چگونه از وسایل اضافی خانه و اطرافمان دل بکنیم ؟
وسایل اضافی خانه جا را برای شما تنگ میکند و در برقراری نظم به مشکل میخورید. ما به شما راهکارهای خلاصی از شر وسایل اضافی را یاد میدهیم.
وسایل اضافی خانه علاوه بر اشغال فضا باعث بی نظمی و بهم ریختگی محیط کار و زندگی نیز می شوند. گاهی با رد کردن این وسایل هم باعث باز شدن فضای جدید میشوید و هم در آرامش روحی شما تاثیر مثبت می گذارد. اگر این روش ها را امتحان کنید مطمعن باشید به نتیجه مطلوبی خواهید رسید.
قبل از اینکه وسیلهای را دور بریزید این سوالات را از خود بپرسید:
- آیا در سال گذشته استفاده ای از این وسیله داشته اید ؟ اگر پاسخ خیر است و در طول یک سال از این وسیله استفاده ای نداشته و یا تعداد دفعات آن کم بوده است آن را دور بیندازید.
- آیا در سال آینده از آن استفاده ای خواهید داشت یا خیر؟ اگر پاسختان منفی است و احتیاجی در سال های آینده به این وسیله پیدا نمی کنید ، آن را دور بریزید.
- اگر این وسیله را نداشتید دوباره آن را می خریدید؟ اگر پاسختان منفی است بهتر است آن را دور بیندازید.
- در صورت شکسته یا خراب شدن ارزش تعمیر دارد و در صورت تعمیر چه هزینه ای را در بر خواهد داشت؟
- این وسیله شما را یاد چه کسانی می اندازد و چه داستان و خاطره ای پشت آن وجود دارد؟ اگر این وسیله از نظر دیگران بی ارزش برای شما بسیار ارزشمند است و شما را یاد عزیزانتان می آندازد حفظش کنید.
- دیدن این وسایل احساس و انرژی خوبی را منتقل می کنند یا اصلا متوجه حضورشان نمی شوید؟
- آیا فضایی برای نگهداشتن آن وسیله دارید یا خیر؟!
چگونه از شر وسایل اضافی خانه خلاص شویم
تفکیک خاطره از کاربرد
وسایل اضافی خانه بیشتر مواقع بهجای اینکه کاربردی باشند، خاطرههای فراوانی را در خود ذخیره دارند. اولین کفشی که با آن راه رفتیم، اولین کتاب داستانمان، عروسکهای کوچک و بزرگ از کودکی تا نوجوانی، لباسهای موردعلاقه و… همه این موارد دوستداشتنی و خاطره انگیزند اما آیا واقعاً نیاز است همه آنها را نگهداری کنیم؟ در سال چند بار آنها را از جعبه یا کارتن بیرون آورده و تجدید خاطره میکنیم؟ تمام وسایل خاطرهانگیز یک نفر چقدر فضای خانه را اشغال میکنند؟ حالآنکه در هر خانه بیش از یک نفر بهطور متوسط زندگی میکنند.
بیشتر بخوانید: چطور از کیسه های برنج در خانه مان نگهداری کنیم؟
- ابتدا به انباری رفته و فهرستی از وسایل اضافی تلنبار شده را تهیه کنید، سپس جلوی هر یک از آنها که در لیست خاطرات قرار میگیرند را علامت بزنید.
- سپس در برگهای جداگانه تمامی وسایلی که علامتدارند را وارد کرده و آنها را به مهم، معمولی و کماهمیت تقسیمبندی کنید، ضمناً تعداد هرکدام نیز برای دور ریختن مهم است.
- ارزش مادی وسایل نیز تعیینکننده است. بهطور مثال سنجاقسر یا جام نقرهای. قطعاً جام نقرهای وسیلهای نیست که بتوان بهراحتی دور ریخت. باید توجه داشت که فقط بعضی از وسایل در صورت نگهداری صحیح تبدیل به عتیقه و آنتیک میشوند.
- از روی لیست بهراحتی میتوان آنچه اهمیت کمتری دارد را حذف کرد. همچنین اگر جنبه خاطره انگیز وسیلهای را در نظر میگیریم، یک عدد از آن کافی است.
از همین روش ساده تفکیک خاطره وسایل از کاربردی که دارند، میتوان در سایر نقاط خانه نیز استفاده کرده و وسایل اضافی را از موارد خاطره انگیز جدا کرد. نتیجه باورنکردنی است.
تاریخ انقضاء
لوازم و وسایل خانه نیز تاریخ انقضا دارند. البته شاید مدتی قبل وسیلهای را خریده باشید و در طول این زمان وقتی برای استفاده از آن نداشتهاید. مهم نیست که شما وقت نکردید آن وسیله را استفاده کنید و یا کلی پول بابتش خرج کردهاید، اگر در یک سال گذشته یا حتی ۶ ماه قبل به آن وسیله احتیاج پیدا نکرده باشید، تاریخمصرف آن رو به اتمام است و دیگر جایی در خانه شما ندارد.
وسایل اضافی خانه – داروها باید بروند
داروهای تاریخ گذشته و یا داروهایی که استفاده نمیکنیم را باید پس از مرتب کردن داروخانه شخصی جزو وسیله های دورریختنی خانه قرار دهیم. اما هر دارویی را نمیتوان به این راحتی در سطل زباله انداخت. نگهداری داروهای تاریخ مصرف گذشته، علاوه بر ظاهر نامرتب و فضایی که اشغال میکنند، میتوانند خطرناک نیز باشند.
ممکن است کودکان اشتباهاً آنها را مصرف کرده و دچار مسمومیت شوند. از بین بردن داروها از طریق سیستم فاضلاب، خطراتی را میتواند برای اکوسیستم در برداشته باشد. بنابراین دور ریختن، خیلی راهحل ایده آلی نیست.
- بعضی از داروها مسکنهای قوی و مخدر هستند. اگر داروهایی را مصرف نمیکنید و میدانید دیگر به آنها احتیاج نخواهید داشت و هنوز تاریخ مصرف دارند، میتوانید آنها را به مراکز درمانی، بعضی داروخانهها و یا حتی خانههای سالمندان و بهزیستی اهدا کنید.
- کرمها و لوسیونهای قدیمی نیز از این قاعده مستثنا نیستند.
- بتادینها و محلولهای ضدعفونی تاریخ گذشته نیز خاصیت خود را از دست میدهند و نیاز به تعویض دارند.
حتماً داروهای تاریخ مصرف گذشته و بلااستفاده را از محیط منزل خارج کنید و با دور ریختن آنها خود و خانواده را از خطرهای احتمالی اشتباه مصرف شدن این داروها در امان نگهدارید.
وسایل اضافی خانه – دور ریختنی های آشپزخانه
-
ظروف، قاشق و چنگالهای پلاستیکی یک بارمصرف:
وقتی در خانه قاشق و چنگالهای باکیفیتتر و محکمتری نسبت به این نوع محصولات دارید و زیاد به مسافرت یا پیکنیک نمیروید، میتوانید به دور ریختن یا بازیافت آنها فکر کنید. ضمناً دفعه بعد که برای سفارش غذا تماس گرفتید، میتوانید خواهش کنید که قاشق و چنگال یک بار مصرف را در سفارش شما قرار ندهند.
-
بستهبندیهای مختلف ادویه با شکلها و رنگهای گوناگون:
این محصولات حتی بعضی وقتها ظاهر بدی به آشپزخانه میدهند. بهجای آنها میتوان برای هر ادویه، یک ظرف مخصوص تهیه کرد و تمام آن جعبههای لنگهبهلنگه را دور ریخت و آشپزخانه را مرتب کرد.
- غذاهایی که بیش از ۵ روز در یخچال باقی ماندهاند نیز قطعاً جزو دور ریختنی آشپزخانه هستند.
-
انواع و اقسام ظروف و وسایل غذا سازی که هیچوقت استفاده نمیشوند:
- ممکن است از ظرفی خوشتان آمده و آن را خریدهاید یا کادو گرفتهاید، اما پس از مدتی متوجه میشوید که دیگر به آن علاقه نداشته و یا مورداستفاده و کاربرد شما نیست. در این صورت میبایست آن را از خانه خارج کنید. البته الزامی برای دور ریختن ندارید همیشه میتوان به اهدا کردن و یا بازیافت فکر کرد.
-
ظروف نگهداری درب دار مواد غذایی:
- همیشه و در هر خانهای تعدادی درب اضافی که با هیچ ظرفی جور درنمیآید و یا ظروفی که درب ندارند و حتی شکسته یا تغییر شکل دادهاند وجود دارد. برای دور ریختن آنها و مرتب کردن داخل کابینت شک به خود راه ندهید؛ گرچه بهترین راه بازیافت آنها است.
-
مواد انبارشدهای که تاریخمصرف آنها گذشته است:
- آرد و شکر و ادویههایی که برای دستورالعمل خاصی آنها را نگهداشتهاید و دو سال یا حتی بیشتر از خرید آنها میگذرد دیگر آن طعم و مزه قبل را نخواهند داشت. پس آنها را دور بریزید.
-
منو غذاهای بیرون بر و رستورانها:
- که هرروز به تعداد تبلیغات کاغذیشان اضافه میشود. شماره تلفن هر موردی را که فکر میکنید ممکن است به زودی برای سفارش غذا به آنها زنگ بزنید را جایی یادداشت کنید و اصل کاغذ تبلیغاتی را در کیسه بازیافت کاغذها بیندازید.
-
ادویهها، انواع سس، قند، شکر:
- منظور موادی است که دربسته بندیهای مواد غذایی سفارش داده شما قرار میگیرند. اگر تاریخ مصرف آنها گذشته و بیش از چند ماه است که از آن استفاده نکردهاید قطعاً دیگر آنها را نیاز ندارید.
-
سایر لوازم اضافی:
- شمعهای نیمه استفادهشده، مگنتهای تبلیغاتی روی یخچال، دستمالکاغذیهای اضافه که از فست فودها برداشتهاید، بطری خالی سسها، ظروف شکسته و غیرقابل استفاده، بطریهای پلاستیکی نوشیدنی و یا آبمعدنی که نیازی به آنها نیست. همه اینها لوازم اضافه و دور ریختنی است.
وسایل اضافی خانه – اتاق مطالعه و کار
مطمئناً وقتی در منزل اتاق مطالعه یا کار داشته باشید به لیست بلند بالایی از وسایل اضافی خانه که باید دور ریخته شوند نیز، احتیاج خواهید داشت.
- پس از ۴۸ ساعت دیگر به روزنامه دو روز قبل نیاز نخواهید داشت.
- خودکارهای بدون جوهر و خودکارهایی که نمینویسند باید دور ریخته شوند.
- سیمهای زائد و اضافی روی زمین و اطراف کامپیوترتان قرار دارند و معلوم نیست به کجا وصل هستند را ابتدا تعیین تکلیف کنید، سپس موارد اضافه را دور بریزید.
- تقویمهای گذشته، اگر یادآوریهای مهمتان را تا یک ماه پس از سال جدید به تقویم جدید وارد نکردید، این کار را انجام داده و تقویم قدیمی را برای دور ریختن یا بازیافت آماده کنید.
- رسید خریدهای گذشته که حتی رنگ چاپ آنها کمرنگ شده و نیازی به ارائه آنها به سازمان خاصی نیست، بهتر است دور انداخته شوند.
- کاغذهای باطله که هیچ قسمت سفیدی ندارند که بتوان از آن استفاده کرد و یا یاد داشتهای بدرد نخور قدیمی را بهتر است به دست بازیافت بسپارید.
- این قوانین شامل کاغذ کادوهای پاره، چسبهای خشکشده، روبانهای نخنما و … نیز میشود.
وسایل اضافی خانه – مرتب کردن کمد
در این قسمت مطمئناً بیشتر از هر جای دیگری میتوان منتظر حجم وسیله های دورریختنی بود. معمولاً هر آنچه از وسایل خانه که متعلق به هیچ جا نیستند را ابتدا به ساکن در کمد میگذاریم. بنابراین هنگام تفکیک وسایل اضافی خانه از آنچه واقعاً مورد نیاز است به سراغ کمد بروید و این وسایل را دور بریزید:
- جورابهای لنگه به لنگه و پاره که قابل تعمیر نیستند و حتی نمیتوان هرکدام را با آنیکی ست کرد و دورنگ پوشید.
- کیفها، کلاهها و لوازم جانبی که سالهاست مورداستفاده قرار نگرفتهاند. البته میتوان موارد تمیز و قابل استفاده را به افراد نیازمند اهدا کرد.
- کفشها همیشه جای زیادی را اشغال میکنند و بعضی از آنها اصلاً قابلاستفاده نیستند یا دیگر اندازه پا نمیشوند. از خیر نگهداری کفشهایی که این شرایط را دارند، به امید استفاده شدن در روز مبدا، بگذرید.
- عینکهای شکسته و بی دسته.
- حولههای قدیمی و ملافههای کهنه.
- لباسهای قدیمی که دیگر مناسب و اندازه نیستند.
- هدایایی که هیچوقت از آنها استفاده نکردهاید.
وسایل ورزشی
اگر برای سال جدید برنامه ورزشی برای خود تنظیم کرده اید، به وسایل ورزشی که هم اکنون در اختیار دارید نگاهی بیاندازید. ببینید آیا نیاز به خرید وسیله جدیدی در محل زندگی خود دارید یا خیر. اگر جواب مثبت است آیا می توانید وسیله جدید را جایگزین وسیله ی قدیمی کرد؟
به این موضوع فکر کنید آیا از وسیله ورزشی کنونی خود نهایت استفاده را کرده اید یا آن در گوشه ای از اتاق خانه بدون استفاده افتاده است؟ اگر چنین است وسایل قدیمی را رد کرده و جا را برای وسایل جدید باز کنید.
برای رد کردن وسایل ورزشی چه کاری می توان انجام داد؟ وسایل ورزشی بسیار گران هستند. اگر از آن ها استفاده نمی کنید لیستی تهیه کرده و به ترتیب الویت آن ها را به اشخاصی که خریدار این وسایل هستند بفروشید. با فروش این وسایل مقداری از بودجه وسایل جدید تامین می شود. اگر به پول فروش آن احتیاجی ندارید می توانید وسیله را به موسسه خیریه اهداء کنید.
وسایل اضافی خانهها که باید دور ریخته شوند
شک نکنید که همه موارد ذیل را باید از جای جای خانه خود بیرون کشیده، دور بریزد یا بازیافت کنید.
- دورفرمانهای قدیمی
- کرمهای ضد آفتاب قدیمی
- لوازمآرایشهای قدیمی
- کتابهایی که هیچوقت نخواندهاید
- قابلمهها و ماهیتابههای کهنه
- گوشیهای قدیمی و غیرقابل استفاده
- مجلههای قدیمی و پاره
- زیورآلات شکسته و خراب
- پادریهای قدیمی و پاره
- کارتنها و جعبههای قدیمی و پاره
- شارژرهای قدیمی بلااستفاده
- گلدانهای شکسته و ترکخورده
- ابزارها و سیمهای اضافه و بهدردنخور
- چاقوهای قدیمی کند
- کیسهها و ساکهای فروشگاهی اضافه
- وسایل حیوانات خانگی که دیگر قابل استفاده نیستند
- وسایل ورزشی که مدتها و سالهاست استفاده نمیکنید
- مبلمان و صندلیهای شکسته
- ابزار و آلات موسیقی بلااستفاده
- اسباببازیها و وسایل کودک که دیگر به آنها نیازی نیست
- کلیدهای که دیگر استفادهای ندارند
- جدولهای قدیمی و پرشده
- لباسهای کودکان که دیگر اندازهشان نیست
- رنگهای خشکشده و تاریخ گذشته
- پردههای قدیمی و رنگ و رو رفته
- لامپهای سوخته و شکسته
- وسایل جانبی کامپیوتر
روشهای رهایی از وسایل اضافی خانه
همیشه دور ریختن وسایل خانه تنها راه چاره نیست. راههای دیگری هم هست که بتوان از شر وسایل اضافه خانه خلاص شد و درآمد هم داشت یا درازای آن حال خوب و خوشخرید و دیگران را شاد کرد. حتی بهتر از آن روشهای زیادی هست که میتوان از وسایل قدیمی، وسایل جدید و بازیافتی ساخت. حتی اگر همه اینها جواب نداد با جداسازی و طبقهبندی آنها و مراجعه به کیوسکهای بازیافت، خانه را از وجود وسایل اضافه خالی کرد.
ساخت قفسههای چوبی برای نظم دهی به خانه
قفسههای چوبی زیبا کمک میکنند تا وسایل لوکس، دکوری و کتابها در جای مناسب قرار داده شوند. از طرفی، قفسههای موجود در بازار هم چنگی به دل نمیزند. یا در حدی که شما میخواهید زیبا نیست و با وسایل دیگر منزل ست نمیشود و یا برای جای دادن اقلام شما کافی و متناسب نیست و نیازتان را برآورده نمیسازد. اگر به هنر ساخت با چوب علاقهمندید، زود دست به کار شوید و یک قفسه شخصی بسازید. میتوانید از مواد بازیافتی شروع کنید. اگر هم فرصت و یا اشتیاقی برای کارهای هنری ندارید، مژدهای به شما میدهیم، میتوانید سفارش ساخت انواع قفسه چوبی برای نظم دهی به خانه را بدهید. همکاران ما سفارش شما را مطابق با خواستههایتان به صورت منحصر به فرد انجام میدهند.
- فروش آنلاین وسایل دستدوم، در سالهای اخیر انواع و اقسام اپلیکیشنها و وب سایتها شروع به کار کردهاند که در آنها میتوانید عکس وسایل دورریختنی و دستدوم خود قرار داده و آنها را بفروشید.
- از قدیم در هر محلهای حداقل یک مغازه سمساری وجود داشته است، که تمام وسایل اضافه شما را در صورت نیاز میخرند.
- حتی اگر میدانید که لوازم اضافی و وسیلههای دورریختنی تان ممکن است خریداران خوبی داشته باشد میتوانید حراج خانگی راه بیندازید و آنها به دست مصرفکننده واقعی برسانید.
- همیشه میتوانید وسایل اضافه خود را به دوستانتان پیشنهاد دهید.
- خوشبختانه یا متأسفانه ماشینهای خرید وسایل فلزی و گرمایشی و سرمایشی حداقل هفتهای یکبار سروکلهشان در محلها پیدا میشود. میتوانید وسایل اضافی خانه را به آنها پیشنهاد بدهید و در مقابل مبلغی، هرچند ناچیز، وسیله دورریختنی خود را تبدیل به پول کنید.
ارسال نظر