به گزارش پارس به نقل از فارس، اونس جهانی این هفته منتظر سخنرانی دراگی و اعلام نرخ بیکاری در آمریکا بود که هر دوی این عوامل باعث فشار بیشتر به طلا شده و موجب شدند طلا بار دیگر به مرز ۱۲۰۰ دلار نزدیک شود برای عبور از مقاومت ۱۲۰۷ دلار تلاش کند، باید دید در هفته آینده اونس جهانی می تواند به کانال ۱۱۰۰ دلار وارد شود یا خیر.

از نظر تکنیکال با توجه به بسته شدن اونس زیر ۱۲۲۵ دلار نشانه هایی از سقوط به کانال ۱۱۰۰ دلار دیده می شود.

اظهارات ماریو دراگی رئیس بانک مرکزی اروپا مبنی بر حفظ نرخ بهره بانکی ارزش یورو در برابر دلار افزایش یافته است.

تصمیم بانک مرکزی اروپا برای حفظ نرخ بهره بانکی فشار زیادی را بر قیمت طلا وارد کرده است و فشار فروش را زیادتر کرد، هرچند که خرید بانکهای مرکزی جهان باعث شد تا حدی از نزول طلا کاسته شود. بانک های مرکزی جهان نیز طی ماه می به خرید طلا همچنان ادامه داده اند و این مساله مانع کاهش شدید قیمت طلا شده است.

کارشناسان اقتصادی بر این باورند که در حالی که اعتماد سرمایه گذاران بین المللی نسبت به بازار طلا به شدت کاهش یافته است، افزایش فیزیکی تقاضا برای طلا به تنهایی موجب افزایش قیمت نخواهد شد.

اما آمار خیره کننده وزارت کار امریکا این ماه نیز ادامه داشت و نشان از ثبات اقتصادی و موفق بودن محرکهای اقتصادی برای این کشور بوده است. وزارت کار آمریکا در تازه ترین گزارش خود اعلام کرد، اقتصاد این کشور طی ماه گذشته بیش از ۱۹۵ هزار فرصت شغلی جدید ایجاد کرده است.

کارشناسان اقتصادی پیش از این ایجاد ۱۷۵ هزار فرصت شغلی در آمریکا را پیش بینی کرده بودند. قیمت هر اونس طلا روز گذشته با افت شدید ۳.۳ درصدی روبرو شد و به کمتر از ۱۲۲۴ دلار رسیده است.

بهبود وضعیت بازار کار آمریکا تاثیر زیادی بر گمانه زنی کارشناسان و سرمایه گذاران نسبت به متوقف شدن برنامه محرک پولی از سوی فدرال رزرو آمریکا داشته است، در این بین نفت با افزایش خیره کننده و ورود نفت به کانال ۱۰۰ دلار به گفته عده ای از کارشناسان از سقوط آزاد طلا خواهد کاست.

با توجه به نمودار تکنیکال ماه گذشته قیمت جهانی طلا در پی افزایش فروش از۱۳۵۰ دلار به ۱۱۸۰ دلار سقوط کرد. در صورت افزایش میزان فروش در ماه جاری نیز احتمال کاهش بهای طلا به ۹۶۱ دلار وجود دارد که نقطه هدف بعدی این فلز است.

هرچند دستیابی به این هدف بسیار سخت است، اما می توان برای اونس کانال ۱۱۰۰ دلار را دور از دسترس ندانست. در حال حاضر سطح حمایتی قیمت جهانی طلا ۱۲۰۷ دلار است که در صورت کاهش ارزش دلار آمریکا مجددا به ۱۳۵۰دلار افزایش خواهد یافت. نگرانی سرمایه گذاران بین الملی نسبت به متوقف شدن برنامه محرک پولی فدرال رزرو آمریکا تاثیر زیادی بر افت تقاضا و ورود طلا به کانال ۱۱۰۰ دلار خواهد داشت.

* تأثیر بازگشایی سررسید چهارم در بازار معاملات آتی سکه

این هفته خبر مهمی که بازار آتی سکه را با چشم انداز روشنی روبرو کرد، اعلام بازگشایی سررسید چهارم بود که موجی از امید به آینده این بازار را برای معامله گران و کارگزاران ایجاد کرد.

این سررسید از امروز ۱۵ تیر ماه بازگشایی شد؛ بازگشایی این سررسید موجب می شود، بار دیگر معاملات آتی سکه به استاندارد نزدیکتر شود و از نظر تکنیکال معامله گران بتوانند در یک دوره ۴ ماهه قیمت ها را بررسی کنند و روند قیمتی را دنبال کنند.

کارگزاران نیز که با سعه صدر فراوان نزدیک به یکسال کاهش شدید حجم معاملات را تحمل کردند، از این اقدام بورس کالا استقبال کردند.

کاهش وجه تضمین نیز با ادامه روند کاهشی قیمت ها در سررسید ها ادامه داشت و برای این هفته به مبلغ ۴ملیون و ۹۰۰ هزار تومان رسید.

بازار سکه این هفته با نوسان کم و هم جهت با اونس جهانی معامله می شد و با توجه به عدم پیش بینی افزایش قیمت برای دلار و اونس جهانی روند معاملات آتی سکه نیز به همین صورت دنبال شدند با این تفاوت که فاصله سررسیدها کوتاه تر شد.

فاصله سررسیدها برای ماه اول و دوم به ۲۰ هزار تومان کاهش یافت و فاصله سررسید دوم و سوم ۲۷ هزار تومان که نشان از این دارد که فعالان بازار چشم انداز افزایش میان مدت برای قیمت سکه ندارند و انتظار کاهش قیمت ها و همچنین خالی شدن حباب قیمتی سکه را در آینده دارند.

سکه هنوز بیش از ۱۰۰ هزار تومان حباب مثبت دارد؛ در این هفته فقط روز ۱۱ تیر همزمان با اعمال تحریم های جدید آمریکا بر ضد ایران روند معاملات دلار و سکه آتی کمی مثبت شد که با دور اندیشی فعالان بازار این افزایش قیمت یک روز بیشتر دوام نیاورد و فعالان بازار امید به راهکارهای دولت جدید در مذاکرات آینده بستند و با فروش معاملات خود را پیگیری کردند که با نزول طلا در پایان هفته سود خوبی را نیز شناسایی خواهند کرد.

دلار نیز در این هفته تا مرز ۳۴۰۰ تومان پیشرفت که با عدم تقاضا در بازار مواجه شد و بار دیگر نزولی شد و در مقاومت ۳۳۴۰ تومان آرام گرفت؛ با توجه به عدم تقاضای دلار از سوی مردم عادی و همچنین کاهش واردات چند ماهه گذشته و پیش بینی کاهش واردات برای ماه های آینده به خاطر تحریم های جدید برای حمل و نقل کالا به ایران، انتظار رشد قیمت دلار را از جانب تقاضای واقعی نخواهیم داشت و عدم کاهش قیمت دلار نیز به نظر می رسد، به سیاست های پشت پرده بر می گردد.