شناسایی یکصد دستگاه متخلف امدادخودرو
رئیس انجمن صنفی امدادخودرویی کشور گفت: 100 دستگاه امدادخودروی متخلف در جاده های منتهی به تهران شناسایی و 20 دستگاه توقیف شد.
سیدمهدی حسینی در نشست تشریح اقدامات انجمن صنفی امدادخودرویی کشور برای ساماندهی خودروهای امدادگر جاده ای گفت: متاسفانه وجود مافیا در امداد خودرو خطرناک شده و سبب شده تا هزینه آن بر مردم تحمیل شود. مردم از امدادخودروها در جاده و شهرها راضی نیستند
وی با بیان اینکه 11 هزار امدادخودرو در کشور فعال است گفت: از سال 94 انجمن صنفی امدادخودرویی کشور با نظارت سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای تاسیس شده و 30 شرکت در این انجمن عضو هستند.
رئیس انجمن صنفی امدادخودرویی کشور یادآور شد: یکی از مشکلات مردم در مراجعه به امدادخودروها، نرخ خدمات امدادخودرو است. به همین دلیل برای اولین بار در کشور فقط برای صنف خودروهای امدادی و تعمیراتی کشور دستگاههای پوز ( POS ) طراحی کرده ایم که در آن نرخ کرایه حمل خودرو توسط امدادخودروها در خود دستگاهها تعریف شده است.
وی گفت: مبلغ ورودی امدادخودروها از زمان حرکت خودرو امدادی و حمل خودرو معیوب تا 10 کیلومتر نرخ برای همه خودروهای حمل شده ثابت است. بیشتر از 10 کیلومتر بر حسب نوع خودرو محموله و همچنین بر اساس کیلومتر طی شده نرخ حمل خودرو معیوب محاسبه میشود. حداقل قیمت ورود تا 10 کیلومتر 55 هزار تومان است.
حسینی با تاکید بر اینکه مردم به امدادگرانی که شناسه دریافت کرده اند مراجعه کنند، تصریح کرد: برای تشخیص مجاز بودن خودرو امدادی پلاک امدادخودرو به سامانه 100001593 پیامک شود که اگر مشخصات راننده امدادخورو و شماره تلفن همراه راننده از سوی سامانه پاسخ داده شود، آن امدادخودرو دارای مجوز خواهد بود اما اگر پاسخی داده نشود به عنوان امدادخودرو غیرمجاز شناخته میشود.
رئیس انجمن صنفی امدادخودرویی کشور در خصوص سامانه معرفی امدادخودروهای مجاز اظهار داشت: مردم در صورت تماس با شماره تلفن 1593 بدون پیش شماره در سراسر کشور می توانند خدمات امدادخودرویی مجاز را دریافت کنند یا راننده امدادخودرو دارای مجوز به آنها معرفی شود. دو دسته امدادگر درجه یک و درجه دو داریم که آزمون امدادگری خودرو را قبول شده اند و برای تعمیر خودرو می توانند به مسافران خدمات بدهند؛ ضمن اینکه در دستگاه پوز ( POS ) امدادخودروهای مجاز، آپشن هایی چون لوازم یدکی، خدمات حمل و تعمیر و سرویس درب منزل تعریف شده که نرخ خدمات هم در همان دستگاه موجود است و امدادخودرو نمی تواند بالاتر از نرخ تعریف شده در دستگاه، از مسافران هزینه دریافت کند.
همچنین لوازم یدکی همراه با امدادخودروهایی قطعات اصل بوده و تا شش ماه از زمان نصب گارانتی دارند.
حسینی با بیان اینکه امدادخودروهای وابسته به خودروسازان با امدادخودروهای تحت پوشش انجمن صنفی امداد خودرویی کشور متفاوت است، ادامه داد: نوع تامین هزینه خدمات ارائه شده از سوی این دو نوع امدادخودرو با یکدیگر متفاوت است چرا که خودروسازان طبق قانون 4 درصد از رقم فروش خودرو را باید به خدمات پس از فروش اختصاص بدهد.
رئیس انجمن صنفی امدادخودرویی کشور با اشاره به انتشار اخباری مبنی بر پاشیدن گازوئیل یا روغن در سرازیری های جاده چالوس برای سر خوردن خودروها و ایجاد تصادفات کاذب نیز اظهار داشت: پس از آنکه فیلم چنین اقدامات در فضای مجازی پخش شد دادستانی البرز دستور بررسی این موضوع را صادر کرد اما اینکه این اقدام عمدی بوده یا خیر هنوز مشخص نیست. ما این موضوع را بررسی کردیم و متوجه شدیم خودروهای سنگین مانند اتوبوس ها نیز از این مسیر تردد دارند که از سمت کرج به چالوس به صورت سربالایی بوده و برای آنکه قدرت موتور اتوبوس های افزایش یابد درب باک خودرو را باز می گذارند تا با فشار هوا، قدرت موتور آنها بیشتر شود اما در پیچ های جاده گازوئیل از باک اتوبوس ها به بیرون ریزش می کند و همین موضوع باعث ایجاد لغزندگی در سطح جاده شده و سبب تصادفت خودروهای سبک در حال تردد از سمت مقابل میشود.
وی یکی دیگر از علل بالا بودن نرخ امدادخودروها را صدور مجوز فعالیت خودروهای امدادی از سوی کانون جهانگردی و اتومبیلرانی وابسته به سازمان میراث فرهنگی عنوان و اظهار کرد: بهانه ورود این کانون به حوزه امدادخودرویی، امضای معاهده با انجمن جهانی گردشگری ( FIA ) است تا به خودروهای گردشگران خارجی خدمات امدادی و تعمیراتی بدهد اما به تدریج به فعالیت این امدادخودروها به سمت خودروهای داخلی نیز کشیده شد. این کانون در حال حاضر با 800 خودرو امدادی در سطح جاده های کشور و شهرها فعال است.
حسینی همچنین درباره توقیف امدادخودروهای غیرمجاز تصریح کرد: بر اساس حکم صادره از سوی دادسرای امنیت، دستور توقیف امدادخودروهای غیرمجاز در سطح شهر و جاده های منتهی به تهران داده شد که 100 دستگاه امدادخودرو غیرمجاز شناسایی و 20 دستگاه از آنها توقیف شد.
انتهای پیام/
ارسال نظر