به گزارش پارس ، به نقل ازخبرآنلاین: صبح روز گذشته، زلزله بسیار عجیبی شرق دور روسیه را لرزاند. این زلزله با شدت ۸.۳ ریشتر در عمق ۶۱۰ کیلومتری زمین رخ داد، جایی که معمولا سنگ ها به قدری داغ هستند که به جای تکان خوردن، به آرامی تغییر شکل می دهند.

در زلزله روز گذشته روسیه چنین چیزی رخ نداد و سنگ ها با جابجایی خود، زمین لرزه ۸.۳ ریشتری را منتقل کردند. زمین لرزه در زیر دریای اوخوتسک واقع در شمال ژاپن و غرب شبه جزیره کامچاتکا رخ داده، جایی که بستر دریا بخشی قدیمی از صفحه پوسته ای اقیانوس آرام است و به زیر صفحه اوراسیا می رود. سرعت این حرکت ۸ سانتی متر در هر سال است که باعث می شود پوسته به مقدار کافی خنک شود و درنتیجه زمین لرزه هایی تاعمق ۶۵۰ کیلومتری (و حتی عمیق تر) نیز اتفاق بیفتد.

زمین لرزه های عمیق به خاطر فاصله زیاد منبع انرژی با سطح زمین، معمولا خرابی های کمتری به همراه دارند، هرچند تکان های آن ها تا فاصله های دور احساس می شوند؛ به عنوان مثال، زلزله ۸.۳ ریشتری دیروز روسیه حتی در مسکو نیز احساس شد.

تا پیش از این، آخرین نمونه از زمین لرزه های عمیق مربوط به زمین لرزه ۸.۲ ریشتری بولیوی در ۹ ژوئن ۱۹۹۴ / ۱۸ خرداد ۱۳۷۳ بود که در عمق ۶۳۱ کیلومتری زمین رخ داد.