوشیدن آب کافی و مواردی از این دست در افزایش اثربخشی و همچنین کاهش وقوع عوارض تاثیر زیادی دارند.

تغییر رنگ پوست

بسیاری ار افراد با کمک لیزر تمایل دارند پوست سفیدی داشته باشند.اما تأثیر لیزرهای در پوست همه افراد یکسان نیست. لیزرهای در پوستهای روشن بهتر از افرادی است که پوست‌های تیره‌ دارند. هر دو نوع پوست در معرض ابتلا به روشن شدن پوست تیره شدن پوست قرار دارند.

پوست آسیایی ها هنگام استفاده از لیزرهای با قدرت بالا، مستعد تیره شدن است. برخی از روش‌های لیزر سبب تیره‌ شدن رنگ لک پوست می‌شوند. اسید رتینوئیک یا اسید گلیکولیک به درمان تیره شدن پوست کمک میکند. استفاده از کرم‌های ضد آفتاب مناسب پوست مهم است.

عفونت

عفونت رایج نیست، اما ممکن است پس از لیزر، عفونت‌ های باکتریایی ، ویروسی و یا قارچی برای فرد رخ دهد خصوصا تبخال. تبخال نتیجه فعال شدن ویروس هرپس که از قبل در بدن وجود دارد، بروز میکند.

پزشکان برای جلوگیری از هر نوع عفونت،کرم‌ها و قرص‌های آنتی بیوتیک برای افراد تجویز می‌کنند. اگر پوست بعد از لیزر زخم شد، از خاراندن شدید  خودداری کنید زیرا عفونت زیاد میشود.

دلیل جوش زدن بعد از لیزر

استفاده بیش از حد کرم زینک اکساید بعد از لیزر موهای زائد

یکی از  از کرم هایی که معمولا متخصص لیزر استفاده از آن را بعد از لیزر مو به شما توصیه می‌کند؛ کرم زینک اکساید است که توانایی بهبود قرمزی و التهاب پوست را دارد. بهتر است به این نکته دقت کنید که زینک اکساید باید به صورت یک لایه نازک روی پوست مالیده شود و استفاده بیش از حد از این کرم ممکن است منجر به جوش زدن بعد از لیزر شود.

تنظیمات نادرست لیزر کندلا الکساندرایت

لیزر موهای زائد با عبور اشعه متمرکز لیزر کندلا الکساندرایت از سطح پوست و جذب شدن توسط ملانین موجود در ریشه مو و ایجاد حرارت بالا، فولیکول های مو را از بین برده و از رشد مجدد موهای زائد جلوگیری میکند. در صورتی که اپراتور لیزر تعداد پالس انرژی لیزر و مدت زمان پالس را به درستی مطابق با پوست و مو یا ناحیه ای که قرار است لیزر شود؛ تنظیم نکند؛ امکان بروز جوش بعد از لیزر و التهاب شدید پوست وجود خواهد داشت.

حساس بودن پوست

برخی از بیماران پوست حساسی دارند به طوری که پوست آنها با کوچکترین تحریکی جوش میزند و ملتهب می شود. این عارضه بیشتر در افرادی که پوست روشن دارند؛ مشاهده می شود. البته در صورتی که افرادی با پوست تیره از دستگاه لیزر نامناسب استفاده کنند؛ احتمال جوش زدن بعد از لیزر افزایش می یابد.

پوست های چرب

منافذ پوست در بیمارانی که پوستهای چرب دارند؛ مسدود است. پس از لیزر موهای زائد زمانی که پوست تحریک می شود؛ غدد چربی زیر پوست شروع به ترشح کرده و در نتیجه جوش های بسیار ریزی روی سطح پوست مشاهده می شود. بنابراین افرادی که پوست های چرب دارند معمولاً بیشتر با عارضه جوش زدن بعد از لیزر مواجه می شوند.

ابتلا به بیماریهای خاص

تحقیقات بسیار زیادی در خصوص عوارض جانبی لیزر مو با دستگاه کندلا الکساندرایت انجام گرفته است. آمارها نشان می‌دهد جوش زدن بعد از لیزر در افرادی که به بیماری های خاص مانند اختلال در سیستم ایمنی بدن، دیابت و عفونت های پوستی دچار هستند؛ بیشتر مشاهده می‌شود. بنابراین اگر بیماری خاصی دارید و یا داروهای هورمونی مصرف می کنید؛ پیش از اقدام به لیزر موهای زائد حتما با متخصص و پزشک خود مشورت کنید.

بهداشتی نبودن هندپیس لیزر

یکی از عواملی که جوش زدن بعد از لیزر را به وجود می آورد؛ بهداشتی نبودن هندپیس لیزر و آلودگی محیطی است. هنگام مراجعه برای لیزر موهای زائد در صورتی که از دستگاه کندلا الکساندرایت استفاده می کنید؛ حتما از اپراتور لیزر بخواهید تا از یک هندپیس جدید برای شما استفاده کند.

خوشبختانه لیزر کندلا الکساندرایت جزو معدود دستگاه های لیزری است که قابلیت تعویض هندپیس را برای هر بیمار دارد. همچنین باید از بهداشتی بودن محیط و محلی که در حال لیزر کردن هستید؛ مطمئن باشید. حتما از ملافه های یکبار مصرف استفاده کنید و از متخصص لیزر بخواهید که عینک های محافظ به شما بدهد و از دستکش های یکبار مصرف استفاده کند.

لیزر زیربغل - درمان التهاب پوست بعد از لیزر

عدم مراقبت صحیح از پوست بعد از لیزر

یکی از اصلی ترین دلایل جوش زدن بعد از لیزر عدم مراقبت صحیح از پوست بعد از لیزر موهای زائد است. عمل به دستورات توصیه شده توسط اپراتور لیزر بعد از اتمام جلسات بسیار مهم است در صورتی که در معرض آفتاب قرار بگیرید از کرم های ضد آفتاب مناسب استفاده نکنید بعد از لیزر موهای زائد دوش آب داغ بگیرید و یا به سونا بروید؛ احتمال جوش زدن بعد از لیزر به شدت افزایش پیدا می‌کند.

استفاده از دستگاه لیزر نامناسب

در حال حاضر لیزر کندلا الکساندرایت معتبرترین دستگاه لیزر حذف موهای زائد است که با کمترین عوارض جانبی می تواند بیشترین تاثیر را در کاهش دائمی موهای زائد هر ناحیه از بدن داشته باشد. اما دستگاه لیزر کندلا الکس فقط برای پوست های روشن و سبزه مناسب است. پوست های تیره و سیاه باید از دستگاه هایی با طول موج بلند تر مانند لیزر کندلا Nd:YAG استفاده کنند؛ در غیر این صورت احتمال جوش زدن بعد از لیزر وجود دارد.

چگونه از جوش زدن بعد از لیزر جلوگیری کنیم؟

برخی از مواردی که برای جلوگیری از جوش زدن بعد از لیزر باید رعایت کنید شامل موارد زیر است:

1. ناحیه لیزر شده را در معرض نور آفتاب قرار ندهید. اگر پوست صورت خود را لیزر کرده‌اید و مجبورید از خانه بیرون بروید حتماً از کرم های ضدآفتاب با SPF بالاتر از ۳۰ استفاده کنید.

2. برنزه نکنید. از گرفتن حمام آفتاب خودداری کنید و تحت اشعه دستگاه سولاریوم قرار نگیرید. تمام این موارد نه تنها موجب جوش زدن بعد از لیزر می‌شود بلکه ممکن است التهابات و تاول های بسیار شدیدی را بعد از لیزر موهای زائد برای شما ایجاد کند.

3. از حرارت دیدن پوست خود به هر روشی جلوگیری کنید. نباید دوش آب داغ بگیرید و هرگز بعد از لیزر موهای زائد به سونا یا اتاق بخار نروید.

4. از تماس مواد شیمیایی تحریک کننده به پوست ناحیه لیزر شده جلوگیری کنید. کلر می تواند جوش زدن بعد از لیزر را تشدید کند. بنابراین در استخر هایی که آب آنها کلر دارد؛ بعد از لیزر مو شنا نکنید. از مواد شوینده در محیط بسته به نحوی استفاده نکنید که روی پوست ناحیه لیزر شده بنشیند و التهاب ایجاد کند. حداکثر تا ۲۴ ساعت بعد از لیزر از صابون زدن پوست خودداری کنید. اگر لیزر صورت انجام داده اید بهتر است از مواد آرایشی روی پوست تا یک روز بعد از لیزر استفاده نکنید.

اثر گذاری لیزر

اثر گذاری لیزر، زمانی به حداکثر خود می‌رسد که دوره‌ی درمانی را تکمیل کنید. معمولاً به ۴ تا ۶ جلسه‌ی لیزر درمانی که ماهی یک بار برگزار می‌شود نیاز هست. در هر جلسه بخشی از موهای زائد برای همیشه از بین می‌روند.

موهای بدن دارای یک چرخه‌ی رشد هستند که سه مرحله دارد. در مرحله‌ی اول موها رشد می‌کنند. در مرحله‌ دوم رشد متوقف شده و پیاز مو تحلیل می‌رود. در مرحله‌ی سوم مو می‌ریزد و فولیکول برای ۳-۴ ماه غیرفعال می‌شود. لیزر تنها روی موهایی اثر می‌کند که در مرحله‌ی اول قرار دارند. معمولاً ۸۰ تا ۹۰ درصد موهای زائد در مرحله‌ی اول به سر می‌برند. برای همین انتظار می‌رود که بعد از لیزر و اتمام دوره‌ی درمان، به کاهش ۸۰ تا ۹۰ درصدی موهای زائد برسیم.

بهترین لیزر موهای زائد - درمان التهاب پوست بعد از لیزر

انواع روشهای لیزر درمانی

با تشخیص متخصص پوست، برای از بین بردن موهای زائد از دستگاه های مختلف لیزر استفاده می‌شود .

رنگ مو، نوع پوست، ضخامت مو و ناحیه درمان در انتخاب لیزر بسیار حائز اهمیت است.

برای انتخاب دستگاه لیزر موهای زائد دو نکته زیر دقت میشود:

  • نوع تکنولوژی دستگاه
  • نوع برند

لیزر الکساندریت

از پیشرفته‌ترین دستگاه های لیزر برای رفع موهای زائد است.

قابلیت تنظیم طول موج و میزان انرژی برای درمان مو زائد و پوست از مزایای منحصر به فرد این دستگاه میباشد. این دستگاه بیشترین کارایی و کمترین خطر را دارد و هیچ عوارضی ندارد.

لیزر دایود

برای انواع پوست استفاده میشود و موهای که زیر پوستی را از بین می‌برد.

لیزر ان دى یاگ

براى رفع موهاى زائد در پوست‌هاى تیره کاربرد دارد و درمان ضایعات عروقی عمیق‌تر و وسیع‌تر تنظیم شده است.

لیزر نابلکس

برای حذف موهای زائد سریع و ایمن است،  در پوست های روشن تا سبزه کارایی دارد و کمترین عوارض جانبی را در پیش دارد و برای جوانسازی پوست مفید است.

لیزر سرد

اشعه‌ لیزر به عمقی پوست سر وارد شده و جریان خون و همچنین سنتز پروتئین را تحریک می‌کند و ریزش مو را قطع میکند. ساقه‌ی مو را سالم و ضخیم‌تر میکند. خارش کف سر را درمان می‌کند. موهای آسیب دیده را بازسازی میکند.

لیزر کیوسوئیچ

انواع لک‌ها و قارچ‌های پوستی را از بین ببرد و جوانسازی پوست را بدون آسیب به سطح پوست و همچنین پاک کردن تاتو و خالکوبی، از بین بردن خال های مادرزادی، درمان مشکلات ناشی از پیگمانتاسیون در بدن و صورت، درمان ملاسما، رفع ضایعات عروقی پوست، از بین بردن عروق خونی اطراف بینی، درمان تومورهای عروقی روی صورت و رفع موهای زائد و جوانسازی پوست از کاربردهای این لیزر است.