به گزارش پارس به نقل از خبرگزاری صداوسیما، پایگاه اینترنتی «اینترسپت» (The Intercept ) فایل صوتی منتسب به بروس تانر معاون مدیر شرکت لاکهید مارتین (بزرگترین شرکت تولید سلاح در جهان) را پخش کرد که می گوید: «شرکت ما از افزایش تنش در سوریه بعد از اقدام ترکیه به سرنگون کردن هواپیمای جنگی روسیه سود خواهد برد».

اینترسپت افزود، این فایل‌های صوتی در زمان برگزاری کنفرانس موسسه «کردیت سوئیس» در ایالت کالیفرنیای آمریکا در هفته گذشته ضبط شده است که در آن مدیران و نمایندگان شرکت های بزرگ تسلیحاتی در جهان حضور داشتند.

اینترسپت همچنین به نقل از تانر افزود، حضور نظامی روسیه در سوریه موجب افزایش تقاضا برای هواپیماهای جنگنده اف-22 خواهد شد که شرکت لاکهید مارتین می سازد. همچنین جنگ در یمن موجب افزایش تقاضای عربستان و امارات متحده عربی برای خرید موشک خواهد شد.

تام کندی عضو هیئت مدیره شرکت تسلیحاتی آمریکایی رایتون(بزرگترین شرکت تولید کننده موشک های هدایت شونده) نیز گفت: «پیدایش داعش در سوریه و جنگ در یمن موجب افزایش توجه شرکت های خاورمیانه به صنایع دفاعی خود شده است».

در اظهارات منتسب به ویلسون جانیس رئیس بخش تولید در شرکت اشکوش (Oshkosh بزرگترین شرکت تولید کننده کامیون و خودروهای نظامی برای ارتش آمریکا) نیز آمده است، تهدیدی که داعش ایجاد کرد موجب افزایش تقاضا در منطقه خاورمیانه برای خودروهای زرهی «اشکوش ام آی تی» شده است.

پایگاه اینترنتی اینترسپت افزود، مقامات شرکت های تسلیحاتی آمریکایی در کنفرانسی که موسسه کردیت سوئیس برگزار کرد از افزایش بودجه دفاعی پنتاگون که به 607 میلیارد دلار رسیده است ابراز خرسندی کردند. آنها امیدوارند این افزایش بودجه موجب افزایش تقاضا برای محصولاتشان شود».

شایان ذکر است درآمد شرکت لاکهید مارتین در سال 2014 به چهل میلیارد دلار رسید که بالاترین رقم در بین شرکت های تسلیحاتی در جهان است. درآمد شرکت رایتون از فروش سلاح نیز در سال گذشته 22 میلیارد دلار بود و از این نظر در رده چهارم جهان قرار گرفت.

از سوی دیگر سازمان عفو بین الملل در گزارشی اعلام کرد سرازیر شدن غیرمسئولانه سلاح به عراق،‌ به منبع اصلی تامین تسلیحات داعش و افزایش توانایی آن برای اجرای حملات تبدیل شده است.

این سازمان حقوقی که دفتر آن در لندن است خواستار تصویب ضوابط سخت گیرانه تر برای متوقف کردن پیامدهای نگران کننده گسترش تسلیحات در عراق شد.

پاتریک ویلکن از محققان سازمان عفو بین الملل در این گزارش تاکید کرد، متنوع بودن و پرحجم بودن تسلیحاتی که داعش از آنها استفاده می کند نشان می دهد چگونه تجارت غیرمسئولانه سلاح، به عملیات وحشیانه این گروه در سطح وسیع کمک کرده است.

وی افزود، قوانین نامناسب و فقدان نظارت بر ارسال سلاح به عراق طی چند دهه، به داعش و دیگر گروه های مسلح امکان داد به شکلی بی سابقه به سلاح دسترسی پیدا کنند.

در این گزارش آمده است، جهادی ها در زمان سیطره بر موصل -دومین شهر بزرگ عراق- در سال گذشته به مقدار زیادی سلاح ساخت خارج دست یافتند که از آن برای گسترش سیطره خود بر دیگر مناطق کشور و ارتکاب جرم علیه غیرنظامیان استفاده کردند. همچنین داعش هنگام تصرف پایگاه های ارتش و پلیس در دیگر مناطق مانند تکریت و فلوجه و الرمادی و صقلاویه و همچنین پایگاه های ارتش در سوریه، به مقدار زیادی سلاح دست یافت.