بهرهبرداری از بزرگترین فاز پارسجنوبی به تاخیر افتاد
زمان بهرهبرداری از بزرگترین فاز میدان گازی پارس جنوبی توسط وزیر نفت به تاخیر افتاد.
به گزارش پارس به نقل از ایسنا، ابتدای مرداد ماه مسعود رهبری - مدیر پروژه فاز ۱۲ شرکت تاسیسات دریایی - با اعلام روشن شدن مشعل سکوی بزرگترین فاز میدان گازی پارس جنوبی در نیمه اول این ماه در مرز ایران و قطر از برداشت ۱۵ میلیون متر مکعب گاز از فاز ۱۲ در شهریور امسال خبر داد.
همچنین مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس نیز پیش از این گفته بود: نیمه اول سال ۹۲ برداشت گاز از سکوی A فاز ۱۲ صورت خواهد گرفت و تا پایان سال تولید از این سکو به ۲۵ میلیون مترمکعب خواهد رسید.
این در حالیست که رستم قاسمی- وزیر نفت- در مراسم آغاز عملیات راه اندازی پالایشگاه فاز ۱۵ و ۱۶ میدان گازی پارس جنوبی اعلام کرد که" مردم ایران زمستان امسال شاهد برداشت ٥٠ میلیون مترمکعبی گاز از فاز ١٢ پارس جنوبی خواهند بود. "
علاوه بر تغییر در تاریخ برداشت گاز از فاز۱۲ توسط وزیر نفت، رقم اعلام شده از سوی وی نیز جالب توجه است؛ چرا که در حال حاضر تنها یک سکوی تولیدی فاز ۱۲ نصب شده که ظرفیت تولید آن روزانه تنها ۲۵ میلیون متر مکعب است.
البته تنها سکوی نصب شده فاز ۱۲ در هنگام نصب نیز کامل نبود و با وجود گذشت چند ماه از زمان نصب، سازنده آن منتظر ورود چند قطعه مورد نیاز برای تکیمل سکو است.
تولید ۵۰ میلیون متر مکعبی از بزرگترین فاز پارس جنوبی نیازمند یک سکوی دیگر است که طبق گفته مدیر پروژه عرشه های فاز ۱۲ساخت دو سکوی دیگر این فاز با پیشرفت بیش از ۹۰ درصد در حال تکمیل در یارد خرمشهر است.
از سوی دیگر حفاری چاه های سکوهای دیگر این فاز به اتمام نرسیده است و پیش بینی می شود حفاری تکمیلی این چاه ها پایان امسال تکمیل شود.
به گزارش ایسنا، فاز ۱۲ میدان گازی پارس جنوبی بزرگترین فاز این میدان محسوب می شود؛ چرا که حجم ذخایر گاز طبیعی میدان گازی پارس جنوبی ۱۴.۲ تریلیون متر مکعب تخمین زده شده که سهم فاز ۱۲ از این میدان حدود یک تریلیون متر مکعب معادل حدود هفت درصد است.
توسعه فاز ۱۲ میدان گازی پارس جنوبی با حفاری ۴۵ حلقه چاه به منظور تولید سه میلیارد فوت مکعب (۸۴ میلیون مترمکعب) گاز پیش بینی شده است که یک میلیارد آن به شبکه سراسری گاز و دو میلیارد آن نیز به واحدهای تولید گاز طبیعی مایع (LNG) تحویل داده می شود.
همچنین تولید روزانه ۱۲۰هزار بشکه میعانات گازی و ۷۵۰ تن گوگرد جهت صادرات هدف گذاری شده است که میعانات گازی جدا شده در پالایشگاه پس از شیرین سازی از طریق خط لوله زیردریایی SBM صادر خواهد شد.
اعتبار مصوب برای ساخت فاز ۱۲، هفت میلیارد و ۷۴۶ میلیون دلار است که تاکنون کل پروژه تا تیرماه امسال ۹۰ درصد پیشرفت داشته است.
پالایشگاه خشکی این فاز در منطقه تمبک در ۶۵ کیلومتری غرب عسلویه قرار دارد که فاصله آن با تاسیسات فراساحل فاز ۱۲ حدود ۱۴۵ کیلومتر است.
ارسال نظر