رزمنده هزار سنگر و مرد بحرانهای بزرگ
مسئولان ارشد کشور به حضور مرد بحرانهای بزرگ و رزمنده هزار سنگر دلگرم و از یاری بیدریغ او برای خدمت به کشور بهرهمند شوند.
کمک به تشکیل کمیته انقلاب اسلامی و سپس ورود به سپاه هرچند شروع فعالیتهای جهادی او نبود ولی نقطه عطف درخشندگی او در عرصه مبارزه و خدمت بود. شهید صنیع خانی خدمات متعددی در زمینه ایجاد ستاد مبارزه با مواد مخدر کل کشور، سازماندهی نیروهای اعزامی سپاه پاسداران به جبهههای جنگ تحمیلی، بنیانگذاری ترابری سپاه پاسداران در دوران دفاع مقدس، امداد و کمک رسانی به مناطق محروم و آسیب دیده از سیل و زلزله انجام داد. او یک جانباز شیمیایی بود که اگر مجروحیتهای جنگ امان میداد تواناییهای فراوانی را علاوه بر خدماتی که به نامش در یادها ماندگار شد را ، به ثبت میرساند. امروز 14 شهریور ماه 97 بیست و چهارمین سالگرد شهادت این فرمانده دلاور است.
سیدمحمد صنیع خانی، فرزند سیدموسی در روز پانزدهم دی ماه سال 1332 در شهر مقدس قم به دنیا آمد. خانواده صنیع خانی در سال1338 به تهران عزیمت کردند. سید محمد سال اول دبستان را در دبستان پور جوادی، در خیابان خزانه گذراند و در سال 1354 از دبیرستان الهی در رشته طبیعی دیپلم گرفت. در دوران نوجوانی وارد مبارزات سیاسی علیه رژیم طاغوت شده بود، در پاییز 1357 در حال توزیع اعلامیههای امام(ره) توسط ساواک دستگیر و زندانی شد.
سید محمد با اوج گرفتن مبارزات مردمی و بازشدن درب زندانها، همراه با سایر انقلابیون دربند آزاد شد و در تظاهرات و حرکتهای مردمی تا پیروزی انقلاب اسلامی حضوری فعال یافت. او در روز 12 بهمن ماه 1357 در کمیته استقبال از امام خمینی(ره) در بهشت زهرا(س) در گروه انتظامات مراسم، فعالیت کرد و در حماسه 19 تا 22 بهمن در تسخیر مراکز مهم و پادگانها نقش مهمی داشت.
مبارزه با قاچاقچیان مواد مخدر
سید محمد از پایهگذاران کمیته انقلاب نازی آباد(منطقه 13) بود و با توجه به قرار داشتن یکی از مراکز توزیع مواد مخدر در محله باغ آذری در حیطه جغرافیایی منطقه 13، عملا ماموریت مبارزه با قاچاقچیان توسط این کمیته انجام میشد که سید محمد مسئولیت آن را بر عهده داشت. او در بهار سال 1358 به عضویت رسمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی درآمد و با توجه به اینکه سپاه منطقه 13 و کمیته منطقه 13 عملا در هم ادغام شد و هر دو با مدیریت واحد اداره میشد و پس از مدتی کل مجموعه مبارزه با مواد مخدر به همراه افراد شاغل به واحد اطلاعات سپاه منتقل شد.
سید محمد از ابتدای جنگ تحمیلی با ایجاد مرکز اعزام نیروی سپاه در محل لانه جاسوسی آمریکا، مسئولیت اعزام رزمندگان را به مناطق عملیاتی بر عهده گرفته بود. سردار شهید سید محمد صنیع خانی بنیانگذار و فرمانده ترابری سپاه بود. وی نقش موثر و تعیین کنندهای در ایجاد تحرک در یگانهای رزم و پشتیبانی و رفع کمبود وسائل نقیله سنگین ایفا کرد و به شایستگی از عهده این وظیفه خطیر برآمد. ترابری سپاه در عملیات والفجر8 در سال 1364 عملیات جابجایی امکانات، تجهیزات و نیروی انسانی، را با رعایت اصل غافلگیری با موفقیت به انجام رسانید که یکی از عوامل موثر در پیروزی این عملیات به حساب میآمد.
انتقال 2000 دستگاه خودرو زرهی به عملیات کربلای5
انتقال 2000 دستگاه خودرو زرهی، تجهیزات و ماشین آلات راهسازی و نیروهای عمل کننده، در عملیات کربلای5 ،تنها در یک شب آن هم با رعایت کلیه جوانب حفاظتی از کارهای به یاد ماندنی سید محمد و یارانش بود. ترابری سپاه در عملیات کربلای 8 در بندر مهم فاو با ایجاد سرعتی چشمگیر در جابجایی نیروها و تجهیزات رزمی خدمات شایستهای ارائه کرد. ترابری سنگین سپاه با وجود سید محمد و همرزمانش در کنار انجام وظیفه اصلی پشتیبانی کلی سپاه برای جابجاییهای امکانات و تجهیزات و نفرات در سراسر کشور و بخصوص یگانهای رزمی و پشیبانی و خدمات رزم در کلیه عرصههای گوناگونی که ترابری سنگین میتوانست ایفای نقش نماید با عشق و علاقه وارد میشد.
آخرین مسئولیتش بنیاد تعاون سپاه بود
پس از پایان جنگ تحمیلی، او همچنان مدیری توانا برای مهار و کنترل هر بحرانی در سطح کشور بود. در این رابطه، حضور موثر او در زلزله رودبار منجیل و سیل زابل و حوادث مشابه باعث شده بود که؛ مسئولان ارشد کشور به حضور مرد بحرانهای بزرگ و رزمنده هزار سنگر دلگرم و از یاری بیدریغ او برای خدمت به کشور بهرهمند شوند. آخرین مسئولیت شهید صنیع خانی قائم مقامی بنیاد تعاون سپاه بود. اما حضور مستمر در صحنههای دفاع مقدس برای پشتیبانی از یگانهای رزمی، باعث شده بود در معرض گازهای شیمیایی دشمن بعثی قرار گیرد. سید محمد در فاو و بخصوص در عملیات والفجر10 در حلبچه در معرض گازهای شیمیایی قرار گرفت و آسیب دید.
با توجه به عدم بروز مشکلات و آثار اولیه این امر از دید بستگان و خانواده مخفی نگه داشته شد و پس از شدت یافتن کسالت ایشان، توسط پزشکان معالج در لندن اعلام شد که بیماری ایشان ناشی از آسیبهای بمبهای شیمیایی است. یکی از ابعاد شخصیتی شهید صنیع خانی که از مطالعه سیره آن شهید به وضوح به نظر میآید؛ مردمی بودن و درمیان مردم زیستن و برای خدا و مردم کارکردن در زندگی و حیات آن شهید است. چنانچه از گفتههای همرزمان و دوستان دیرینش برمیآید؛ او اعتقاد قلبی به خدمت به خانواده شهدا و جانبازان داشته و تا آخرین روزهای حیات در این دنیای فانی، گره گشایی از مشکلات آنان میکرد.
در جایی دفن شد که زیر پای زائران امام خمینی(ره) باشد
سردار صنیع خانی از ابتدای حماسه هشت سال دفاع مقدس به یاری رزمندگان اسلام در لجستیک و ترابری سنگین سپاه شتافت و بعد از رحلت جانگداز حضرت امام (ره) با اخلاص و تلاش شبانه روزی بعنوان یکی از خادمان آستان مقدس حضرت امام(ره) در ساختن مرقد مطهر بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران شرکت کرد.
سید محمد صنیع خانی پس از پایان جنگ علی رغم درد و رنج مجروحیتش، به کشور و مردم محروم خدمت کرد و در نهایت در روز چهاردهم شهریور ماه سال 1374 به شهادت رسید.
چندین هزار نفر از مردم تهران و همرزمانش حضور داشتند و او که عاشق امام(ره) بود، در حرم مراد و رهبرش آرام گرفت و همانطور که خودش آرزو کرده بود در جایی دفن شد که زیر پای زائران امام خمینی(ره) باشد. سردار شهید، سیدمحمد صنیعخانی در زمان شهادت 42 سال داشت. دو فرزند پسر به نامهای سید وحید و سید رضا و یک فرزند دختر بنام خدیجه السادات از او به یادگار مانده است. برادر کوچکش،سید محمد حسن، در سال 1361 در جریان عملیات بیت المقدس در فاو به شهادت رسید.
وصیت نامه شهید صنیع خانی
بسم الله الرحمن الرحیم
انالله و انا الیه راجعون
وصیتنامه اینجانب سید محمد صنیعخانی فرزند سید موسی شماره شناسنامه 378 قم. شهادت میدهم به وحدانیت خداوند متعال و روز قیامت و چهارده معصومین. با تایید دکترها و دستور فرماندهی محترم و مسئولین عزیز پس از مشورت با خداوند متعال و استخاره حضرت آیت الله العظمی خامنهای رهبر معظم انقلاب، مجبور به ترک دیار جهت ادامه درمان به لندن آمدم که پس از تشخیص قرار شد به مداوا مشغول شوم.
دوست داشتم در کشور امام زمان(عج) و کشور خون و قیام انقلاب حضرت مهدی(عج) با خواست خداوند که مقدر باشد دارفانی را وداع کنم، ولی مجدد تکلیف شد که درمان را شروع کنم. در این مدت کوتاه در لندن با وضعیتی که دیدم از امت شهید پرور انقلابی میخواهم که دولت را همراهی نمایند و قدر مملکت را بدانند. انشاالله بزودی با لطف خداوند و زحمات دولت خدمتگذار با رهبری امام خامنه ای مشکلات بر طرف خواهد شد.
همانطور که پدر بزرگمان پیر جماران (امام خمینی(س)- در وصیتشان فرمودند؛ با دلی آرام از حضور شما مرخص میشوند، انشا الله مطمئن باشید که انقلاب و حکومت به رهبری امام خامنهای تحویل آقا امام زمان(عج) خواهد شد. از مسئولین عزیزم خواهش میکنم نگذارند نیروهای مخلص انقلاب و بسیجیهای عزیز و جانبازان و خانوادههای معظم شهدا، زجر کشیدههای انقلاب مورد کم لطفی بعضی از زیر دستان ادارات قرار گیرند.
اینها برکتهای انقلابند. خدای نکرده ناراحتی آنها باعث بیبرکتی و ناخشنودی خداوند خواهد شد. بنده کوچکتر از این حرفها هستم ولی به طرف بیمارستان در حال حرکت هستم گفتم چند کلمهای بنویسم عذر و پوزش میخواهم از خدای منان درخواست میکنم من را با امام عزیزم و شهدا محشور کند. از کلیه مسئولین، خانواده معظم شهدا، جانبازان، بسیجیان عزیز وانقلابیون خواهش میکنم چنانچه از بنده حقیر و گنهکار کوتاهی در کار دیدهاند حلالم نمایند از همه دوستان، اقوام و همکاران درخواست عفو میکنم.
و اما خانواده عزیزم بسیار شرمندهام که در طول مدت انقلاب به خاطر فشار کار نتوانستم خدمات درستی بدهم. معذرت میخواهم و از همسر مظلومم که فداکاری نمود و با هرگونه ناملایمت با من همراهی نمود تشکر میکنم. انشا الله در روز قیامت شفاعت بنده را بکنی و با خانم حضرت زینب(س) محشور شوی پس از من مشکلاتت بیشتر است، انشاالله بتوانی با کمک از خداوند و ایمان انقلابی مشکلات را پشت سر قرار دهی و بچهها را با کمک والده بنده و خودت و برادرانم به ثمر برسانی و همه شما را به خدا میسپارم.
در ارتباط تربیت و درس کلاس قرآن و نماز و روزه بچه ها هر توانی داری بکار بگیر که راز موفقیت است. از وحید عزیزم می خواهم به جای بنده کمک مادر عزیزت باشی و نسبت به خواهرت و برادرت پدری کنی. خودت را آماده کن برای جنگ با آمریکا و اسرائیل انشاء الله در خدمات به انقلاب جای پدرت را باید پر کنی. از خدیجه جانم می خواهم صبور باشد. آنی خدا را فراموش نکن و توکل به خدا راه حضرت زینب(س) را پیشه کن و از درس و قرآن خواندن کناره گیری نکن انشاءالله موفق باشی.
از رضای عزیزم میخواهم صبور باشد. دلتنگی به خود راه ندهید، خدا با شماست و انشاء الله کمک خواهد نمود. از درس غافل نشو و دستورات خدا و مقام رهبری را پیشه کن. انشاء الله موفق باشی. از پدر و مادرم که زحمات زیادی را با فقر برای به ثمر رساندن بنده کشیدهاند ممنون و سپاس گزارم و طلب عفو بخشش مینمایم. از این که نتوانستم جبران زحمات یک شب شما را بکنم معذرت میخواهم. از پدر و مادر و همسرم درخواست عفو بخشش مینمایم. از همه برادران و خواهرانم طلب عفو مینمایم.
تشیع جنازه از نازی آباد انجام شود. کلیه دوستانم را جهت وداع خبر کنید و در حرم مطهر نماز میت خوانده شود و زیارت عاشورا و روضه مادرم حضرت فاطمه زهرا(س) بر پیکرم خوانده شود. محل دفن را حاج آقا انصاری قول داده در کناری از صحن حرم امام دفن کنند ولی اگر مقدور نبود در قطعه شهید سید حسن صنیعخانی یا نزدیک آن به خاک بسپارید. در خاتمه به امت شهید پرور توصیه می نمایم رهبر عزیزمان علی زمان را تنها نگذارند و تا ظهور آقا امام زمان (عج) پشتیبان ولایت و رهبری باشند و آنی از خط امام دور نشوند که به خیر و صلاح است. از هیچ کس ناراحتی ندارم و همه را حلال نمودم و خواهش دارم من روسیاه را مورد عفو بخشش قرار دهند.
از خداوند متعال طلب آمورزش میخواهم. مقداری خاک مسجد حضرت امام(س) و اولین پرچم گنبد امام(س) در صندوقم است با بُردی که از مکه آوردهام، در قبرم قرار دهید وسایل شخصی هرچه است مربوط به وحید میباشد. در خاتمه شهادت میدهم آنچه در انقلاب به برادران در باب گله گی گفتم برای خیرخواهی انقلاب بود، خدا شاهد است.
خدایا خدایا تا انقلاب مهدی از نهضت خمینی محافظت بفرما، خامنه ای رهبر نصرت عطا بفرما.
والسلام و علیکم و رحمة اله و برکاته
بنده رو سیاه سید محمد صنیع خانی
5 اسفند 73
ارسال نظر