مناطق ویژه اقتصادی جدید توسط بخش خصوصی اداره میشود
مرتضی بانک گفت: پس از بررسی برخی از نواقص این لایحهها پیشبینی شد و تلاش کردیم، با نظریات کارشناسی و بررسیهای محققان اقتصادی و نمایندگان مجلس نواقص برطرف شود.
مرتضی بانک بعدازظهر امروز در حاشیه امضای تفاهمنامه مطالعات خط دوم ریلی ایران - ترکیه (جلفا - پلدشت - چشمه ثریا) به تصویب تأسیس هشت منطقه آزاد جدید اشاره کرد و گفت: پس از بررسی برخی از نواقص این لایحهها پیشبینی شد و تلاش کردیم، با نظریات کارشناسی و بررسیهای محققان اقتصادی و نمایندگان مجلس نواقص برطرف شود.
وی بیان کرد: سیاست ما این بود که مناطق آزاد در محدودههای کمتر برخوردار و کم جمعیت تأسیس شود و پس از آنکه گمرک در این مناطق مستقر شد فعالیت در آنها شروع شود.
وی با تأکید براینکه ضرورت طرح جامع برای این مناطق آزاد به اجرا برسد درباره تأسیس مناطق ویژه اقتصادی توضیح داد: برخی از این مناطق با همفکری نمایندگان مجلس تأسیس شده و قرار است که مناطق ویژه اقتصادی با پیشنهاد نمایندگان مجلس تأسیس شده و توسط بخش خصوصی اداره شوند، در غیر این صورت توجیهی برای تأسیس ندارند.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد ادامه داد: ۷۰ درصد مناطق ویژه اقتصادی که توسط نمایندگان مجلس پیشنهاد شد، در مناطق کمتر برخودار تأسیس میشوند و همه آنها تأییدیه سازمان محیط زیست را دارد.
بانک افزود: تأسیس مناطق ویژه اقتصادی پیشنهاد شده از سوی نمایندگان مجلس هزینهای برای دولت نخواهد داشت و توسط بخش خصوصی ارائه میشود و سیاست ما از توسعه مناطق ویژه اقتصادی ایجاد رونق محلی در مناطق مذکور است.
وی در تشریح محدودیتهای مناطق آزاد جدید توضیح داد: در مناطق آزاد جدید واردات کالای همراه مسافر ممنوع است. همچنین تردد خودرو فقط در محدوده نقشههای مناطق آزاد قابل انجام است و بیشتر از این محدوده تردد خودروها ممنوع خواهد بود.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد اضافه کرد: در مناطق آزاد جدید واردات خودرو طبق مقررات انجام میشود.
بانک درباره میزان واردات و صادرات کالا در مناطق آزاد در نیمه اول امسال گفت: در حال پیادهسازی سیاستها طبق برنامهریزی ستاد اقتصاد مقاومتی هستیم و از برنامه چندان عقب نیستیم.
انتهای پیام/
ارسال نظر