به گزارش پارس به نقل از تسنیم، آیت‌الله اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، صبح امروز در دیدار جمعی از دبیران احزاب، مدیران مسئول مطبوعات، معلمان و فعالان سیاسی استان خوزستان، فهم مسایل سیاسی، درک امور فرهنگی، آشنایی با تاریخ انقلاب و دلسوزی برای ایران را ویژگی‌های مردم و نخبگان خوزستان دانست و اظهار داشت: در همه مقاطع این ویژگی‌ها در مردم و فرهیختگان استان محفوظ بود و هر جا لازم بود، نشان دادند و به صحنه آمدند.

وی با اشاره به سخنان یکی از نوجوانان حاضر در جلسه که نسبت به شرایط کشور دیدگاه‌های صریحی داشت، گفت: ویژگی‌های جوانان است که حرف‌های خود را با آمیزه‌ای از عقل و احساس مطرح می‌کنند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با یادآوری سفر خویش در آستانه پیروزی انقلاب برای حل مشکل سوخت به خوزستان و به ویژه آبادان، به سخنرانی خویش در جمع کارگران و مدیران شرکت نفت و پالایشگاه اشاره کرد و ادامه داد: در آن سخنرانی آیه شریفه «الَّذینَ جاهَدوا فینا لَنَهْدِیَنَّهُمْ سُبُلَنا» را خواندم و توضیح دادم که جهاد برای خدا راه‌های مختلفی دارد.

هاشمی رفسنجانی با تشریح تأثیرات اعتصابات کارکنان پالایشگاه نفت آبادان، در بعد داخلی و حتی در ابعاد خارجی برای تضعیف رژیم پهلوی، گفت: این رژیم مثل همه حکومت‌های استبدادی حاضر بود برای دوام خود، هر کاری بکند، اما حضور مردم در راهپیمایی‌ها و اعتصابات، به ویژه کارکنان نفت، نفس حکومت را به شماره انداخت.

 

وی در بخش دیگری از سخنان خویش، به شرایط کشور در 8 سال دولت گذشته پرداخت و افزود: بلایی بر سر کشور آوردند که آثار آن حتی در ابعادی از خسارات جنگ بدتر و عمیق‌تر بود.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، تمسخر اعتقادات مردم به امام زمان(عج)، آسیب رساندن به جایگاه ولایت فقیه و تلاش برای ناکارآمد نشان دادن روحانیت را نتایج آن دوران خواند و گفت: یارانه را پول امام زمان می‌خواندند و متأسفانه بسیاری از رسانه‌های همسو هم آن حرف‌ها را منتشر می‌کردند.

هاشمی رفسنجانی با تحسین آگاهی مردم در مقاطع مختلف انقلاب، حضور آنان در انتخابات ریاست جمهوری سال 92 را برخاسته از هوشیاری انقلابی دانست و یادآور شد: علی‌رغم القائات و تبلیغات سوء و همه جانبه عمده رسانه‌ها و روزنامه‌های  فراوان، سایت‌ها و خبرگزاری‌های زیاد حتی رسانه ملی، مردم تصمیم خود را به رغم خواست آنها گرفتند.

وی حل تدریجی مشکلات کشور را خواسته مردم در آن انتخابات دانست و با یادآوری روند مذاکرات برای حل مسئله هسته‌ای، به مانع تراشی‌های صهیونیست‌ها، جمهوری خواهان آمریکا و عده‌ای محدود در کشور اشاره کرد و گفت: برجام می‌تواند سرانجام خوبی برای بخشی از مشکلات باشد و اگر تعهدات آن عاقلانه و با نظارت اجرا شود، یکی از نتایج آن برای کشور، برگشت اشتغال است.

 

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، جوانان را سرمایه اصلی کشور و اشتغال را نیاز ضروری آنان در ابعاد فردی، خانوادگی و اجتماعی دانست و گفت: رواج اشتغال، رونق تولید، از بین رفتن رکود و کم شدن تورم، ضرورت امروز کشور است و باید برای آن برنامه‌ریزی کرد.

هاشمی رفسنجانی با تأکید بر اهمیت انتخابات اسفند ماه و عزم جزم مردم برای خلق حماسه‌ای دیگر، گفت: همه مردم باید از جهت ملی در این انتخابات شرکت کنند که هم اعتبار بین‌المللی کشور بالا می‌‌رود و هم نشاط اجتماعی و سیاسی همه جای ایران را فرا می‌گیرد.

وی شور و هیجان نام‌نویسی برای نامزدی در دو انتخابات را نشانه آمادگی مردم و به ویژه زنان دانست و خاطرنشان کرد: خانم‌ها که توانایی‌های خود در عرصه‌های علمی، سیاسی، اجتماعی و مدیریتی را ثابت کرده‌اند، به عنوان نیمی از افراد جامعه، نشان داده‌اند که ایران و انقلاب برای آنان مهم است.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با برشمردن امتیازات و ویژگی‌های زنان در جامعه، به رشد علمی و دانشگاهی آنها اشاره کرد و گفت: با رشد تدریجی، حضوری مداوم در جامعه خواهند داشت که اگر خوب کار کنند، با این ظرفیت‌ها می‌توانند تأثیرات مهمی در جامعه داشته باشند.

 

هاشمی رفسنجانی در ادامه سخنان خویش به خوزستان، جایگاه آن در ایران و نقش‌ نفت برای این استان و ایران اشاره کرد و اظهار داشت: باید برای استفاده درست از این سرمایه ملی که مربوط به همه نسلهاست، برنامه‌ریزی کرد و نباید بگذاریم دشمنان از نفت به عنوان حربه‌ای سیاسی استفاده کنند.

وی رنج‌های مردم استان خوزستان را به خاطر نقش آنان در دوران مبارزه و بعدها در 8 سال دفاع مقدس، ستودنی و برای مردم ایران قابل احترام دانست و گفت: دشمنان خارجی با تجهیز ارتش بعثی، خانه‌های مردم خوزستان در شهرهای مختلف را ویران کردند و حتی سال‌ها پس از جنگ هم آثار آن ویرانی‌ها باقی بود.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان بعضی از امتیازات خوزستان در کشاورزی، صنعت، نفت، پتروشیمی که باعث طمع دشمنان به این استان شده، به نقشه‌ای از ارتش عراق اشاره کرد و افزود: در یکی از عملیات‌ها این نقشه را از سنگر فرماندهان عراقی گرفته بودیم که خوزستان را عربستان نامیده بودند و برای هر یک از این شهرها، اسم‌های عربی گذاشته بودند.

هاشمی رفسنجانی، با تأکید بر حقوق تاریخی، اسلامی و ملی مردم خوزستان در ایران، به برنامه‌های سازندگی برای این استان اشاره کرد و گفت: با توجه به جایگاه این استان، برای کشاورزی، صنعت و آب استان، طرح‌های خوبی اجرا شد که اگر ادامه می‌یافت، بسیاری از حقوق ضایع شده مردم خوزستان جبران می‌شد.

 

وی با تشریح اهمیت فعالیت‌های سیاسی در استان خوزستان که فرقه‌ها و قومیت‌های فراوانی دارد، نسبت به برنامه‌ریزی‌های سلفی‌ها و وهابی‌ها هشدار داد و ادامه داد: مردم خوزستان ذاتاً متدین هستند و باید ظرفیت‌های تولید این استان را نقد کرد و نباید گذاشت بعضی‌ها، شیشه در نان مردم این استان بریزند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، خوزستان را پشتیبان ایران در همه سطوح دانست و گفت: مردم خوزستان در همه مقاطع نشان دادند که بهترین هستند و انتخابات اسفند هم فصلی دیگر برای حضور است.

هاشمی رفسنجانی با اشاره به سفرهای فراوانی که در دوران جنگ به همه نقاط استان خوزستان داشت، یادآور شد: با همه استان و ظرفیت‌های آن آشنا هستم و می‌دانم مردم خوب و سرزنده‌ای دارد.

 

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: سلام مرا به مردم خوزستان برسانید و بگویید احساس من نسبت به شما همان است که در سفرهای متعدد قبل از انقلاب، دوران جنگ، دوران سازندگی و سال‌ها پس ازآن دیدید و شما را مردمانی خوب، قانع، فعال و حساس به مسایل دینی و ملی می‌دانم.

در ابتدای این دیدار کیانوش راد، نماینده اسبق خوزستان در مجلس شورای اسلامی و سید جابر موسوی، رئیس شورای هماهنگی استان خوزستان ضمن بیان دیدگاه‌های خویش در خصوص انتخابات، خواستار حل مشکلات این استان در زمینه رکود، اشتغال، محیط زیست، مهاجرت نخبگان و کم آبی شدند.

همچنین نظری از دانشجویان فعال این استان، دل‌نوشته خود را که حاوی نکات سیاسی، اجتماعی و فرهنگی بود، قرائت کرد.