استرالیا و اندونزی قرارداد تجاری 11 میلیارد دلاری امضا می کنند
کوالالامپور- ایرنا- اسکات موریسون نخست وزیر استرالیا اعلام کرد قرارداد میان استرالیا و اندونزی برای ایجاد منطقه آزاد تجاری مشترک به ارزش 11 میلیارد دلار به زودی در سال جاری امضا می شود و تغییر سیاست کانبرا در قبال فلسطین نیز بر این قرارداد تاثیری نخواهد داشت.
از رسانه های استرالیایی، موریسون اعلام کرد تغییر سیاست این کشور در قبال فلسطین تاکنون سبب لطمه به انعقاد قرارداد تجاری میان کانبرا و جاکارتا نشده است.
موریسون نخست وزیر استرالیا روز سه شنبه گذشته اعلام کرد که سفارت کشورش را در اراضی اشغالی ازتل آویو به بیت المقدس منتقل می کند.
درپی این اقدام دولت اندونزی به این کشور هشدار داد که با انتقال سفارت کانبرا از تل آویو به بیت المقدس، صلح در سرزمین های اشغالی تضعیف می شود.
دولت اندونزی که در سال جاری به اعضای غیردائم شورای امنیت پیوسته و همچنین به عنوان پرجمعیت ترین کشور مسلمان جهان به دولت استرالیا هشدار داد که در صورت اننتقال سفارت این کشور در تل آویو به بیت المقدس، صلح میان فلسطینیان با رژیم اشغالگر قدس تضعیف و نقض شود.
با این وجود، موریسون نخست وزیر استرالیا گفت که کشورش برای به رسمیت شناختن بیت المقدس به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی و انتقال سفارتش آزاد است، اما با این وجود همچنان به راه حل تشکیل دو کشور در سرزمین های اشغالی پایبند است.
اندونزی و استرالیا برای انعقاد قرارداد منطقه تجارت آزاد دوجانبه دستکم یک دهه فعالیت مشترک و رایزنی داشتند.
اسکات موریسون که از سوی مخالفان دولت این کشور در انتقال سفارت استرالیا در اراضی اشغالی به بیت المقدس روبه روست ، با انتقادهای شدید در مورد احتمال کنار کشیدن اندونزی از قرارداد تجارت آزاد با این کشور نیز روبه رو شده است.
نخست وزیر استرالیا در پاسخ به این انتقادات گفت که اطمینان دارد اندونزی به دلیل تغییر سیاست کانبرا در مورد فلسطین از ایجاد منطقه تجارت ازاد با استرالیا عقب نشینی نخواهد کرد.
رنتو مرسودی وزیر خارجه اندونزی اعلام کرد که کشورش پیام مخالفت با چنین اقدامی از سوی دولت استرالیا را ارسال کرده است.
وی روز گذشته در دیدار با ریاض المالکی، همتای فلسطینی خود در جاکارتا گفت که دولت اندونزی از دولت استرالیا و دیگر کشورها می خواهد به حمایت خود از روند صلح در سرزمین های اشغالی ادامه دهند و مرتکب اقدامی نشوند که این فرایند صلح و امنیت جهانی را تضعیف کند.
در مجموع می توان گفت دولت جدید افراط گرای استرالیا به هدایت موریسون ، جنگ سیاسی تمام عیاری را علیه فلسطین به راه انداخته که آخرین مورد آن رای منفی کانبرا به قطعنامه سازمان ملل برای تحویل ریاست گروه کشورهای در حال توسعه 77 به فلسطین بود.
اندونزی که تاکنون دراین زمینه اعلام نظر رسمی نکرده و با توجه به این روند آینده نشان خواهد داد که سیاست های ضد فلسطینی استرالیا در روابطش باجاکارتا به عنوان یکی از حامیان اصلی فلسطین در نهادهای بین المللی چه تاثیری خواهد گذاشت.
آساق**1599*1049
ارسال نظر