جزییات جمعآوری گازهای همراه نفت مناطق نفتخیز جنوب اعلام شد
مدیر تولید شرکت ملی مناطق نفت خیز گفت: پتروشیمی مارون 167 میلیون دلار و هلدینگ خلیج فارس 1 میلیارد و 49 میلیون دلار برای جمع آوری و استفاده از گازهای همراه نفت سرمایه گذاری می کند.
سید کوچی مدیر تولید شرکت ملی مناطق نفت خیز در نشست حاشیه دهمین نمایشگاه تخصصی ساخت داخل تجهیزات صنعت نفت و حفاری خوزستان اظهار داشت: جمع آوری گازهای همراه نفت یکی از دغدغه های مناطق نفت خیز و وزارت نفت است امیدواریم روزی برسد که ارسال گاز به مشعل به حداقل برسد .
وی افزود: در حال حاضر برای تمامی گازهای فلر برنامه ریزی شده ۹۰ درصد آن جمع آوری می شود و ۱۰ درصد باقیمانده نیز به دلیل اینکه در میادین کوچک بوده و امکانات جمع آوری وجود نداشته انجام نشده است اما برنامه های طولانی بلند مدت و کوتاه مدت داریم که در این راستا ایستگاههای تقویت فشار برای پروژه های اجرایی نیز در حال بررسی و مطالعه است.
وی افزود: در کوتاه مدت نیز بهسوزی فلرهای مجاور مناطق مسکونی مد نظر است که راه اندازی شده که از جمله آنها فلر اهواز بنگستان ۳ پست استادیوم الغدیر اهواز بوده که اکنون هیچ گازی در حال سوختن دیده نمی شود.
کوچی با بیان اینکه پروژه اهواز ۲ با پیشرفت ۹۰ درصدی تا یک ماه آینده راه اندازی می شود گفت: کار ما برای قراردادهای جمع آوری فلر با پخش خصوصی آغاز شده از ابتدای سال مارون ۳ ، مارون ۶ و منصوری با بخش خصوصی به امضای قرارداد رسیدند و قرار نیز مناطق نفتی هزینه ای بابت این پروژه ها پرداخت کند.
وی همچنین به پروژه مارون ۳ اشاره کرد و افزود: در این پروژه نیز ۹۰ درصد پیشرفت داریم ماه آینده به بهره برداری می رسد.
وی با اعلام اینکه گازهای جمع آوری شده از فلرها طی قراردادی به هلدینگ خلیج فارس و پتروشیمی مارون فرستاده می شود گفت: بخش خصوصی از این پروژه استقبال خوبی کرده در تمام مناقصه ها برنده شده و کار اداری در حال انجام است .
وی درباره ارسال گاز به نیروگاه ها نیز بیان کرد: از ابتدا قرار بود که گازهای فلر برای تولید برق ارسال شود اما بین شرکت های بخش خصوصی و وزارت نیرو توافقی حاصل نشد بنابراین تصمیم بر این شد که گازها طی مناقصه ها به پتروشیمی واگذار شود.
وی درباره طرح آماک نیز گفت: اهواز یک ، دو و سه گازهای اسیدی باقیمانده داشتند که برخی در ماشین آلات و خط لوله به خاطر اشکالات فنی ایجاد شده بود ما برای جمع آوری این گازها برنامه و پروژه هایی داشتیم اما پیش نرفته و اخیرا طبق دستور وزیر پتروشیمی مارون و هلدینگ خلیج فارس حاضر به سرمایه گذاری در این بخش شدند.
مدیر تولید شرکت ملی مناطق نفت خیز رقم سرمایه مورد نیاز در این بخش را ۱.۲میلیارد دلار عنوان کرد و افزود: اخیرا قراردادی امضا شده و طی دو سال آینده اکثر فلرها به سمت خاموشی یا حداقلی می روند.
وی در ادامه توزیع داد: در توافق نامه بین پتروشیمی و مناطق نفت خیز جنوب دو قرارداد بزرگ داریم که براساس آن خوراک بید بلند ۲ و پتروشیمی مارون تعمیر می شود.
وی توضیح داد: پتروشیمی مارون ۱۶۷ میلیون دلار در هشت پروژه حدود ۱.۳ میلیون فوت مکعب و هلدینگ خلیج فارس یک میلیاردو ۴۹ میلیون دلار ، ۱۲۰ فوت مکعب گاز را برداشت می کند.
کوچی خاطرنشان کرد: برای ۴۴ میلیون دلار از پروژه های دیگر نیز سرمایه گذار بخش خصوصی نداشته ایم و قرار است از منابع داخلی تامین مالی صورت گیرد.
وی همچنین با بیان اینکه ۳.۳ تریلیارد برای این پروژه ها سرمایه گذاری می شود گفت: ارزش هر میلیون فوت مکعب ۲ تا ۴ هزار دلار است و قرار است ظرف دو الی سه سال آینده تمامی این گازهایی که می سوزند جمع آوری شد.
کوچی میزان کل گاز تولیدی مناطق نفت خیز جنوب را ۲۴۰۰ میلیون فوت مکعب عنوان کرد و گفت: از این میزان بیش از ۹۰ درصد یعنی ۲ هزار میلیون فوت مکعب جمع آوری خواهد شد.
وی در ادامه اظهار داشت: همیشه درصد جمع آوری گاز در حال افزایش است بنابراین پروژه ها از سالها قبل تعریف شده و طبق برنامه قرار است که ۴ یا ۵ سال همه گازها جمع آوری شود.
وی درباره بازگشت سرمایه بخش خصوصی برای اجرای این پروژه ها نیز اظهار داشت: قطعا با توجه به قیمت گاز بازگشت سرمایه مثبت است و بعد از دو سال بر می گردد.
انتهای پیام/
ارسال نظر