ایران عضو فعال اتحادیه راه آهن های جهان
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: در حال حاضر حدود ۲۰ هزار کیلومتر خطوط ریلی در خاورمیانه در دست احداث است که شامل برقی کردن خطوط و سریع السیر شدن آن می شود.
به گزارش پارس به نقل از باشگاه خبرنگاران، صاحب محمدی مدیرعامل راه آهن در هشتاد ودومین نشست سالانه اتحادیه راه آهن های جهان به تشریح برنامه های ریلی خاورمیانه و ایران پرداخت و گفت: راه آهن های خاورمیانه با بیش از ۲۹ هزار کیلومتر خط، سالانه حدود ۷۲ میلیون تن بار و ۱۱۴ میلیون نفر مسافر را جابجا می کند.
عبدالعلی صاحب محمدی با تشریح اقدامات شرکت های ریلی کشورهای ترکیه، سوریه، عربستان، امارات متحده عربی، افغانستان و پاکستان افزود: خاورمیانه با توجه به موقعیت جغرافیایی خود می تواند به عنوان پل ارتباطی میان شرق و غرب، شمال و جنوب عمل کند.
وی گفت: در حال حاضر حدود ۲۰ هزار کیلومتر خطوط ریلی در خاورمیانه در دست احداث است که شامل برقی کردن خطوط و سریع السیر شدن آن می شود.
صاحب محمدی با اشاره به طرح های ریلی کشور تصریح کرد: خط دوم مسیر بافق- بندرعباس به طول ۶۲۰ کیلومتر پایان یافته است، این طرح در مسیر کریدور شمال- جنوب قرار دارد.
وی افتتاح طرح برقی کردن خط تبریز- آذرشهر و افتتاح مسیر گرگان- اینچه برون را از اقدامات مهم ریلی کشور برشمرد و افزود: طرح مهم خط قزوین- رشت به طول ۲۰۰ کیلومتر مراحل نهایی خود را سپری می کند که امیدواریم تا پایان ساری جاری مورد بهره برداری قرار گیرد.
مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران گفت: با مقامات عراق در حال مذاکره هستیم تا بتوانیم با یک خط ریلی به طول ۳۵ کیلومتر شلمچه را به بصره عراق متصل کنیم که با احداث این خط ارتباط ریلی خلیج فارس با دریای مدیترانه برقرار خواهد شد.
صاحب محمدی احداث خط ریلی کرمان- بم- زاهدان را برای ارتباط ریلی پاکستان، ایران و ترکیه بسیار کلیدی دانست و افزود: ایران حدود ۱۳ هزار کیلومتر خطوط ریلی در دست احداث دارد که با تکمیل این طرح ها، ظرفیت جابجایی بار و مسافر به طور چشمگیری افزایش خواهد یافت.
همچنین ژان پییر لوبینو دبیرکل اتحادیه راه آهن های جهان درباره کشورمان در بخش ریلی گفت: همه برنامه ها و نقشه های ریلی ایران علاوه بر رفع نیازهای داخلی، برای پیوستن به شبکه های بین المللی از طریق غرب، شرق و شمال انجام می شود که این اقدام بسیار ارزشمند است.
وی افزود: علاوه بر این، ایران در کنفرانس ها و همکاری های ریلی منطقه ای و بین المللی تحرک فوق العاده ای دارد.
لوبینو با بیان اینکه ایران در اتحادیه بین المللی راه آهنها جایگاهی مهم و اساسی دارد گفت: یکی از شش دفتر منطقه ای اتحادیه در تهران مستقر است که کشورهای خاورمیانه را شامل می شود، این دفتر نقش فعالی در توسعه همکاری های منطقه ای و تبادل اطلاعات ریلی دارد.
براساس این گزارش به دلیل فعالیت یکی از دفاتر شش گانه این اتحادیه در تهران، هیئت ایرانی به نمایندگی از ۱۸ شرکت راه آهن قاره آسیا در این نشست شرکت داشت که ویژگی های منحصر بفرد ایران به لحاظ موقعیت جغرافیایی و همچنین ۱۳ هزار کیلومتر خط ریلی در دست احداث و اتصال به خطوط بین المللی در کریدور شرق- غرب و شمال- جنوب نقش شرکت راه آهن ایران را در این نشست برجسته کرد.
گفتنی است در این نشست یک روزه پس از ارائه و بررسی گزارش ها، قاره آفریقا و برخی از کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس، مکلف به تدوین و ارائه طرح های ریلی شدند.
ارسال نظر