اعمال تحریم های جدید علیه کره شمالی
شورای امنیت سازمان ملل تحریمهای جدید علیه کره شمالی به اجرا میگذارد.
پیش نویس این قطعنامه توسط ایالات متحده و در واکنش به آزمایشهای هستهای و موشکی کره شمالی در ماههای ژانویه و فوریه تهیه و تسلیم شورای امنیت شده و انتظار میرود به تصویب اعضای شورا برسد. منابع دیپلماتیک گفتهاند که ایالات متحده پیشتر با روسیه و به خصوص چین، که دارای روابط نزدیکی با حکومت کره شمالی است، بر سر تصویب این قطعنامه به توافق رسیده است.
در روز ۶ ژانویه سال جاری، کره شمالی برای چهارمین بار اعلام کرد که یک بمب هستهای را آزمایش کرده و منابع غربی نیز آزمایش یک وسیله انفجاری اتمی را تایید کردند. همچنین، روز ۷ فوریه، کره شمالی گفت دست به آزمایش موشکی زده است.
به گزارش بی بی سی، با تصویب این قطعنامه، کشورهای عضو سازمان ملل ملزم خواهند شد تا کشتیها و هواپیماهای حامل محمولههای مختلف به مقصد کره شمالی را مورد بازرسی قرار دهند تا از غیرنظامی بودن محتوای این محمولهها اطمینان حاصل کنند. کره شمالی به دلیل دنبال کردن برنامه هستهای و موشکی خود، پیشاپیش هدف تحریمهای شدید تجاری خارجی و سیاسی قرار داشته است و وضع تحریمهای جدید فشار بیشتری را بر این کشور وارد خواهد کرد.
این قطعنامه همچنین شامل ممنوعیت صادرات زغالسنگ و سنگ آهن به کره شمالی یا خرید آن از این کشور است مگر به میزانی که برای "تامین معیشت" مردم و نه استفاده در برنامههای نظامی ضرورت داشته باشد.
با تصویب این قطعنامه، فروش طلا، تیتانیم و مواد معدنی کمیاب، سوخت هواپیما و سوخت موشکی به کره شمالی ممنوع خواهد بود، محدودیتهای بیشتری در مورد ارتباط بانکی کره شمالی و خارج به اجرا گذاشته خواهد شد و پرواز هواپیماهای حامل مواد تحریم شده به آن کشور نیز مجاز نخواهد بود.
علاوه بر این، هفده فرد و دوازده موسسه دیگر از جمله سازمان فضایی، سازمان اطلاعات و دفتر تجسس دولتی کره شمالی مشمول تحریم بین المللی خواهند شد.
آمریکا، بریتانیا و فرانسه خواستار بررسی و تصویب سریع این قطعنامه شده بودند اما روسیه گفته بود برای بررسی محتوای آن به زمان نیاز دارد.
نخستین دور تحریمهای شورای امنیت علیه برنامههای هستهای کره شمالی در سال ۲۰۰۶ به اجرا گذاشته شد و از آن زمان تاکنون، این کشور هدف تحریمهای بیشتری قرار گرفته است. ساختار و مدیریت نامناسب همراه با تحریمهای بین المللی و کاهش قابل توجه کمکهای خارجی به خصوص از سوی آمریکا و کره جنوبی باعث وخامت شرایط اقتصادی این کشور شده است.
ارسال نظر