به گزارش پارس به نقل از ایسنا، در گزارش معاونت اقتصادی وزارت اقتصاد با اشاره به روند صعودی شاخص بورس در شهریور ماه آمده است: شاخص بورس کشور از ابتدای شهریور ۹۲ تا روزهای پایانی این ماه روندی پر نوسان را تجربه کرد این شاخص در سی و یکم شهریور نسبت به روز نخست این ماه ۲۱۵۴ واحد (۳.۶۱ درصد) افزایش پیدا کرد.

این گزارش ادامه می دهد: با این که در این ماه انتظار می رفت با حل مشکلات صنعت خودرو و تعیین تکلیف در مورد سهم صندوق ضمانت سپرده ها از سپرده های سیستم بانکی و افزایش نرخ سود بانکی گروه های خودرو و بانکی با افزایش تقاضا مواجه شوند اما با صدا در آمد طبل جنگ در منطقه و اعلام حمله آمریکا به سوریه و افزایش تنش های سیاسی روند بازار بورس و به خصوص گروه خودرو و بانک با روند نزولی مواجه شد.

این گزارش با اشاره به احتمال حمله آمریکا به سوریه تصریح می کند: احتمال حمله آمریکا به سوریه شاخص بورس کشور را با روند منفی مواجه ساخت تا این که با توافق آمریکا و روسیه در مورد سوریه و همچنین استقبال این کشور از پیشنهاد قرار گرفتن سلاح های شیمیایی اش تحت نظارت بین المللی، سخنان ریاست جمهور، قبل از سفر به نیویورک و مصاحبه با شکبه NBC در موارد مواضع هسته یی ایران و عزم جدی برای حل مشکلات باعث افزایش شاخص های قیمت در بازار بورس کشور شد.

گزارش معاونت اقتصادی درباره دلایل افت شاخص در روزهایی از شهریور توضیح می دهد: افت قابل توجه قیمت دلار و سکه در بازار در اواخر شهریور ماه سهام شرکت های پتروشیمی را با صف فروش مواجه ساخت و روند صعود شاخص بورس را با وقفه روبرو کرد اما مصاحبه رییس کل بانک مرکزی در مورد قیمت کف دلار و سکه در بازار منجر به افزایش قیمت دلار و همچنین بازگشت رونق به سهام شرکت های پتروشیمی و ادامه روند صعودی بازار بورس گردید در شهریور ماه ۹۲ معادل ۱۱ هزار و ۱۲۶ میلیون سهم به ارزش ۶۱۷۰۷.۲ میلیارد ریال در بورس کشور معامله شد. حجم و ارزش معاملات در این دوره نسبت به مرداد ماه به ترتیب به میزان ۲۵.۲۷ درصد و ۱۴.۲۴ درصد کاهش را نشان می دهد.

این گزارش در بخش دیگری به معاملات بورس کالا می پردازد و تصریح می کند: همچنین در شهریور ماه ۹۲ در مجموع ۳۷۳۶۴.۷ میلیارد ریال در بورس کالا معامله شد که در مقایسه با مرداد معادل ۱۰.۹۵ درصد افزایش نشان می دهد. در دوره مورد بررسی در رینگ محصولات کشاورزی در مجموع ۵۹.۱۷ میلیارد ریال معامله انجام شده است که این مقدار نسبت به مرداد ماه رشد ۶۳.۱۸ درصدی را نشان می دهد. میزان معامله در رینگ محصولات صنعتی نیز در شهریور ماه در مقایسه با ماه تیر افزایش ۴.۵۷ درصدی داشته است.