کارشناسان سازمان ملل مطرح کردند؛
القاعده در برخی نقاط تهدیدی جدیتر نسبت به داعش محسوب میشود
کارشناسان سازمان ملل میگویند شبکه جهانی القاعده همچنان به طرز قابل توجهی "قابلیت ارتجاعی" و تجدید قوا دارد و به همین خاطر در مناطق مختلف تهدیدی جدیتر نسبت به گروه تروریستی داعش محسوب میشود.
به نقل از خبرگزاری آسوشیتدپرس، هیات کارشناسان ناظر بر تحریمهای اعمال شده علیه القاعده و داعش در گزارشی به شورای امنیت سازمان ملل گفتند، شاخههای القاعده همچنان تهدیدی به مراتب جدیتر از داعش در غرب آفریقا و آسیای جنوبی محسوب میشود.
این در حالی است که کارشناسان سازمان ملل روز سهشنبه در گزارشی مجزا اعلام کردند که داعش علیرغم شکستهای اخیرش در عراق، سوریه و جنوب فیلیپین تهدیدی قابل توجه و روبه رشد در سراسر جهان محسوب میشود.
اما در این گزارش جدید آمده است، کشورهای عضو سازمان ملل تاکید دارند که برخی اعضای القاعده و داعش قصد دارند و میتوانند در آمادهسازی حملات یکدیگر را حمایت کنند که این امر در برخی مناطق به یک تهدید جدید بالقوه تبدیل شده است.
این کارشناسان گفتند به علاوه تبلیغات القاعده همچنان بر نسل جدید رهبران بالقوه از جمله حمزه بن لادن تاکید دارد که این اقدام با هدف به نمایش گذاشتن چهره جوانتر القاعده برای طرفدارانش صورت میگیرد.
این کارشناسان درخصوص سوریه گفتند، برخی دولتهای ناشناس همچنین تاکید دارند جبهه النصره همچنان یکی از بزرگترین و قدرتمندترین شاخههای القاعده در سراسر جهان است. جبهه النصره قصد دارد تا گروههای کوچکتر در سوریه را جذب کند اگرچه برخی اعضا تاکید دارند که جبهه النصره باید چشمانداز بینالمللیتری را به نمایش بگذارند و تنها در سوریه متمرکز نباشد تا تهدیدی جهانی محسوب شود.
بر اساس این ارزیابی کشورهای عضو سازمان ملل کارشناسان معتقدند القاعده در شبه جزیره عرب همچنان تهدیدی جدی محسوب میشود و حملاتی را در سراسر خاورمیانه از جمله توطئه ژوئیه سال 2017 برای هدف گرفتن اردن که در یمن برنامهریزی شد، طراحی کرده است.
این کارشناسان تصریح کردند: القاعده در شبه جزیره عرب نقش رهبری را در فعالیتهای تبلیغاتی و ارتباطاتی القاعده ایفا میکند.
این کارشناسان درخصوص غرب آفریقا گفتند کشورهای عضو سازمان ملل تاکید دارند که تهدید گروههای مرتبط با القاعده و داعش در سراسر کشور مالی و همچنین کشورهای همسایه آن گسترش یافته است. آنها گفتهاند طی سال 2017 میلادی ماهیتهای تروریستی بیشتری که در منطقه "ساحل" آفریقا فعالیت دارند، ارتباطات رسمی با داعش و یا القاعده شکل دادند. با این حال تا به امروز هیچ نوع رقابت و دشمنی بین این گروههای مختلف مشاهده نشده است.
این کارشناسان درخصوص شرق آفریقا گفتند الشباب که یکی از شاخههای القاعده محسوب میشود همچنان قابلیت برگشت دارد و سلطه خود را بر شاخههای داعش در سومالی حفظ کرده است. الشباب همچنین تهدیدی به مراتب بزرگتر نسبت به داعش برای نیروهای حافظ صلح اتحادیه آفریقا در این کشور محسوب میشود.
این کارشناسان درخصوص افغانستان نیز گفتند دولتهای ناشناس تاکید دارند که تعداد شبه نظامیان مخالفان رو به افزایش است و حدودا 60 هزار نیروی وفادار به طالبان مرکب با اعضای شاخههای مختلف القاعده در افغانستان وجود دارند. بیش از 20 گروه در افغانستان فعالیت دارند که طالبان با داشتن حدود 40 هزار تا 45 هزار نیرو بزرگترین گروه در این کشور محسوب میشوند.
این کارشناسان افزودند، در آسیای جنوبی شاخههای القاعده و تروریستهای داعش از وضعیت امنیتی متزلزل در افغانستان سود میبرند.
کارشناسان افزودند: شکستهای داعش در عراق و سوریه همچنین این تهدید در جنوب شرق آسیا را افزایش داده چرا که بودجه و نیروهایش در سراسر جهان پخش شدهاند. این منطقه شاهد افزایش چشمگیر حملات تروریستی در سالهای اخیر بوده به طوری که دستکم 10 حمله با حمایت داعش در اندونزی تنها در نیمه نخست سال 2017 میلادی صورت گرفته است.
ارسال نظر