با شیوع کرونا و اعمال محدودیت ها، مدارس مجازی شدند و آموزش ها به طور مجازی پیگیری شد.


به گزارش خبرنگار گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا از گاردین، مطالعات جدید محققان نشان می‌دهد، گذراندن زمان زیادی در خانه و کار با تبلت و گوشی هوشمند یا رایانه به دلیل محدودیت‌های کرونایی موجب افزایش میزان نزدیک‌بینی در کودکان شده است.

این مطالعه که روی دو گروه از کودکان شش تا هشت ساله در هنگ‌کنگ انجام شد، آخرین موردی است که نشان می‌دهد اعمال قرنطینه و سایر محدودیت‌ها ممکن است بر بینایی آنها تأثیر بگذارد. داده‌های بیش از ۱۲۰ هزار کودک با یک سن مشابه در چین نشان داد شیوع نزدیک‌بینی در سال ۲۰۲۰ سه برابر افزایش یافته است.

دکتر جیسون یام از دانشگاه هنگ‌کنگ و یکی از نویسندگان این مطالعه می‌گوید: «اعتقاد بر این است کاری که نگاه نزدیک می‌خواهد (مانند خواندن، نوشتن یا تماشای تلویزیون) یک عامل خطر برای نزدیک‌بینی است، و درعین‌حال گذراندن زمان در محیط‌های بیرونی ثابت شده که نقش محافظتی در این زمینه دارد». بااین‌حال، محدودیت‌های کرونا بسیاری از افراد را در داخل خانه نگه داشته است. مدارس برای ماه‌ها تعطیل بودند و حتی امکانات تفریحی مانند زمین‌های بازی، ورزشی و حتی کمپ‌های بیرونی و بوستان‌ها نیز تعطیل شد. فضاهای کوچک خانه و کمبود فضاهای بیرونی خصوصی (حیاط) به این معنی است که بسیاری از خانواده‌ها چاره‌ای جز ماندن در خانه ندارند. و به‌طور طبیعی زمان بیشتری صرف خواندن، تماشای تلویزیون یا استفاده از رایانه، گوشی‌های هوشمند یا سایر دستگاه‌های دیجیتالی می‌کنند.

محققان دریافتند میزان نزدیک‌بینی کودکان ۳۰ درصد نسبت به قبل از کرونا افزایش یافته است. این مطالعه همچنین نشان داد میزان استفاده کودکان از صفحه‌نمایش (موبایل، تبلت و رایانه) از ۳.۵ ساعت در روز به حدود ۸ ساعت در روز افزایش یافت.

محققان معتقدند اگرچه به نظر می‌رسد این امر یک وضعیت بی‌خطر است، اما درواقع می‌تواند زمینه‌ساز عوارض متعدد چشمی باشد. همچنین خطر از بین رفتن بینایی به‌طور برگشت‌ناپذیر در آینده افزایش می‌یابد.